Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Rozłam w PiSie ?
AutorWiadomość
kinga69

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 65
Rozłam w PiSie ?

Niedawno rządząca partia rozpada się na naszych oczach kompletnie- to co najwartosciowsze przejdzie do Platformy, a reszte omłotu przejmie moze jakiś nowy lider tej skajnie nierozgarniętej ekipy- pan Kaczyński stracił już kontrolę nad czymkolwiek i plecie trzy po trzy- prawie jak Macierewicz- wstyd się skończy juz zaniedługo!

edit by levi'
edycja opisu tematu

04.11.2007 22:43:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Portfel: 791

A ci co z PiSu uciekają, jak szczury z tonącego okrętu? Albo Platforma, która te szczury przygarnia byle mieć większość w sejmie? Fakt, że czasem cel uświęca środki, ale jak dla mnie za dużo tych przetasowań.
Nie powiem jednak, żeby mi było z powodu [ewentualnego] rozpadu kaczystów było smutno. Tongue

06.11.2007 17:42:47
Romus

Portfel: 31

Powiem szczerze , że mi to lata i powiewa gdzie kto i jak czy uciekaja do platformy czy tez nie. Jak uciekac beda to fajnie w koncu poslowie to tylko pionki do glosowania im wiecej tym lepiej....

" rzym upadl bo nie urodzilem sie tysiąc lat wcześniej"
06.11.2007 22:17:15
kinga69

*

Portfel: 65

siss napisał(a):
ci co z PiSu uciekają, jak szczury z tonącego okrętu

Oj tak wstrętne gryzonie w tym PiC- u są- takie potworne i ohydne, fuj, ble, torsje......

07.11.2007 12:08:46
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

przepraszam bardzo, ale jak narazie nikt z PiSu formalnie nie odszedł po tych wyborach :!: rezygnacja z kierowniczego stanowiska to nie dezercja :!: :!: :!:

a jeśli nawet, to:

Cytat:
ci co z PiSu uciekają, jak szczury z tonącego okrętu

do PO :!: heh szczur do szczura ciągnie :]

temat bynajmniej nie na miejscu...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
07.11.2007 14:29:12
Avalanche

*

Portfel: 212

Przedwyborczy okres transferowy się zakończył, to czas na powyborczy? :] Tak na serio to ważne by PiS się przez tą kadencję trzymało kupy, bo mają ponad 1/3 głosów w sejmie, i PO, wraz z PSL i LiDem nie będą w stanie przełamać veta prezydenta jeśli chodzi o przyjmowanie niektórych durnych pomysłów (jak np. Karta Praw Podstawowych) ;]

07.11.2007 20:56:57
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

PiS chwilę po wyborach zgrywał twardziela i hmm... stał na pozycji herosa, który się nie ugnie przy przegranych wyborach. Teraz jednak - wygląda to całkiem inaczej. PiS tak jakby się przydławił. Nie jest to ejszcze desperacja i może nie będzie, ale wybory doprowadziły na prawdę do poważnych przetasować władzy.

08.11.2007 09:16:18
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
PiS tak jakby się przydławił.

może, ale NIESTETY (dla niektórych) PiS się nie rozpadnie :!: - tego możecie być pewni :!: :!: :!:
powiem więcej - PiS będzie jeszcze silniejszy (w następnych wyborach) - jeszcze wspomnicie moje słowa :!: :!: :!:
dlaczego tak myślę :?: - bo młodzi ludzie przekonają się na czym polega ten chedecki system rządów PO i neoliberalna polityka...

08.11.2007 20:44:41
Avalanche

*

levi napisał(a):
- bo młodzi ludzie przekonają się na czym polega ten chedecki system rządów PO

że ke?

08.11.2007 20:58:52
levi'
Moderator
*

Avalanche napisał(a):

levi napisał(a):
- bo młodzi ludzie przekonają się na czym polega ten chedecki system rządów PO

że ke?

powtarzam słowa mojego wykładowcy - napisał 6 książek o liberaliźmie - zna się na rzeczy...tak nam naświetlił ten system, że nie mam wątpliwości...
...a zresztą zauważcie: w jakim kraju (obecnie) mamy liberałów u władzy :?: :] W ŻADNYM :!: wszędzie są albo konserwatyści albo socjaliści... przykład :?: a noo często odwołujecie się do U.S.A - a zatem tam mamy demokratów i republikanów - heh nie ma liberałów

PS. uprzedzam pytanie: liberalizm gospodarczy to nie to samo co liberalizm społeczny...(to 2 inne rzeczy)

[ Dodano: 2007-11-09, 08:35 ]
a co do PiSu, to ktoś powiedział, że Kaczyński musi odejść z partii - a ja uważam, że wtedy nastąpiłby prawdziwy koniec partii - bo Kaczyński to PiS, a PiS to Kaczyński...

09.11.2007 09:33:36
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

levi',

Cytat:
a co do PiSu, to ktoś powiedział, że Kaczyński musi odejść z partii - a ja uważam, że wtedy nastąpiłby prawdziwy koniec partii - bo Kaczyński to PiS, a PiS to Kaczyński...

Czyli taka partia wodzowska? Samoobrona też swego czasu miałą lidera, który wyniósł ją wysoko w sondażach, ale potem sromotnie ściągnął na dół.

Cytat:
powtarzam słowa mojego wykładowcy - napisał 6 książek o liberaliźmie - zna się na rzeczy...

niektórzy napisali i po 50 ksiażek i wszystkie one moga być nic nie warte XP Animatedwink

Totalny liberalizm to prawie anarchia. Socjaliści i konserwatyści mają jednak elementy liberalizmu - u nich wolność określana jest przez społęczeństwo lub przez tradycję. Dlatego mnei samemu rząd samych skrajnych liberałów wieściłby zagłądę państwa XP

09.11.2007 11:01:26
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
Czyli taka partia wodzowska? Samoobrona też swego czasu miałą lidera, który wyniósł ją wysoko w sondażach, ale potem sromotnie ściągnął na dół.

hmm wiesz Falk, ciężko porównać PiS z Samoobroną - więc nawet nie będę wchodził w tego typu porównania...
...partia wodzowska :?: wiesz - hmmm w pewnym sensie TAK - pytanie: czy gdyby nie J.Kaczyński to PiS doszedłby tak daleko :?: - tak samo PO można nazwać partią wodzowską, bo na taką osobę kreuje się D.Tusk...

Cytat:
niektórzy napisali i po 50 ksiażek i wszystkie one moga być nic nie warte

już jedną przeczytałem i naprawdę warto :!: jasno, prosto i konkretnie - przykłady, opinie, komentarze itd...

09.11.2007 11:06:59
Avalanche

*

levi napisał(a):
powtarzam słowa mojego wykładowcy - napisał 6 książek o liberaliźmie - zna się na rzeczy...tak nam naświetlił ten system, że nie mam wątpliwości...

Pierwszy raz się spotykam z takim określeniem. Twój wykłądowca to jakiś liberał czy socjalista? Chyba to drugie. A jeśli tak to prawdopodobnie specjalnie będzie pokazywał liberalizm jako coś okropnego. To bardzo dziwne, ponieważ socjalizm mamy w Polsce mniej więcej od PRL do teraz, z tym że w nieco zmienionej formie. I mało kto jest zadowolony.

levi napisał(a):
...a zresztą zauważcie: w jakim kraju (obecnie) mamy liberałów u władzy :?: :] W ŻADNYM :!: wszędzie są albo konserwatyści albo socjaliści... przykład :?: a noo często odwołujecie się do U.S.A - a zatem tam mamy demokratów i republikanów - heh nie ma liberałów

Nie wiem kto akurat dokładnie jest liberałem, jednak mogę ci podać wiele krajów w którym liberalne rozwiązania są stosowane: Estonia, Słowacja, Irlandia - wzrost gosp. oscyluje tam w granicach 10%, nie pisząć już o 'azjatyckich tygrysach', gdzie już dawno przekroczył tę barierę. Trudno uwierzyć, że nawet tak olbrzymi kraj jak Chiny rozwija się tak szybko.
W Europie Zachodniej rządzą socjaliści i przez to stare UE tak stoi w miejscu, a nawet pomału bankrutuje. Bo socjalizm właśnie do tego prowadzi (przykład z PRL ;])
My mamy teraz około 5,5%, jednak mógłby spokojnie być sporo wyższy, gdyby nie durne przepisy, zezwolenia, koncesje, biurokracja, podatki, itp...

09.11.2007 21:18:01
levi'
Moderator
*

Avalanche,

Cytat:
A jeśli tak to prawdopodobnie specjalnie będzie pokazywał liberalizm jako coś okropnego.

nie wydaje mi się - zresztą on nie wpływa na moją opinię - ja zawsze byłem anty jeśli chodzi o liberalizm (zwłaszcza ten społeczny), bo tworzy za duże różnice etniczne - jednych wywyższa, a z innych robi społeczne "karły"...

Cytat:
mogę ci podać wiele krajów w którym liberalne rozwiązania są stosowane: Estonia, Słowacja, Irlandia

liberalizm gospodarczy :!: - teraz większość partii przychyla się do liberalizmu gospodarczego...a nie społecznego - trzeba odróżnić te 2 rzeczy...

09.11.2007 21:31:14
Avalanche

*

levi napisał(a):
nie wydaje mi się - zresztą on nie wpływa na moją opinię - ja zawsze byłem anty jeśli chodzi o liberalizm (zwłaszcza ten społeczny), bo tworzy za duże różnice etniczne - jednych wywyższa, a z innych robi społeczne "karły"...

Jesteś anty jeśli chodzi o liberalizm społeczny - to tak jak ja, bo poglądy mam raczej konserwatywne. SLD chce rozszerzenia praw homo... na wzór zachodnio-europejski. brrr..... :/

09.11.2007 21:39:05
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: