Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Samo-za-bójstwo Barbary Blidy
AutorWiadomość
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

terelka,

Cytat:
W takich chwilach, jak śmierć żony, niepowinno się raczej myśleć o pieniądzach i odszkodowaniu...

dla mnie to wszystko jest dziwne :eek: a kto niby ma temu facetowi kase wypłacić :?: :!: :eek: PiS :?: rząd :?: a za co :?: :?: :?: przecież to nie oni pociąglęli za spust :!: :!: :!: :O

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
28.04.2007 13:13:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lukascompl

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 149

levi napisał(a):
terelka,

Cytat:
W takich chwilach, jak śmierć żony, niepowinno się raczej myśleć o pieniądzach i odszkodowaniu...

dla mnie to wszystko jest dziwne :eek: a kto niby ma temu facetowi kase wypłacić :?: :!: :eek: PiS :?: rząd :?: a za co :?: :?: :?: przecież to nie oni pociąglęli za spust :!: :!: :!: :O

To nie chodzi o to iż pani Blida sama wybrała śmierć- to ABW, którę wtargnęło do domu miała odpowiadać za bezpieczeństwo swoje i ludzi przebywających w tym domu- to nie do pomyslenia że specjalna formacja nie mogła zapewnić bezpieczeństwa- ta formacja odpowiada za stan spokoju wewnętrznego Polski- a wysokość odszkodowania jest za wysoka - i na pewno sąd ją obniży, oczywiście jeśli będą uzasadnione racje dla powodów- rodziny zmarłej.

Svirus napisał(a):

A Ty "szanowny" kolego kim jesteś że masz czelność mnie oceniać?
Chyba za bardzo rozsadza Cię młodzieńcze libido... i tak naprawdę nie wiesz o co chodzi w tym "politycznym geszefcie".

Tacy jak Ty są dla mnie tworzywem... to tyle pod Twoim adresem Smile

Naiwnie również mógłbym odpowiedzieć na twoje pytanie -tym samym pytaniem. Ale widzę , iż niektórzy nie potrafią rozumować inaczej niż w myśl zasady iż wszędzie jest układ, a szczególnie tam gdzie nie ma nas- rządzących, wywyższonych, jedynie słusznie pojmujących rzeczywistośc- taki model myslenia jest oczywiście dozwolony, mamy wolność słowa, ale nie oznacza to prawa do braku ludzkich wartościowych czynów, myśli i postępków. Brawo - oby tak dalej, z wyrazami współczucia jednakoż !

_________

edit terelka - podwójny post Smile skasowana część powtarzająca się.

28.04.2007 16:55:25
pablo

*

Portfel: 546

Wg mnie skoro ABW wpada do kogoś aby go aresztować to powinna sprawdzić o danej osobie wszystko. Głupie tłumaczenia że nie spodziewali się broni w domu u osoby mającej pozwolenie na jej posiadanie i posiadającą zarejestrowaną broń jest tłumaczeniem dziecka z przedszkola że nie wiedziało zę nie wolno czegoś robić. W dzisiejszych czasach, kiedy takie służby jak ABW mają dostęp do wszystkiego, owe tłumaczenie poprostu ośmieszają tę Agencję i tyle.
A polityka jest wszędzie, mniejsza czy większa ale jest. A PiS chcąc zbijać swój kapitał polityczny, najszybciej go zbierze łapiąc polityków, byłych lub obecnych, mających niejasne powiązania ze światem przestępczym, takim czy innym. Tylko wkurza mnie że sami politycy nie potrafią albo nie chcą oczyścić swoich szeregów.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
28.04.2007 23:41:03
Svirus

*

Portfel: 173

lukascompl napisał(a):
Naiwnie również mógłbym odpowiedzieć na twoje pytanie -tym samym pytaniem. Ale widzę , iż niektórzy nie potrafią rozumować inaczej niż w myśl zasady iż wszędzie jest układ, a szczególnie tam gdzie nie ma nas- rządzących, wywyższonych, jedynie słusznie pojmujących rzeczywistośc- taki model myslenia jest oczywiście dozwolony, mamy wolność słowa, ale nie oznacza to prawa do braku ludzkich wartościowych czynów, myśli i postępków. Brawo - oby tak dalej, z wyrazami współczucia jednakoż !

Nie chce mi się polemizować z Tobą bo sprowadzisz mnie do swojego poziomu... a to byłby regres Smile jednak wysilę się i skrobnę coś nie coś....

Jeśli chodzi o układy to w tym przypadku na pewno ta posłanka była w coś zamieszana(i twierdzi tak więcej ludzi a nie tylko ja), bo nie wmówisz mi, że popełniła samobójstwo dlatego że agenci ABW byli np. w kominiarkach.
W moim przypadku współczucie itp są zarezerwowane tylko dla ludzi którzy na to zasługują, a samobójcy to po prostu tchórze którzy boją się brać życia takie jakie jest. Znosić konsekwencje swoich czynów... dla mnie sprawa jest prosta.

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
29.04.2007 13:06:38
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Napewno była w coś zamieszana, bo inaczej ABW nie zainteresowałoby się nią... A i ona przecież nie popełniła by samobójstwa.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

29.04.2007 13:10:54
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

terelka,

Cytat:
Napewno była w coś zamieszana, bo inaczej ABW nie zainteresowałoby się nią... A i ona przecież nie popełniła by samobójstwa.

Heh - jesli woóle doszło do czyjejś ŚMIERCI to sprawa MUSIAŁĄ byc poważna i nic dizwnego, że pojawiło się ABW. Ciekawe, ile jeszcze służb mogło być w to zamieszanych. Jesli już pani Glida rzeczywiście odebrała sobie zycie - to musiała mieć na prawdę powazne powody...

30.04.2007 00:46:06
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Falk,

Cytat:
Jesli już pani Glida rzeczywiście odebrała sobie zycie - to musiała mieć na prawdę powazne powody...

...strach :?: wizja procesu :?: a może poprostu sumienie :?:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
30.04.2007 09:40:51
terelka
Moderator
*

A może strach przed kompromitacją i "co powiedzą ludzie..." ? trudno powiedzieć co ją do tego skłoniło...

30.04.2007 11:52:39
Ahab

*

Portfel: 843

Wybaczcie, ale wpisy przeczytałem pobieżenie, więc bez obrazy jeżeli ktoś już napisał to co teraz ja napiszę:

Jeżeli sama się "stuknęła" to musiała mieć coś na sumieniu... ( to chyba juz napisaliście Smile )

Jeżeli była zamieszna w jakieś matactwa, mógł w nich mieć udział ktoś wpływowy (np. ktoś z wyższych sfer, albo jakas mafia...)... i wtedy w trosce o rodzinę wolała sama siebie puknąć niżeli ktoś miałby puknąć jej bliskich...

Liberate tute me ex inferis
30.04.2007 18:16:32
terelka
Moderator
*

Cytat:
Funkcjonariuszka ABW, która była świadkiem samobójstwa Barbary Blidy, jeszcze w tym tygodniu zostanie poddana badaniom na wariografie - dowiedział się nieoficjalnie „Wprost”. Wykrywacz kłamstw ma wyjaśnić, która wersja śmierci byłej minister budownictwa jest prawdziwa.
źródło - onet.pl

I bardzo dobrze, że się tak stanie... Może wreszcie dowiemy się, jak było naprawdę, i która wersja jest prawdziwa.

01.05.2007 18:04:16
michas
Moderator
*

Portfel: 785

sama sobie wymierzyła wyrok ,chociaz zaoszczedziła czasu sądom na postepowania i procesy,widocznie jak sie zasztrzeliła to bez winy na pewno nie była i koniec.

22.05.2007 22:36:30
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

michas, Heh, tylko włąśnie - nie wiemy, czy to BYŁo samobójstwo, czy zabójstwo. nie sądzę, abyśmy się dowiedzieli, tak czy inaczej - szkoda kobiety. Samobójstwo z celów politycznych jest u nas mniej 'popularne' niż... zabójstwo na takim tle.

23.05.2007 08:26:03
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: