Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Samoobrona RP
AutorWiadomość
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 785
Samoobrona RP

otwieram ten topic poniewaz uwazam że jest koniecznosc przedyskutowania tej chorej sytuacji .
Sekafera prawda czy nagonka na samoobrone??
kto jest ojcem dziecka anety krawczyk??
czy zostana postawieoe zarzuty andrzejowi lepperowi ??
co bedzie z koalicja jesli andrzej lepper odejdzie z rzadu??
dla mnie to jest strasznie chora sytuacja w tej sekaferze jak dla mnie jest tu zadurzo niejasności z drugiej strony poszukiwanie ojca dziecka anety krawczyk to,to juz jest naprawde chore tutaj sie wczesniej zarzekała ze ojcem jej dziecka jest łyżwiński a tu testy DNA mówią co innego potem odbyło sie w mediach wielkie poszukiwanie ojca dziecka anety k co chwilę pojawiały sie nowe szczegóły i wątki w tej sprawie pół polski chyba było podejrzewane chyba o ojcostwo aż teraz naggle się okazało ze ojcem tym może być andrzej lepper
ciekawe co zrobi nasz prewmier jak lepper bedzie jednak musu=iał odejść czy bedzie rząd z samoobrona tylko bez leppera czy rząd bedzie mniejszosciowy czy moze wybory??
jedynie w tej całej sytuacji to mi tego dziecka szkoda
czekam na wasze odpowiedzi co wy o tym wszystkim myslicie :570: pozdro :570:

14.01.2007 00:46:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Jak dla mnie:

Cytat:
Sekafera prawda czy nagonka na samoobrone??

'Seksafera' może być prawdą, która w oczywistej walce politycznej przerodziła się w nagonkę. Co prawda jest to jednak walka BARDZO NISKICH lotów. w całym zmaieszaniu zapomina sie o samych dzieciakach...

Cytat:
kto jest ojcem dziecka anety krawczyk??

Z pewnością jakiś mężczyzna, którego ona powinna wskazać lub chociaż wskazać kilku potencjalnych kandydatów, jesli ma problem z określeniem tego właściwego...
Osoba pani Krawczyk jest co najmniej kontrowersyjna i mam nieodparte wrażenie, że ktoś nią kierował... Ale to tylko wrażenie. Jeśli tak nie jest - to da się to zrozumieć, że wpadła w ryby wielkiej machiny i sprawę przejęli prawnicy i media. A tu już tylko zamiesanie.

Cytat:
czy zostana postawieoe zarzuty andrzejowi lepperowi ??

W stan oskarżenia można postawić każdego. Jednak trzeba dowodów, by coś udowodnić...

Cytat:
co bedzie z koalicja jesli andrzej lepper odejdzie z rzadu??

Jesli tak by się stało, na pewno na znaczeniu czysto politycznym straci Samoobrona. Chociaż jak dla mnie 'samoWycofanie' się Leppera z rządu jest dość nieprawdopodobne... Jeśli go wyrzucę, nadal będzie walczył. Jesli mu jednak to udowodnią, że molestował itd. - wtedy jego kariera się załamie.

Powtórzę, ze najbardziej to szkoda mi dziecka. ono będzie musiało kiedyś zebrać za to, że trwałą publiczna debata o tym, kto jej jego tatusiem...

Cała sprawa - budzi po prostu niesmak. Winne są tu media, które baaardzo mocno nadymają fakty i w oczekiwaniu na dodowy i wyniki badań, dochodzeń - rozniecają różne domysły i pomówienia...

14.01.2007 08:53:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
michas
Moderator
*

ja osobiscie bym ograniczył działania mediów bo to co one wyrabiaja to w niektórych przypadkach jest nie do pomyslenia najlepiej znowelizować jakos prawo prasowe i nałozyć za pisanie nieprawdy lub jakies pomówiena wysoki kary finansowe ,jak by taka gazeta dostała jakąś wysoka kare to juz na drugi raz zastanowili by sie redaktorzy co pisza Smile

Falkhor napisał(a):
Powtórzę, ze najbardziej to szkoda mi dziecka. ono będzie musiało kiedyś zebrać za to, że trwałą publiczna debata o tym, kto jej jego tatusiem...

święta prawda tylko dziecka szkoda i teraz jeszcze tego moze nie bedzie można zweryfikować ale za pare lat jak pojdzie do szkoły to inne dzieci sie beda z niej wysmiewac a to dla małego dziecka nie bedzie najlepsz sytuacja ,
wogóle po czesci jest to w pewnym stopniu jakas nagonka na samoobrone bo jakoś nie chce mi sie zabardzo wieżyć w te wszystkie historie które pojawiły sie w mediach o tym wykorzystywaniu w pracy,a o wykorzystywanie seksualne zostało pomówione chyba z pół sammobrony ,mi sie zdaje ze za tym stoi jakaś osoba która pociąga za sznurki i chce doprowadzic do rozpadu rzadu,bo niby czego własnie teraz ta aneta krawczyk ujawniła fakt że była molestowana czego nie zrobiła tego wczesniej albo czego jeszcze z tym nie poczekała,odrazu po wybuchu tej całej afery znalazło sie gro kobiet które niby tez były molestowane przez posłów samoobrony i to specialnie z zagranicy nawet przyjezdzaja zeby zeznania złożyć dlaczego akurat teraz wszystkie postanowiły przełamać ta zmowe milczenia,jak dla mnie trochę to jest wszystko podejrzane,może i coś w tej sprawie to prawda moze i do czegoś doszło ale zeby na taką skale to wątpie Smile

14.01.2007 13:38:50
Falkhor
Administrator
*

michas, Prawo prasowe zezwala pisać domniemania, spostrzeżenia... Tak na prawdę udowodnić wprawnemu dziennikarzowi pomówienie, oczernianie jest niezmiernie trudno.

Poza tym trzeba pamieac, że to własnie dziennikarze odwalają najczarniejszą robotę i wyciągają kupe brudów do wierzchu... Czasem jednak przesadzają.

Cytat:
jakaś osoba która pociąga za sznurki i chce doprowadzic do rozpadu rzadu

nawet jeśli nei stała za samym ujawnieniem się pani Krawczyk, o stanęła za odpowiednim pokierowaniem rozwoju wypadków. ba, co ja będe mówił... afera tasmowa pani beger tak samo była sprytnie przygotowana...

Cytat:
specialnie z zagranicy nawet przyjezdzaja zeby zeznania złożyć dlaczego akurat teraz wszystkie postanowiły przełamać ta zmowe milczenia

Za jedną poszły następne...

14.01.2007 15:35:41
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,393

michas napisał(a):
ja osobiscie bym ograniczył działania mediów bo to co one wyrabiaja to w niektórych przypadkach jest nie do pomyslenia najlepiej znowelizować jakos prawo prasowe i nałozyć za pisanie nieprawdy lub jakies pomówiena wysoki kary finansowe ,jak by taka gazeta dostała jakąś wysoka kare to juz na drugi raz zastanowili by sie redaktorzy co pisza

Potem pójdźmy o krok dalej i zaproponujmy przedkładanie artykułów przed wydrukowaniem do zatwierdzenia przez urzędnika Urzędu ds. Prawdy w Prasie, następnie wogóle zostawić tylko czasopisma i telewizje które tylko dobrze mówią o rządzących itd. itd. Będzie jak na Białorusi !!! Wszystko jest super, wydajność 200% normy, Prezydent otwiera nową tuczarnię to przykładowe tytuły artykułów.

Czy kiedyś nie było to już przerabiane? Takie jest prawo dziennikarzy że piszą o tym co ludzi interesuje. Na szczęście w mediach póki co istnieje różnorodność i każdy ogląda lub czyta to co chce. Już nie raz okazało się że dzięki dziennikarzom ciemne sprawki wyszły na światło dzienne. I często na początku dowody były całkiem słabe lecz wyciągnięcie ich powodowało lawinę która dostarczała kolejnych.

14.01.2007 20:10:16
michas
Moderator
*

nie mówie zeby ograniczyć prasę czy ocenzurować tylko niekiedy piszą juz takie głupoty że czytać się nie chce nie zwazają czy dana osoba jest np.winna jakiegos tam czynu,ich to nie obchodzi czy jest winna czy nie maja sensacje i odrazu wydaja na niego wyrok zazwyczaj na jego niekorzyśc ,dobrze że media sie zajmuje takimi ciemnym sprawami ale moim zdaniem za pochopnie wydaja wyroki na osoby o których piszą bo np.z tym abp.wielgusem zanim pojawił sie konkretne dowody to media już tydzień wczesniej wydały sąd że jest winny nie mając jeszcze żadnych dowodów,

14.01.2007 21:57:23
lukascompl

*

Portfel: 149

Prawda o Samoobronie to prawda o kłamstwie jakie od lat Lepper i jego ludzie powtarzają polskiemu społeczeństwie, o tym iż piękni i wspaniali chcieli zmienić cos na lepsze uciemiężeni przez trzecią Rzeczpospolitę, przez Balcerowicza i innych złych z rządów które niszczyły kapitał publiczny i majątek ojców, o upadłych PGR-ach i upadłych nadziejach na lepsze jakie miało nastąpić po 1989 roku.Przyszli znikąd - bez ogłady zawojowali sceną polityczną, wpierw blokadami i krzykami, publiczną nadzieje na rozliczenie wszystkich afer układów i matni. Przyszli zniszczyć złych i okrutnych i jak Janosikowi ludzie dać biednym i uciśnionym ludziom minimum społeczne z pustego skarbca naszego państwa, a jakby tam nic nie było to z rezerwy walutowej jaskini diabła, czyli NBP. Tylko, że w między czasie okazxało się iż nie są tacy wyjątkowi i idealistycznie postępujący- pojawiły się braki wykształcenia i fałszywe podpisy na listach wyborczych, tajemnicą poliszynela są długi ludzi w biało-czerwonych krawatach, niczym cyrkowców z jakiejś dziwnej menażerii ludzkiej, i wiele innych występków nie tylko moralnych. Z pięknej Samoobrony co rusz ewakuowali się co rusz jacyś członkowie, pozostawał tylko jeden i nieomylny wódz- medialny wataszka, który przeistoczył się w opalonego lampami solariów Andrzeja Leppera- wiceministra naszego biednego kraju- jest jednak coraz trudnić mamić ludzi, jest się już u władzy i nie wszystko mozna obiecać czy pokazać pod publiczkę populistycznego elektoratu. A tu wybuchła afera, która miała być zamachem stanu- dziwny to zamach w którym wystarczy kilka wydań codziennych gazet by zniszczyć taką partię i jej wodza. A tak poważnie to ogromny żal i wstyd przejmuje moje serce- i nie tylko mi- Narodzie opamiętaj się- to ma być nasza reprezentacja w parlamencie i elity rządowe- wsyd i nic więcej dodać. Przybliżamy się do katastrofy znając nieprzewidywalnych braci Kaczyńskich i ich opętanie wizją manii spisku i układów- nie o to walczyli pokolenia opozycji antykomunistycznej przez lata terroru- by teraz przez beznadziejną lustracje wymieszać wszystkich w błocie? PZPR-owca Leppera z Michnikiem, Niezabitowską z abp Wielgusem i innych- jeśli tak nazwijcie IV Rzeczpospolitą Straconych Szans.

15.01.2007 00:04:18
Falkhor
Administrator
*

Samoobrona jest łakomym kąskiem dla mediów - wystąpienia jej przywódcy czy też koronnych członków dostarczają ogromnego materiału, który chwyta wzrok czytelników... Dlatego nie ma się co dziwic dziennikarzom, że wolą jechać na słownych wpadkach Samoobronnych, niż głowić się nad językiem PiSu czy PO... To taka luxna refleksja moja w sumie.

Samoobrona jako partia wyszła z dobrych korzeni, jako partia. Miałą przez jakiś czas silne poparcie, mogła dokonać legalnego przewrotu i silnego wstrząsu dotychczasowej sceny politycznej. Jednak tak jak i wizerunek samego wodza partii, jak i wejście w całkiem inne interesy niż interesy wyborców - spowodowało spadek poparcia...

michas,

Cytat:
nie mówie zeby ograniczyć prasę czy ocenzurować tylko niekiedy piszą juz takie głupoty że czytać się nie chce nie zwazają czy dana osoba jest np.winna jakiegos tam czynu,ich to nie obchodzi czy jest winna czy nie maja sensacje i odrazu wydaja na niego wyrok

Nie sądze, aby dziennikarze bez neizbitych dowodów osmielali sie stawiac kogoś w stan oskarżenia i jawnie mówili o winie. Wyjątkiem jest niby Fakt i Superexpress, ale wobec nich najlepszą bronią okazuje się popukanie w głowę i zwykłe ignorowanie.

ponadto jeszcze, Michasiu, wyrok wydaje OPINIA publiczna, której obowiazkiem jest czytać i mysleć...

15.01.2007 19:33:51
michas
Moderator
*

tylko zazwyczaj dzieje sie tak ze opinia publiczna sugeruje sie tym co tam w gazecie napiszą

[ Dodano: 2007-01-15, 21:18 ]

Falkhor napisał(a):
wyrok wydaje OPINIA publiczna, której obowiazkiem jest czytać i mysleć.

tylko zazwyczaj dzieje sie tak ze opinia publiczna sugeruje sie tym co tam w gazecie napiszą czy tam gdzies powiedza Smile

15.01.2007 22:16:54
Falkhor
Administrator
*

michas, Hehe. Booo dodatkowo opinia publiczna nie jest w systemie totalitarnym, gdzie jest jedna jedyna słuszna gazeta. Źródeł faktów trzeba szukać samemu. A to, ze wiele tytułów nie jest dziennikarskich (czytaj - obiektywnych), to nie moja wina Smile Smile Smile poza tym sprawdza się pobeiranie danych z kilku źródeł i po prostu - budowa własnego zdania. Ale to znowu czasochłonne Tongue Smile

16.01.2007 11:09:13
michas
Moderator
*

andrzej lepper ostatno kontratakuje i mówi ze aneta krawczyk zawyzyła swoje dochody w partii zeby dostac kredyt i ma na to podobno niezbite dowody,krawczyk kontratakuje mówiac ze lepper szuka tylko jakiegos haka na nia zeby odwrócic uwage od siebie i skierowac na nia,i kto tu ma racje??kolejne zenujace gierki z obu stron

13.03.2007 00:59:21
Falkhor
Administrator
*

michas, Wg mnei są to gierki, które są tylko stratą czasu dla opinii publicznej. Przynajmniej w moim wypadku. Jest to żenujące i nudne zarazem, co się wyprawia... Jak takie osoby wogóle mogły sprawować włądzę przedstawicielską? KTO ich wybrał - ten powinien się wstydzić. Ale to nie wszystko - takich osób, których prasa nie ujawniła jeszcze, jest znacznie więcej. Nie wiem, jaki odsetek polityków w sejmie i w senacie prezentuje przynajmniej normalny poziom intelektualno-obyczajowy.

13.03.2007 08:07:44
michas
Moderator
*

dzisjak z rana uslyszałem ze andrzej lepper zmuszał swoich współpracowników zeby hurtem kupowali jego ksiazki bo jesli nie to wyrzuci ich z parti lub w nasrtepych wyborach na liste nie wpisze Smilesmiech co juz ci ludzie wyprawiaja

16.03.2007 10:42:14
Falkhor
Administrator
*

michas, A bo to tylko ON?? Gro wykąłdowców na uczelniach pozwala podejśc do egzaminu dopiero wtedy, jak masz ich książkę z podpisem, żeby nie było, ze pożyczona od kogoś, tylko kupiona i to najnowsze wydanie... Sad Sad Zatem działanie Samoobrony mnei nie dziwi.

Z resztą mało które zachowanie w wykonaiu TEJ akurat partii wprowadziło by mnie w osłupienie. MOŻE tylko rozwiązanie się i wyjazd z kraju Tongue ? :lol-above:

17.03.2007 13:54:51
grzenio

*

Portfel: 1,393

Falkhor napisał(a):
MOŻE tylko rozwiązanie się i wyjazd z kraju Tongue ? :lol-above:

To pierwsze realne - po aferze z wekslami powstał plan awaryjny że zniknie partia Samoobrona RP. Za to powstania Samoobrona Andrzeja Leppera Tongue .

To drugie nie wiem czy realne - bo coś ostatnio cicho o lotach samolotów do Klewek XP

17.03.2007 16:05:30
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: