Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (14):« Pierwsza < Poprzednia 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 Następna > Ostatnia »
SkatePark !
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

A ja się wymądrzę i powiem tak, że i bake i reszta wyżej widocznych wypowiadających się - mają rację. CHociaż gdy wszyscy mają rację, to nikt jej tak na prawdę nie ma, to tutaj każdy ma po trochu racji.

Znam osobiście i takich dobrych skejtów, którzy zamiast wandalizować i opluwać cokolwiek wkoło siebie - wyzywają się akrobacjami na desce. Mają swoją kulturę, muzykę, czasem nawet ciuchy...

Ale są też TACY 'skejci', którzy nie są skejtami, a tylko lubią mieć pretekst do spotykania się i do tworzenia grupy, skoro nikt inny ich nie chce że tak powiem albo w innych miejscach są przeganiani.

Dlatego zrobienie owego parku w miejscu jak najbnardziej publicznym jest ok pomysłem, bo np. w Rzeszowie (w sumie jedyny przykład jaki znam) - jakiegoś totalnego chamstwa czy wandalizmu nie ma. Miejsce odsłonięte, na widoku, z dużą ilością ludzi... można sobei skakać i wcale nie jest takei miejsce wylegarnią zła i występku Smile

Wg mnie sami prawdziwi skejtowcy też chcieliby sobie skakac, spotykać się i organizować imprezy w taki sposób, aby obiekt wytrzymał jedną taką imprezę ale także by inni ludzie mogli z tego korzystać. W końcu... o to chya w tym chodzi...

22.12.2006 09:54:12
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lllukas

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 41

bake ! nie moge czytać tego co piszesz bo aż mi flaki gotuje :[ ( ja na przykład skacze bo lubię, uwielbiam to robić i nie zamierzam zaprzestać !!!)
Nie ubieram sie jak skate, choć przyznam ze taki styl mi sie podoba ! a co do reszty to nie odpisywałem bo niema czasu wziąłem sie za nauke jak mi podpowiedział bake ! :[ (gadaliśmy już z dobrym znajomym burmistrza i powiedział ze jak najbardziej jest za powstaniem czegoś takiego ! Tylko narazie burmistrz musi sie oswoić ze swoją nową praca ale na wiosne to jak najbardziej !! ( dobra wiadomosc dla ciebie bake :569: )

[ Dodano: 2007-01-06, 16:38 ]

Falkhor napisał(a):
Dlatego zrobienie owego parku w miejscu jak najbnardziej publicznym jest ok pomysłem, bo np. w Rzeszowie (w sumie jedyny przykład jaki znam)

jest bardzo dużo miast gdzie cos takiego jest ( Wrocław [ tam mają chyba z 3 ] warszawa , poznań, Częstochowa, łódź, i wielu na prawdę bardzo wielu polskich miastach ! (niemówiąc juz o zagranicy Biggrin )

06.01.2007 17:33:43
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

lllukas,

Cytat:
jest bardzo dużo miast gdzie cos takiego jest ( Wrocław [ tam mają chyba z 3 ] warszawa , poznań, Częstochowa, łódź,

jakby nie patrzeć - to są one od nas dośc odległe. dlatego Rzeszów można tylko porównywać... tak przynajmniej mi się wydaje...

Cytat:
Tylko narazie burmistrz musi sie oswoić ze swoją nową praca ale na wiosne to jak najbardziej !!

Z tym się zgodze, bo ostatnio tam byłem i hmmm... niezły ruch tam panuje. Poooza tym jednak dobrze trzymać ręke na pulsie.

06.01.2007 19:18:41
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

w sumie jakby byl skate park top wszyscy byli by w jednym miejscu ....
to tez ma swoje plusy ...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
13.01.2007 23:55:28
Falkhor
Administrator
*

Bake, Hmmm... WSZYSCY? Chyba wszyscy miłośnicy skejtowskich sportów oraz troche widowni... Smile Poza tym koncentracja ich w jednym miejscu... Ciekawe, ile ogólnie takich skejtów jest u nas - sam widziałem może ze 20 osób, które wogóle się tym interesują. Ale mogłem nie widzieć wszystkich... Do tego dodać by trzeba okolice, prawda... Wyszło by trochę.

A w projketach to istotne określić dużą grupe docelową, podać jakieś super pozytywy tego parku, itd.

Czekamy z niecierpliwością na dalsze detale odnośnie rozwoju sprawy Smile

14.01.2007 08:34:14
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 785

Bake napisał(a):
w sumie jakby byl skate park top wszyscy byli by w jednym miejscu .

ale to by był tylko osoby które sie tym interesuja,a co z reszta osób które sie tym nie interesują,osobiscie uważam,ze chyba realizacja takiego planu w maszym city nie wypali bo chyba jest troche za mało osób które się tym interesują, a z resztą gdyby już cos takiego powstało kiedyś tam to by troche nie było fer wobec tych osób które sie tym za bardzo nie interesuja,i wtedy takie osoby mogły by sie znowu domagać zeby miasto znowu dofinansowało ich projekty skoro dofinansowało budowe skate parku to czego by nie miało dofinansować w takim razie innego pomysłu,nie mówie ze jestem przeciwny budowei takiego skate parku bo są potrzebne miejsac takie gdzie sie można spotkać ale jak na razie uważam że są wazniejsze sprawy niz budowa skate parku Smile

14.01.2007 11:35:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

michas tak samo jest z roznymi innymi grupami spolecznymi mozemy wziasc za przyklad grupy religijne skoro miasto pozwolilo na budowe nastepnego kosciola to dlaczego np (podaje przyklad zeby nie bylo Drwi ) Świadkowie Jechowy (tak to sie pisze bodajze) nie moga wybudowac swojego miejsca spotkan ? tio j=rozumowanie jest zle przeciez jakby tak myslano to by nic nie budowano nowego ...

14.01.2007 13:12:41
michas
Moderator
*

Portfel: 785

Qmar, nio w sumie masz rację,przekonałeś mnie

14.01.2007 14:07:18
Falkhor
Administrator
*

na razie w tym temacie - budowy skejt parku - spokój, bo ponoć coś tam niby się dzieje, niby powstaje, niby cos się planuje... Ech. Wiadomo, biurokracja zawsze zwalnia wszystkie projekty i co jak co, ale w takich materiach nigdy praktycznie nic nie dzieje się od tak, BUM i jest.

14.01.2007 15:18:48
Qmar
Moderator
*

A ja nadal czekam na odzew kolegow rowerzystów i innych co zrobili ? Tongue burmistrz sie juz napewno zadomowil Biggrin

14.01.2007 17:05:36
Street Fighter

*

Portfel: 108

to w Łańciucie są wogóle jacyś skejci bo ja tylko imitacje skejtów widziałem Tongue wiec nie wiem czy skat park jest potrzebny Biggrin

...if you never try you`ll never know...
14.01.2007 18:45:54
marko

*

Portfel: 175

Nie jestem z Łańcuta, ale myślę, że SkatePark w waszym mieście to byłby dobry pomysł. To dobre miejsce gdzie młodzież może się rozładować. Sam z chęcią przyszedłbym popatrzeć na przyszłe talenty. Powinny powstawać takie miejsca pod warunkiem, że ktoś mądrze poprowadzi taką działalność. Jak na razie to macie nowiutki MOSIR, no i za niedługo piękny basen będzie. Jest to jak najbardziej potrzebne, nie tylko dla Łańcuta, ale także dla okolicznych miejscowości bo przecież z tej hali korzysta wieli osób.
Może i u was za niedługo powstanie SkatePark, i ja tego Wam życzę. Pozdrawiam!

15.01.2007 22:39:49
Falkhor
Administrator
*

Myślę, że gdyby Skatepark się pojawił, to na pewno pojawiłoby się więcej skejtów, niz widzianych codzienie na ulicach. Wiadomo, takie miejsce prowokowałoby do prób, pierwszych desek, itd. Nooo i oczywiście wspieraniu samych związków koleżeńskich, prawda?

16.01.2007 11:06:27
Qmar
Moderator
*

Oczywiscie zgadze sie z Falkhorem przeciez koles co skacze wzial by sobie znajomego i np nauczyl uz jest osoba wiecej przeciez nie skakalo by tam tylko 3 osoby z forum no nie ?!

16.01.2007 18:12:06
Tomi

*

Portfel: 131

Popieram pomysł całkowicie. Sam bym sobie poużywał na jakimś wypasionym bmx-ie Smile ale mój słomiany zapał i brak chęci wydania na to kasy, no i oczywiście mieć jeszcze gdzie używać sprzęcik, a na manhatanie nie ma zupełnie gdzie. W centrum to macie jeszcze jakieś schodki czy coś a tu płaaasko Smile hehe Hmm tylko jak by już coś takiego powstało to żeby ktoś tego nie rozwalił

Spodziewaj się zawsze najgorszego to się nigdy nie rozczarujesz
06.02.2007 00:11:11
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: