Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (14):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 Następna > Ostatnia »
SkatePark !
AutorWiadomość
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Falkhor, moze bez parkour'zystów Tongue wiem bo kiedys sie za to zabralem i dla nich najleprze jest poprostu bieganie po miescie a nie na jednej miejscowie.

Pytanie do kolegow na rowerach i na deskach ewentualnie te rolki czy macie juz jakis plan ustalaliscie cos miedzy sobą ?

06.11.2006 14:09:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Qmar, Nooooo, ale parkourzyści mogliby wspierać swoich kolegów? Smile Razem to razem Smile

I tez ciekaw jestem, co tam chłopaki tak dumają i dumają Smile

06.11.2006 14:28:07
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ja myśle że fajny byłby taki skatepark Smile nawet tylko żebym mogła iść popatrzeć jak szaleją Biggrin Tongue

06.11.2006 16:39:12
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Hehehe Smile Noooo bo to tak jest, że część z miłośników tych sportów robi to tylko dla siebie. Ale część chyba większa lubi, jak publika wstrzymuje odech albo nagradza jakąś efektyowną ewolucję brawami i okrzykami. Lub przy upadku ktoś pomoże sie pozbierać z gleby.

06.11.2006 16:52:51
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

no i zawsze też można od kogoś pożyczyć kawałek deski lub kółka i popróbować sobie własnych sił. A nóż widelec sie spodoba? Smile Tongue

06.11.2006 16:59:51
Falkhor
Administrator
*

Próbowałem kiedyś poruszać się na desce - nie da rady. Na łyżworolkach - za mało terenu do jazdy. Do parkour'a - się nie nadaję Tongue Dlatego pozostałem przy rowerze Smile Ale wyczynowców na wszystkich poprzednich kategoriach - decha, rolki, parkour - podziwiam. Poświęcają swoje życie temu - jesli chca być dobrzy. A z czasem poświęcają i zdrowie... te stawy, połamane nosy, blizny, poprzestawiane zęby... ech Tongue

06.11.2006 17:02:03
lllukas

*

Reputacja: 0
Portfel: 41

po niektórych wypowiedziach odnosze wrazenie ze niektórzy urzytkownicy nmieczytają moich wypowiedzi !! np: admin sie pyta co my zrpbilismy w tym kierunku ! a ja z dawien dawna napisałem ze ! chodzilismy po urzedach ! Smile ale to taki of (ADMIN MOZE WSZYSTKO) <lol> joke !

06.11.2006 18:16:28
Falkhor
Administrator
*

lllukas, Heh, ja tez moge chodzić po urzędach i nic nie wskórać Smile Mnie chodzi o to, co FAKTYCZNIE osiągnęliście. Mieliście podpisy, niby urzędnicy coś tam Wam mówili.... oki. Ale co teraz? W sumie to ostatni tydzień na uzyskanie jakichś obietnic przynajmniej, argumentów do dalszej walki Smile

Hmmm...

Cytat:
a wiec tak ! były pisane podania i dokładane do nich były podpisy duzej ilosci osób.
Z podpisem : "Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby " (czy cos w tym stylu) LECZ NIESTETY NIEZOSTAłO ONO POZYTWNIE ROZPATRZONE ! dobra !
Jedynym wyjsciem z tego doła byłoby napisanie do gazety albo (bo będą wybory na nową rade i burmistrza ) poczekanie na pozytywne rozpatrzenie przez nowego burmistrza !!

Cytat:
no niewiem !! ceny skateparków zaczynają sie od 15 tyś w góre wiec znajdz frajera co takie cos postawi

Cytat:
znając naszego super burmistrza, to projekt można by mu podsunąć pod nos, gotowy ale on i tak z wykonaniem czekał by z 2 lata, zobaczymy co to wybudują nowego, jak to "troche zniszczymy" (bo taka jest kolej rzeczy, trzeba poskakać po wszystkim)

Cytat:
a co do rysunków projektów i wogóle to jzu sie zajęła by ta firma co to robi !!

Cytat:
Ale dawnymi czasy staralismy się o to były zbierane podpisy, pisane podania ! wszystko ! i jak widać dalej kicha !!

Hmmm... Czytałem to wczesniej, teraz przeczytałem to drugi raz i dalej wiem to, co wiedziałem. Mówiąc na prawdę obiektywnie i z całym szacunkiem - jedna próba to trochę za mało. Zbyt małe poparcie i zbyt małe parcie, że tak powiem Smile

Chcąc to skonkretyzować:
- ile było podań?
- ile było podpisów?
- jakie firmy wyraziły możliwość wykonania projketu
- czy pojawili się jacyś sponsorzy?
- z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że udziału dziennikarzy w sprawie jak dotąd nie było?
- wg mnie jeszcze taka uwaga - wyrażenie 'skaczemy po murkach bo nie mamy gdzie' lepiej byłoby zamienic na 'nie chcemy, by żaden zapalczywy miłosnik rolek/desek, a jest ich dużo, niszczył murki, i chcemy pomóc wyładowywać im swój talent i energię w miejscu do tego przeznacoznym' Smile Smile Smile

Sądzę też, że w trakcie tej dyskusji zjednaliście sobie kilka nowych głosów poparcia Smile

06.11.2006 18:20:05
lllukas

*

więc pójdziemy do urzędu jak sie wypogodzi albo na wiosne do nowego (lub tego samego burmistrza) ale to tez było gdzies napisane Animatedwink

[ Dodano: 2006-11-06, 17:32 ]

Falkhor napisał(a):
Poświęcają swoje życie temu - jesli chca być dobrzy. A z czasem poświęcają i zdrowie... te stawy, połamane nosy, blizny, poprzestawiane zęby... ech Tongue

owszem ale wg mnie to lepiej jest robić co sie uwielbia niz dawać w żyłę pod blokiem Smile

06.11.2006 18:30:38
Falkhor
Administrator
*

lllukas, Oj, zdecydowanie kilka wyłamanych zębów jest lepsze, niż ten syf, o którym wspomniałeś... to nawet nie ma porównania.

Jak dla mnie - to ta sprawa na prawde jest całkowicie realna do zrealizowania. Znając nasze warunki - i ogólnie mechanizmy naszego miasta - liczy sie upór i konsekwencja. A także trochę rozgłosu. pozostaje wczesniejsza opcja - dogadać się z kimś prywatnie. z terenem blisko centrum byłby pewnie kłopot, ale w odległości 2-3km od centrum miasta... może ktoś zgodziłby się na takei zagospodarowanie działki? Acz na pewno miałby obawy co do ludzi tam przebywających (w końcu nie zagwarantujecie totalnej poprawności obyczajowo-politycznej Biggrin ).

Hmmmm... I tak sobie mysle - okolice nowej hali sportowej... tam jest na prawdę sporo miejsca... Ech. Myśli, myśli, mysli Smile

06.11.2006 18:37:19
lllukas

*

Falkhor napisał(a):
Chcąc to skonkretyzować:
- ile było podań?
- ile było podpisów?
- jakie firmy wyraziły możliwość wykonania projketu
- czy pojawili się jacyś sponsorzy?
- z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że udziału dziennikarzy w sprawie jak dotąd nie było?

- podań było( o ile mnie pamięć niemyli) bodajże 2
- podpisów niewiem - bo to podanie z podpisami zanosili skaterzy na deskach
- niewiem czy jakas firma wyraziła na to zgode bo jezeli by wyraziła to by to powstało !
- nie niepojawili sie sponsorzy
- nie niebyło wizyty dziennikarskiej !

[ Dodano: 2006-11-06, 17:42 ]

Falkhor napisał(a):
liczy sie upór i konsekwencja

po tylu staraniach stracilismy zapał do dalszego ciągniecia tez sprawy, czekamy na nowego burmistrza ! a jak w razie gdyby dalej był Szczygiełto sie bedziemy musieli zmobilizować ! a teraz w zimie sprzęt odpoczywa !Smile

[ Dodano: 2006-11-06, 18:06 ]
podaje link do jednego z moich ulubionych filmików bmx ( w wolnym czasie zachecam do obejrzenia !) Smile:

http://video.google.pl/videoplay?docid=8...ek+mixtape

popatrzcie CI "szaleńcy"mają po 20pare lat jak nie więcej ! to co oni robią poprostu zatyka dech w piersiach Smile:)Smile

06.11.2006 18:39:18
Qmar
Moderator
*

hehe ja zrezygnowalem z parkoura na rzecz Kung Fu - mało czasu - moze wroce do "wolnego biegania" jak bede po maturze ^^

Co do tego uporu to musiscie ich meczyc caly czas bo jak przestaniecie i pozniej znowu zaczniecie to oni tego nie zrobia nawet przez zime.

06.11.2006 19:13:39
Falkhor
Administrator
*

lllukas, Heh... no to będize to trudniejsza sprawa... Bo jesli macie konsekwentnie przeciwstawiającego się Wam człowieka, to on widząc Wasze neizdecydowanie i brak zapału - wygrywa na starcie. Jak znam życie, to powie cos w tym stylu 'A chodzą, raz nie chodzą, sami nie wiedzą, czego chcą'. I sprawa traci łeb.

Qmar,

Cytat:
Co do tego uporu to musiscie ich meczyc caly czas bo jak przestaniecie i pozniej znowu zaczniecie to oni tego nie zrobia nawet przez zime.

I przez kilka lat tego nie zrobią...

A filmik... całkiem całkiem Smile

07.11.2006 09:22:59
Jareczek

*

Portfel: 50

Falkhor, A co ty tak za słowa łapiesz Biggrin !! Tongue

koszulki z nadrukiem
plakaty, obrazy i reprodukcje
darmowa wymiana linkiem
07.11.2006 22:04:35
Qmar
Moderator
*

Jareczek, to poprostu jest tak ze Falkhor mysli tak jak oni Biggrin lapie was za slowa zebyscie pozniej w ewentualnej rozmowie z takimi urzednikamiwiedzieli co powiedziec ^^

07.11.2006 22:19:38
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: