Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Sen, sny czy są one prawdziwe ??
AutorWiadomość
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 1,286
Sen, sny czy są one prawdziwe ??

Czym według was jest sen??
To jakaś przepowiednia czy coś tego typu??

Czy sen może się sprawdzić w rzeczywistości ?

Ciekaw jestem waszym spostrzeżeń Smile

Pozdrawiam Maciej
21.02.2007 22:47:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 2,337

mi często sie śni to, o czym marze Smile miałam kilka wypadków że coś mi sie śniło i potem była bardzo podobna lub nawet identyczna sytuacja w rzeczywistości. Albo sniły mi sie jakieś miejsca w których do tej pory nie byłam, a potem w rzeczywistości jade w takie miejsce Smile

21.02.2007 22:53:36
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Portfel: 1,431

a ja na teamt snów moge powiedziec bardzo wiele , zawsze mi sie cos sni , jezeli spie nawet 5 minut to tez ... i lubie to ;]
Oki ma racje sni sie to o czym sie marzy , chociaz czasem snia mi sie osoby i sprawy o ktorych nie jmysle , ludzie na ktorych wrociłam uwage albo stesujaca sytuacja ktora przezylam

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
21.02.2007 23:14:35
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,541

Ja tez sporo swojego czasu sporo o tym czytałem. Jest wiele rodzajow snów.
Prorocze, zwykle, erotyczne, cos co sie nam przydarzylo lub jakies fantasy - mozna poszukaco tym w necie. Czasem (b. zadko) sni mi sie cos i pozniej sie to dzieje naprawde ale to zadko jak nie wiem. Z reguly mam sny zwiazane z roznymi osobami, znjaomymi z sytuacjami ktore sie dzialy i jakos to sie wiaze i powstaje taki sobie sen Biggrin Duzo by o tym pisac neich wypowiedza sie inni Smile

22.02.2007 00:01:32
Ahab

*

Reputacja: 0
Portfel: 843

Prorocze... zdarzały się - sniło mi się, ze byłem u kumpla i komputer mu nie działał, a było to spowodowane problemem zasilania. Poinformowałem go o tym na GG i okazało się, że 2 godziny później komputer mu nie chciał się włączyć... okazało się, ze kabelek mu jakis sie odłączył !!!

Sądze, - poniekąd jak Freud, - że sny mogą być ekranizacjami naszych lęków, pragnień itp. (może nie w tak duzym stopniu jak twierdził Freud, ale w jakims tam stopniu...).

Fascynująca może byc tez teoria, jakoby sny były odzwierciedleniem nieskończonej ilości alternatywnych wymiarów.. coś jak z tym motylem i Chińczykiem, który nie wie, czy jest motylem któremu śni się, ze jest człowiekiem, czy jest człowiekiem który śnił że jest motylem....

Czy w dzieciństwie czesto śniło wam się, ze potraficie latać ? A potem z upływem lat takie sny całkowicie zniknęły ?

Tak z ciekawości tylko pytam.. jak wiele snów potraficie zapamiętać i na jak długo ? Nie wiem dlaczego ale ja mam jakiś dziwny dar pamiętania snów... :-/

Liberate tute me ex inferis
22.02.2007 00:09:26
Padlinka

*

Portfel: 1,431

o tak pamietam prawie wszytskie ale nieprzywiauje do niektórych uwagi , na ogół budze sie rano i staram sobie przypomniec potem pamietam

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
22.02.2007 00:15:48
Qmar
Moderator
*

Nieraz jest tak ze nie pamietam poprostu czuje sie jakby mi sie nic nie sniło ;/ mam takie sny ktore pamietam i to bardzo np taki co mi sie snil jak mialem ze 5 lat pamietam 2 czy 3 takie rozne byly - mowia ze warto zapisywac sobie sny pozniej mozna je w jakis sposob interpretowac Biggrin

22.02.2007 00:28:41
Ahab

*

Reputacja: 0
Portfel: 843

Zdarza mi się, że pewne sny ponownie pojawiają się po kilku latach :|

Liberate tute me ex inferis
22.02.2007 01:02:27
Prot

*

Portfel: 457

A ja czekam aż mi się przyśni 6 cyferek w dużego lotka Animatedwink
a tak serio to chyba coś tych snach jest choć różnie można je interpretować.
Kilkakrotnie miałem sny deja vu, dziwne to uczucie...

22.02.2007 01:30:18
Falkhor
Administrator
*

Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Prot, hehhh... mi się rpzysniło, ale zapomniałem je, jak się obudziłem. Potem znowu mi się przysniły, ale były jakieś dziwne, np. 98, 112 Tongue Tongue Tongue Czyli raczej nie w totka Tongue

Przez sny mnie również zdarzają się czasem sytuacje deja vu... ale jestem skłonny uznać raczej, ze to figielek naszego mózgu Smile Same sny zaś... heh Smile Mózg to zbyt dziwna materia jest, aby łatwo okreslić, co on robi, jak sobie śpimy i ŚNIMY Smile Ja ostatnio mam mniej snów, albo po prostu ich nie pamiętam. Ale czasem bywają takie, że jeju Biggrin Prawdziwy horror Smile

A najfajneisje są takie, kiedy - może ktoś tez takie miał - że to jest MÓJ sen i mogę wszystko Smile Miałem tak prę razy Smile Fantastyczna sprawa Smile

22.02.2007 08:29:09
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Raz miałam sen, że idę przed siebie, jest tak, jakby przeszła dopiero burza piaskowa i nie=c nie wiedze). Czułam się jak na korridzie, tylko jakby na miejscu byka, ale nikogo nie widziałam. Później się strasznie bałam jakby coś mnie goniło a ja tylko się nerwowo obracałam... dostałam gorączki bo pochwili otworzyłam oczy to miałam zimny ręcznik na czole i mama siedziała. Później rozchorowałam się na zapalenie płóc. Miałam wtedy jakieś 5, 6 lat. Tego sie nie zapomina. Jak miałam z 10 to śniło mi się to samo, identycznie, miałam tego świadomość. Ale byłam starsza, dostałam tylko gorączki... najgorsze jest to że ten sen <koszmar Tongue > długo trwa i nie moge się z niego wybudzić.

Nigdy mi się na szczęście nie śniły konie ani nic w tym stylu. Rzadko mam sny. Jak już mam to bardzo rzadko je pamiętam zaraz po przebudzeniu, dopiero w dzień podobne sytuacje przypominają mi. to jak zanik pamięci, i po jakimś czasie sobie przypominam, ale czasem jest tak że nie wiszystko.

Bardzo często mam deja-vu Biggrin 3 razy miałam jedno i to samo. Dziwne to jest, u mnie - jak z Matrixa. Jak to mam to jakby się zwalnia czas i dokładnie wiem co się stanie. Są to tylko krótkie chwile, zdarzenia (upadek garnka, to że Marcin leci do kuchni zapytać czy nic się nie stało... itp.) Jakbym już to widziała. Brat mi mówił że to "żart"mózgu tylko, ale nie wiem do końca. Może jestem jakaś... inna?? Tongue

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
22.02.2007 09:57:36
Qmar
Moderator
*

Najlepszy sen to wtedy jak spadam w dół Biggrin i w chwili uderzenia sie budze ^^ i zawsze spadam na nogi Biggrin kumpel mi mowil ze tez tak ma ale on zawsze ląduje na twarzy ^^ hehe dobre to Biggrin

Co Falk opisal tez czasami tak mam ze wszystko robie co chce co zapragne to sie dzieje, raz sobie myslalem o tym i wydaje mi sie ze pozniej w nocy wymusilem taki sen bo go mialem Biggrin a chcialem Biggrin

Deja vu mam czesto w miare taki fajny matrix sie robi - zwolnienie i tak jakbym juz to kiedys robil a dana czynnosc robie pierwszy raz albo jestem w jakiejs sytuacji tez po raz pierwszy a jednak wydaje mi sie ze dobrze ja znam Biggrin (moze istnieje reinkarnacja i ktos kim bylem kiedys tak robil ^^ - joke Biggrin) Dziwne to jest ale fajne Biggrin lubie miec deja vu jak sie zorientuje w pore ze mam to staram sie je jakby przedluzyc Biggrin

22.02.2007 10:54:17
Falkhor
Administrator
*

Żałuję, że czasem nie można sobie nagrać swoich snów, bo jak co niektóre pamiętam, to byłby gotowy film Biggrin najprędzej horror albo jakaś fantastyka Smile Hmmmm... z takich straszniejszych snów to śnił mi się las pełen martwych malutkich dzieci pozawieszanych na gałęziach i coś tam jeszcze w tle jakaś dziwna muzyka... albo np. stado koni bez oczu i jeszcze z pyska wydostawał się im ogień...

W gorączce... chociaż ostatnio takiej pwoazniejszej nie miałem, często wraca mi taki sen/omam - jestem na pustyni i strasznie siłuje się z piaskiem... echhhh... Smile

22.02.2007 11:36:49
levi'
Moderator
*

Portfel: 3,304

ja baaardzo często miewam ciekawe sny, o których wiedzą 2 osóbki z tego forum (padlinka i qmar)

często mi się śnia rzeczy, których nie potrafię w racjonalny spobób wyjaśnić - co sprawia, że te sny są jeszcze ciekawsze i bardziej ekscytujące Biggrin
np kiedyś zaczęła śnić mi się pewna historia, która po dłuższym namyśle składała się w jedna - hronologiczną całość Tongue
nooo więc zadząłem zapisywać te swoje nocne "przemyślenia" Biggrin i powstały z nich 3 rozdziały książeczki Tongue

dalej miewam takie sny, ale stram się ich już nie zapisywać - dobierać do siebie - bo uznałem, że to co tworzy mój umysł jest czystą fantazją, która tworzy dziwną - baaardzo dziwną historię Biggrin

czy sny są są prawdziwe?? :554:
niee to czysta fantazja, która nigdy nię nie sprawdza :558: , a szkoda, bo niektóre sny tworzą naprawdę fajną przygode - przygode, w której tak dobrze się czuję, że jak się budzę, dociera do mnie, że nic tak naprawde się nie wydarzyło i wszystko nadal jest tak samo szare i bezsensowne, jak tuż przed snem :554: Biggrin

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
22.02.2007 11:50:43
Falkhor
Administrator
*

Bardzo lubię, jak śnią mi się rzeczy z bardzo dawnych czasów... tzn. średniowiecze, jakies stwory, zamki, rycerze Smile Wogóle, jak jest jakaś historia... czasem bywają tak wspaniałe i piękne, że człowiek aż nei chce się obudzić, i jak już się ocknie, to na siłę próbuje jeszcze zasnąć i pozwolić sobie na jeszcze trochę, jeszcze na moment... minutkę... nooooo ale sen pryska, heh Smile Można go tylko zapisać, o ile się zdoła zapamiętać.

22.02.2007 12:01:43
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: