Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 Następna > Ostatnia »
Sen, sny czy są one prawdziwe ??
AutorWiadomość
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Mi sie śniło ostatnio, że na kolokwium praktycznym z anato były nozdrza dolne nosa .....no i na kole ich nie było, tak więc nie wierze już w sprawdzalność snów Tongue Tongue Tongue

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
11.03.2007 19:23:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

a ja wierze , co prawda nie był to mój sen ale ja byłam jego istotnym elementem . spełnil sie co do joty . i oby takich snów było wiecej gBiggrin>

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
11.03.2007 20:54:50
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

levi napisał(a):

Padlinka napisał(a):
macie podobne sny ? zwiazane z przezycami , odgłosami czy czynnikami zewnetrznymi [np. na realu dzonek , swiatło - a wam to sie sni ] ?

oj Padlinka baaardzo często :043: :galy: i powiem wam, że to fajna sprawa - budzisz się i sam nie wiesz czy to co przed chwilką widziałeś, czułeś, przeżywałes było prawdziwe czy to tylko wytwór twojej chorej wyobraźni :zly2: a najlepsze jest to, że sytuacja, którą przeżywasz w śnie często jest dokładnym odzwierciedleniem rzeczywistości :zdziw: to naprawdę ciekawa sprawa...mmm ahh czym by było nasze życie bez snów :027: :zly: :030:

raz tak mialem ze jak sie obudzilem to sie zastanawialem co robie w lozku Biggrin bo nie bylem pewny czy ten sen byl snem czy prawda ale sie dziwilem Biggrin

11.03.2007 21:19:26
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Hehee Smile Mi kilka dni wcześniej śniło się coś takiego, że się nbudzę chyba ze 4 razy Tongue Za 5tym, tym prawdziwym, już nie wiedziałem czy wstawać, bo za chwilę znowu się obudzę. Ale jednak jakoś wróciłem do rzeczywistości. Ale seryjnie, przez chwilę myślałem, że dalej spię Smile Smile

12.03.2007 08:54:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
pablo

*

Reputacja: 0
Portfel: 546

Ja mam czsem takie sny które później sprawdzają się w 100% po jakimś czasie i które pokazują wszystko ze wszyskimi szczegółami :O

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
15.03.2007 10:20:32
Falkhor
Administrator
*

pablo, I p amiętasz jeszcze te wszystkie szczegóły? Ja pamiętam najczęściej zarys samego wydarzenia, może jakieś osoby ale detale... no niestety mnie się tego nie udaje.

A mnie się ostatnio śnił... nowy wygląd naszego Forum Biggrin Nie będe mowił, czy taki jak teraz, ale to jednak coś znaczy Tongue Tongue Tongue :eek:

15.03.2007 15:42:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Owszem, Falkhor, znaczy to, że również nocą podczas snu Twoja podświadomość pracuje Animatedwink

< Ogólnie sen to czas na porządkowanie wszystkich informacji z całego dnia. Coś jakby układanie sobie tego wszystkiego na spokojnie w różnych szufladkach. Chaos informacji prowadzi do zaburzeń psychicznych typu zaburzenia postrzegania, halucynacje, urojenia. Podobno pojawiają się już przy 40-stej godzinie bez snu. >

Pamiętam niektóre swoje sny jeszcze z gimnazjum. Zapewne jest to związane z zależnością - im większe wywiera na Tobie wrażenie tym dłużej go pamiętasz.
Moje sny to jednak mało realne są :wht: Ciekawe dlaczego?

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
18.03.2007 15:53:51
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Hehe Smile

Cytat:
zaburzenia postrzegania, halucynacje, urojenia. Podobno pojawiają się już przy 40-stej godzinie bez snu.

Przyznam, że może takich zaburzeń nie miałem, ale na pewno w jakimś stopniu miałem trudnośli z szybkim myśleniem i kojarzeniem. Pooonoć ludzie, którzy nie prześpią ponad 50 godzin, kiepsko radzą sobie z mnożeniem a nawet dodawaniem... Mózg potrzebuje czasu odciętego od pierdółek i musi posegregowac ten bajzel, który gromadzimy gdy nie śpimy Tongue Tongue Tongue

Cytat:
Moje sny to jednak mało realne są Ciekawe dlaczego?

E tam pytasz Tongue Ciesz się, że są odlotowe. Jakbys tak sniłą noc w noc o tym, że obierasz ziemniaki, miałabyś dość, prawda? Tongue

18.03.2007 16:33:47
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

hehe prawda Tongue

Tylko jeden raz śniłam, że latam, ale to było takie niezwykłe uczucie, że od tamtej pory wciąż za tym snem tęsknię. Marzę żeby tak jeszcze kiedyś polecieć i poczuć chłodne powietrze nocy na policzkach ^_^

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
18.03.2007 17:16:51
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Ja już nie pamiętam, kiedy ostatni raz latałem. Może kurcze mnie to nie jest potrzebne? Smile Heh... Ja mam takie uczucie w realu często, jak smigam rowerkiem i np. zjeżdżam z krawężnika Tongue Tongue Tongue Ale tylko czasem Tongue

A w snach... Ostatnio żadnego nie pamiętam. To chyba mija z wiekiem XP

18.03.2007 20:27:20
levi'
Moderator
*

Portfel: 3,304

Falkhor napisał(a):
A w snach... Ostatnio żadnego nie pamiętam. To chyba mija z wiekiem XP

Falk mam ten sam problem :O ostatnio nic mi się nie śni :eek: a szkoda, bo zawsze moje sny były baaaardzo ciekawe xD

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
18.03.2007 20:43:10
Falkhor
Administrator
*

levi', Musimy przestać tyle pić przed snem XP Wody oczywiście :sweet:

Spróbuj zjeść coś ciężkiego przed snem Tongue Moze pomoże. Ja bym chciał, żeby mi się dziś przyśniło... najpierw ucieczka jak z Prison Breaka, a potem wyspa jak w LOST Tongue Tongue Tak o, co, dużo wymagam?? Biggrin

18.03.2007 20:57:56
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

a ja pamietam moment kiedy zaczely mis ie snic sny w gimnazjum i do dzis codziennie . Jezeli sie przebudze i sobie przypomne to pamietam go caly zdien :]

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
18.03.2007 21:05:37
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

a mi sie raz sni raz nie i niezwazam na to uwagi chyba ze jest jakis fajny Biggrin to pozniej pamietam ale jest kilka takich ktore pamietam do dzis a snily mi sie jak mialem 5-7 lat Biggrin

18.03.2007 21:10:51
Teddy_85

*

Portfel: 275

Hmm... Ja swoje sny szybko zapominam... Gdzieś czytałem, że pamięta się tylko ostatnie 5 min przed przebudzeniem...

Niejednokrotnie miałem uczucie Deja Vu. Strasznie dziwne to uczucie, gdy jestem pewny, że znajdowałem się w danej sytuacji, chociaż wiem, że nie mogła mieć jeszcze miejsca... Czasem widzę przyszłość na 5 - 10 sek do "przodu".

Chociaż zdarzyło mi się, że myślałem o czymś bardzo nierealnym i "co by było gdyby" tak sie stało i... po 10 min okazało się, że to ma miejsce... Częste powiedzenie: "a nie mówiłem" - u mnie zamienia się na "a nie myślałem" (o tym) Smile

18.03.2007 21:55:44
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: