Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Skarga na łańcucki sąd powędruje do Ministra Ziobro?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Skarga na łańcucki sąd powędruje do Ministra Ziobro?

Źródło - GC Nowiny LINK LINK LINK
Autor - Beata Terczyńska.

Cytat:
Na opieszałość sądów poskarżył się ministrowi sprawiedliwości Jerzy Buszta z Łańcuta. Przez ponad 2 lata czekał na decyzję o zwrocie samochodu - dowodu rzeczowego w sprawie kradzieży.

O kłopotach Jerzego Buszty pisaliśmy kilkakrotnie. 3 lata temu sprzed bloku skradziono mu forda. Kilka miesięcy później auto odnaleziono w Tarnowie, ale właściciel go nie odzyskał. Samochód został zatrzymany na ponad 2 lata jako dowód rzeczowy w sprawie kradzieży.

(...) Wynająłem lawetę za ponad 100 zł i pojechałem do Tarnowa. Okazało się, że auto stoi na parkingu PKS. Przecież przez 3 lata było nieodpalane, a gdy go złodzieje ukradli, też nie było pierwszej daty - mówi pan Jerzy. - Żartując szef PKS powiedział mi, że to najcenniejszy samochód, bo za każdy dzień parkowania dostają za niego 15 zł.

Sprawa pana Buszty była przez Nowiny dość nagłośniona, więc myślę, że większość czytelników tej gazety kojarzy tę sprawę.

Jak dla mnie nie jest to wielkie zaskoczenie, czy rozczarowanie, tylko kolejny dowód na to, że litera prawa w Polsce - a jak widać i na naszym podwórku - jest mocna, ale... trochę kulawa. Trochę... niektórzy pewnie uznają to za słowo zbyt delikatne...

Myślę, że próba pana Buszty - jeśli tylko będzie mieć jakieś konsekwencje - to może chociaż podziała na naszych urzędników i sam sąd tak, aby lepiej i skuteczniej działał. Nie jestem studentem prawa, ale wiem, że czasem bardzo wiele zależy od 'prawnika pierwszego kontaktu' - gdy taki pan, jak pan Buszta, przyjdzie ze sprawą i po rpsotu jego sprawa zostanie załatwiona, wyjaśniona, zostanie skierowany do właściwych drzwi i otrzyma wymagane dokumenty.

Pozdrawiam.

21.11.2006 17:57:14
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Sleepwalker

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 153

Nie tylko on stracił cierpliwość, moja mama też.

31.01.2007 08:55:41
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Sleepwalker, Hmmm... a więcej szczegółów? nie znam Twojej mamy Biggrin ale chętnie poczytam, co tez ją tak zdenerwowało, ze musiała się pokwapic o wytoczenie sprawy przed sąd?

31.01.2007 09:27:32
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: