Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
"Samotność to taka straszna trwoga" ??
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335
"Samotność to taka straszna trwoga" ??

Samotność... czy źle jest być samotnym?

"sam sobie sterem żeglarzem okrętem" o nic nie trzeba się martwić, praktycznie niczym nie przejmować. Ma się mnóstwo czasu dla siebie, na zabawe imprezy itp. Z drugiej strony głupio tak...Co myślicie? Jak Wy postrzegacie samotność?

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
09.04.2008 18:59:39
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
Godzio

*

Reputacja: 1
Portfel: 80
RE: "Samotność to taka straszna trwoga" ??

Źle, bardzo źle być samotnym, jeśli jesteś samotnym z przymusu.
Jeśli specjalnie chcesz być sam, to zapewne nie robi to żadnej różnicy i jest Ci z tym dobrze.
Takie życie... nikomu nie polecam opcji pierwszej =/

09.04.2008 19:42:44
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
darekielb

*

Reputacja: 0
Portfel: 228

pierwsza opcja faktycznie do ciekawych nie należy.
Ja tam jednak wolę ten wolny czas przeznaczyć dla bliskiej mi osoby niż spędzać go samemu, a znajomi to nie to samo. Tego się nie da zastąpić kimś innym. Sam nie wiem jak to nazwać, ale chyba wszyscy wiedzą o co biega

Moje fotki
09.04.2008 20:39:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
Dubi

*

Portfel: 210

no tak,ale są osoby która wola byc samotne - i nie z przymusu lecz z wlasnej woli - singlów jest coraz wiecej i tak jak napisał Bake,"sam sobie sterem żeglarzem okrętem",zyjesz jak chcesz,sam podejmujesz decyzje i dobrze Ci z tym,tacy ludzie istnieja i nie sa wcale gorsi itp
sam jestem na pograniczu samotnosci a bycia z 'kimś'

09.04.2008 21:54:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Unknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

ktoś mądry kiedyś powiedział, że "do wszystkiego można się przyzwyczaić"
więc czy można przyzwyczaić się do samotności ?? Rolleyes
to jak postrzegamy samotność jest kwestią indywidualną każdego z nas - jedni nie potrafią przeżyć dnia bez drugiej osoby, a inni potrafią zamknąć się w 'swoim świecie' bez potrzeby 'kontaktu z innymi'...
...w moim przypadku występuje 2ga w/w sytuacja...jestem "samotny" (qrcze jakie to mocne słowo), inaczej - jestem singlem - czy mi z tym dobrze ?? hmmm chyba jest więcej plusów niż minusów Rolleyes, aczkolwiek czasem przechodzi mi przez główkę taka myśl: "levi ty stary chłop jesteś, pasuje ustabilizować sobie życie" Biggrin, ale jak narazie myśl ta znika szybciej niż się pojawia Aniol

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
10.04.2008 07:50:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
darekielb

*

Portfel: 228

Ja też przez dłuugi czas byłem singlem i jakoś mi to nie przeszkadzało, ale poznałem niedawno fajną dziewczynę i nie będę ukrywał, że znudziło mi się być samym.
Ja do bycia singlem chyba się nie przyzwyczaję, chyba że w ostateczności
Jedynym problemem może być odległość, która nas dzieli i różnice czasowe w planach :/ ale zzobaczymy, coz tego wyjdzie.
Jak ktoś wybiera bycie singlem z własnej woli to na pewno jest mu z tym dobrze, ale prędzej czy później w każdym się odzywa potrzeba bycia z kimś bliższym niż znajomi itd.

Moje fotki

Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2008 08:59:56 przez darekielb.

10.04.2008 08:58:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
SunShine

*

Portfel: 1,514

Zalezy co rozumieć przez tą samotność, ja jestem typem samotnika, nie lubię zabardzo przebywać w dużym gronie ludzi, męczy mnie to poprostu Smile dlatego zreguły siedzę sobie sama na uboczu i nie powiem że jest mi z tym źle.
Ale napewno cięzko by mi było bez moich najbliższych, czyli rodzina no i chłopak Tongue Zawsze jak jest smutno ktoś Cie może wysłuchać, lub możesz z kimś podzielić się swoim szczęściem. I bez tego mi napewno było by bardzo trudno Animatedwink

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"

Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2008 11:49:43 przez SunShine.

10.04.2008 11:48:38
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Yyyy fajny temat Bake - jak dla mnie to nawet temat rzeka Biggrin Z jednej strony jest sporo ludzi, którzy są indywidualistami i nie odczuwają potrzeby bycia z kimś. Są też i samotnicy, którzy lubią przebywać tylko i wyłącznie z samym sobą i tak jest im dobrze. Są i tacy, którzy najzwyczjaniej w świecie nie chcą z różnych przeczyn być z kimś - albo zainteresowani są bliższą znajomością z nieodpowiednimi (patrz: zajętymi lub nieosiągalnymi osobnikami) albo po prostu nie ci osobnicy, którzy w jakiś sposób interesują nas i chcielibyśmy tę znajomośc pogłębić Biggrin
Samotność jest super ale nie na dłuższą metę, tak naprawdę każdy z nas prędzej czy później domaga się kogoś bliskeigo, domaga się miłości, bliskości i czułości, a że część z ludzi tłumi w sobie ostro to uczucue, to już zupeeeeeeełnie inna bajka Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
10.04.2008 13:05:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Unknown
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Cytat:
Samotność... czy źle jest być samotnym?

Bardzo źle jest być samotnym... wiem cos o tym. Czasami człowiek potrzebuje pobyć sam, ale jesli trwa to dłużej to, to jest naprawdę męczące i dołujące Sad

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

10.04.2008 20:17:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Samotnośc każdemu człowiekowi jest nawet wskazana nawet po to, aby zobacyzł różnicę - być sam i być z kimś. Tak na prawdę obecnie to strasnie trudno być samotnym - trzeba by się było trochę postarać, bo co i rusz rodzi się szansa poznania jakiejś nowej osoby. najtrudniej z tym mają chyba osoby starsze - i dlatego starcza samotnośc jest taka zła...

Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!!
Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
10.04.2008 20:39:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
mnemonick

*

Portfel: 212

jak na mój mało wyimaginowany tryb życia to bycie samemu jest super i będe się w takim stanie rzeczy utrzymywał jak najdłużej i nie trzeba wcale w tym zakresie nic specjalnego Falku robić napewno mniej niż jeżeli ktoś nie chce być sam

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
16.04.2008 22:14:30
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Zgadzam się. Mniej wysiłku trzeba, by być samotnym. Zdecydowanie.

Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!!
Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
17.04.2008 19:26:23
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Mniej wysiłku ale chyba mniej przyjemności... Falk... kto by Ci robił kolacje? Animatedwink

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
18.04.2008 08:03:30
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Ale czasem owszem - więcej wysiłku jest w poszukiwaniu bratniej duszyczki ale i kiepsko się to wszystko kończy,marnie, marniutko, tak więc nieraz chce się rzucić poszukiwania w piz*u i byc samotnym. Animatedwink

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
18.04.2008 14:45:13
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Bake dla niektórych robienie kolacji jest przyjemnościa, wiec niektorzy robią sobie sami Animatedwink powiedzmy ze Bakowa robi Ci kolacje ale ona juz nie moze powiedziec "a kto mi robi kolacje" Animatedwink

Zioma juz gadałas na ten temat Animatedwink ale widze ze trzeba bedzie zrobic powtórke materiału Drwi

18.04.2008 17:07:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: