Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
Samo-za-bójstwo Barbary Blidy
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Samo-za-bójstwo Barbary Blidy

Cytat:
Wstępne wyniki sekcji zwłok Barbary Blidy nie wskazują na udział w jej śmierci osób trzecich, na jej ciele nie znaleziono też obrażeń wskazujących na to, by brała ona udział w szarpaninie - poinformował Michał Szułczyński, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Gliwicach, która prowadzi śledztwo w sprawie okoliczności śmierci byłej minister.
Rzecznik potwierdził również, że bezpośrednią przyczyną śmierci kobiety były obrażenia spowodowane przez jeden pocisk. - Ciało zmarłej zostanie jeszcze dzisiaj wydane rodzinie - dodał Szułczyński.

Sekcję zwłok byłej posłanki i b. minister budownictwa Barbary Blidy, która postrzeliła się w środę śmiertelnie podczas rewizji ABW w swoim domu w Siemianowicach Śląskich, przeprowadzono w czwartek w Zakładzie Medycyny Sądowej Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach.

Źródło - Wiadomości.onet.pl

Hmmm... od paru dni 'piorunująca' wieść o wydarzeniu elektryzuje polskie i zagraniczne media. Co się mogło stać? Wiele gazet buduje własnę wersję wydarzeń, co jednak może być prawdziwą przyczyną tego - co by nie mówić - wstrząsającego wydarzenia. Do afer przywykliśmy. Do zabójstw politycznych - raczej nie.

Co o tym sądzicie?

26.04.2007 19:27:52
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Reputacja: 0
Portfel: 1,026

Coś tu śmierdzi..... Czas pokaże.....

26.04.2007 20:09:21
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

profesoq, Ech. Jak dla mnie to jest tak, że można mieć nawet najbardziej pokrzanione pomysły polityczne - ale poza wcielaniem co niektórych w zycie - to na rpawdę wszystko sobie można głosić i wymyślać, ponosic tego konsekwencje, ale... smierć?

Dla mnei to szczerze dziwne, że stało się coś takiego :eek:

26.04.2007 20:44:07
Eisenhower

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 252

Skoro kobieta targnela sie na swoje zycie to raczej byla mocno ubrudzona ta afera korupcyjna w gospodarce weglowej. Nikt bez powodu nie popelnia samobojstwa, chyba, ze jest niespelen rozumu. Tu jednak wykluczam taka opcje. Dla mnie oczywiste teraz jest, ze robila przekrety w przemysle weglowym i to na duza skale.

26.04.2007 20:45:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lukascompl

*

Portfel: 149

Gdy wczoraj rano jechałem na zajęcia i usłyszałem w radiu o tym co kilka godzin wcześniej wydarzyło się w Siemianowicach myślałem, iz takie zdarzenie nie może być do pomyślenia- gdzie szkolą te służby specjalne, dlaczego ktos ma broń naładowaną i to w dodatku w łazience, co w ogóle ma znaczyć to nocne zajście. Dopiero wieczorem mogłem dowiedzieć sie więcej o wydarzeniu dnia, jeśli nie całego tygodnia- i tu dużo nie mozna narazie powiedzieć- zbyt mało wiemy o kulisach tej tragedii.

Falkhor napisał(a):
Hmmm... od paru dni 'piorunująca' wieść o wydarzeniu elektryzuje polskie i zagraniczne media.

to było wczoraj- jęsli się nie myle adminie- trzeba być na bieżąco w powodzi informacji

26.04.2007 21:50:47
Ahab

*

Portfel: 843

Cała sytuacja troszeczke przypomina śmierc jakiejś dziennikarki w Rosji... jakoby wypadła z okna... w necie pojawiły się sugestie jakoby "została wypadnięta"....

No ale dziwne by było, żeby ktoś "zatroszczył się" ("take care" - angielskie słowo więcej sugeruje...) tą panią od węgla akurat podczas aresztowania... :/

Liberate tute me ex inferis
26.04.2007 23:05:09
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

No dziwna była ta cała akcja... Myśle, że kobieta była mocna w tą afere zamieszana, skoro targnęła się na swoje życie.
Jedna moja znajoma w czasie dyskusji na uczelni, zasugerowala nawet, że ktoś ja musial do tego nakłonić, bo niby jakim cudem, ona mogła wyjąć ten pistolet przy strażnice, która stała do niej bokiem!!! Przecież słyszałaby, jak wyjmuje go z szafki; no i kto trzyma w łazience broń?? dziwne to jest wszystko.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

27.04.2007 08:16:20
Totti

*

Portfel: 276

Mysle ,ze poleci z tego powodu pare "głów" .Jednak jak zwykle nie tych ,które powinny ,czyli panowie na stołkach sie utrzymaja .

27.04.2007 08:35:49
terelka
Moderator
*

Cytat:
"Dziennik": Funkcjonariuszce ABW, która dopuściła do samobójstwa byłej minister, zostaną postawione zarzuty prokuratorskie.
Dzień przed akcją oficerowie ABW na odprawie zostali poinformowani, że u byłej minister może znajdować się broń. Ale nie potwierdzili tego na policji. Kiedy przed 6 rano zapukali do drzwi, długo im nie otwierano. Po kilku minutach mąż byłej posłanki Henryk Blida przez okno sprawdzał legitymacje i nakazy rewizji.

- Barbara Blida miała dużo czasu. Niewykluczone, że wtedy zaniosła broń do łazienki. Bierzemy tez pod uwagę ewentualność, że ukryła ją w kieszeni szlafroka. To możliwe, bo była poseł nie została poddana rewizji - mówi "Dziennikowi" osoba znająca szczegóły śledztwa. Blida zażądała obecności adwokata. Do jego przyjazdu ABW wstrzymała działania. Blida chciała iść do toalety. Funkcjonariuszka ABW weszła tam pierwsza. Na prośbę byłej poseł najprawdopodobniej została na progu.

źródło onet.pl

Współczuje tej funkcjonariuszce... będzie miała powazne kłopoty... ale z drugiej strony była funkcjonariuszką ABW więc powinna przestrzegać wszystkich procedur! i powinna wiedzieć i zdawać sobie sprawę, z tego co się może stać...

27.04.2007 09:35:08
Joy_ride

*

Portfel: 703

Jeżeli w sejmie większość by chciała popełnić samobójstwo to sam bym im broń kupił :letssin:

szkoda kobity Sad

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
27.04.2007 09:36:28
terelka
Moderator
*

Mysle, że sie załamała i nie myslała racjonalnie... no i musiała mieć coś na sumieniu...

27.04.2007 09:52:05
Svirus

*

Portfel: 173

Dla mnie sprawa jest prosta: miała dużo na sumieniu i dlatego się zastrzeliła, jakby była nie winna to by tego na pewno nie zrobiła.

Dobrze sie stało, w ogóle nie jest mi jej żal.
A ta nagonka polityczna na ABW itd to jak zwykle histeria polityków z PO i SLD.

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
27.04.2007 11:49:10
lukascompl

*

Portfel: 149

Svirus napisał(a):
Dobrze sie stało, w ogóle nie jest mi jej żal.

To miara człowieczeństwa jaką jest współczucie, nawet dla złoczyńcy- a ty już najlepiej wydajesz wyroki nic nie wiedząc o tej sprawie- to mi żal Ciebie.

27.04.2007 12:22:50
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

NIE MUSIAŁA mieć od razu czegoś na sumieniu, może się przestraszyła?, ale MOGŁA coś mieć na sumieniu i nie wytrzymała. Przyczyna była. Bo kto bez powodu chciałby się targnąć na życie? :ehh:

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
27.04.2007 13:33:08
pablo

*

Portfel: 546

Svirus napisał(a):
A ta nagonka polityczna na ABW itd to jak zwykle histeria polityków z PO i SLD.

Tak ale gdyby to PO lub SLD było przy sterach to PiS i pozostali robili identyczny szum, że trzeba to wszystko wyjaśnić, że ktoś powinien sie podać do dymisji itp, itd. Jakieś głowy polecą na pewno. Ale wg mnie prawdy nigdy nie usłyszymy, władza będzie kręcić, opinia publiczna usłyszy że ktoś tam za to odpowie, a za parę tygodni i tak sprawa się sama wyciszy, ludzie nie będą się już interesować.

terelka napisał(a):
Mysle, że sie załamała i nie myslała racjonalnie... no i musiała mieć coś na sumieniu...

Też tak myślę

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
27.04.2007 14:58:29
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: