Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Rozłam w PiSie ?
AutorWiadomość
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Avalanche,

Cytat:
Jesteś anty jeśli chodzi o liberalizm społeczny - to tak jak ja, bo poglądy mam raczej konserwatywne.

no i wracając do tematu, to masz poglądy konserwatywne tak jak ja i PiS...czasem słyszę głosy, że konserwatysta to człowiek zacofany hmmm - ja nazwę to inaczej NIE OTWARTY jeśli chodzi o takie rzeczy jak np w/w związki homo

a co rozłamu w PiSie, to nie wydaje mi się, ażeby doszło do jaiejś większej zapaści - (jak to określił Falk) PiS się zadławił - ale to normalna reakcja na przegrane wybory...a ci, którzy rzyczą PiSowi rozpadu niestety troszkę się rozczarują :lmao: - ZAPEWNIAM

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
09.11.2007 23:34:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

levi', Owe zadłąwienei się przyjdzie z czasem, gdy 'neiwierni' odejdą z PiS. Nie sądze, aby Kaczyński stosował jakieś weksle, dlatego całkiem możliwe, ze ZANIM Tusk powoła swój rząd, to jeszcze kilka osób przecieknie z PiS do PO. To juz konkretna walka podjazdowa.

Mówicie o konserwatyzmie... i o liberalizmie. To ja jestem centrum Animatedwink

10.11.2007 12:35:51
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 3,494

Rozłam w PiS stał się faktem przecież. Zbuntowali się niektórzy, choćby Dorn, który przecież był nazywany swego czasu trzecim bliźniakiem.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

10.11.2007 13:32:49
Avalanche

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 212

Falkhor napisał(a):
Nie sądze, aby Kaczyński stosował jakieś weksle, dlatego całkiem możliwe, ze ZANIM Tusk powoła swój rząd, to jeszcze kilka osób przecieknie z PiS do PO. To juz konkretna walka podjazdowa.

Słyszałem gdzieś, że kto niby ma zamiar odejść z PiS, automatycznie traci mandat poselski - niezbyt zachęcające, ale niesprawdzone ;]

Falkhor napisał(a):
Mówicie o konserwatyzmie... i o liberalizmie. To ja jestem centrum Animatedwink

Ale te dwie rzeczy się wcale nie wykluczają - można być liberalnym w gospodarce i konserwatywnym w poglądach :]

10.11.2007 14:34:35
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Avalanche,

Cytat:
Słyszałem gdzieś, że kto niby ma zamiar odejść z PiS, automatycznie traci mandat poselski - niezbyt zachęcające, ale niesprawdzone ;]

Też o tym słyszałam, połowie PiS-u podpisywali chyba jakies papierki w tej sprawie. Więc sprawa odejścia z tej partii nie będzie taka prosta Animatedwink

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

10.11.2007 16:27:50
Falkhor
Administrator
*

Avalanche,

Cytat:
niby ma zamiar odejść z PiS, automatycznie traci mandat poselski - niezbyt zachęcające, ale niesprawdzone ;]

To nie jest jakiś cud. każdy moze odejśc ze swej partii i przestac być posłem. CO innego, gdy wexmie go inna partia. Wtedy partia, z której się odeszło, nie ma nic do gadania. Można by prawnie zakwestionowac nawet lojalkę.

10.11.2007 19:23:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
całkiem możliwe, ze ZANIM Tusk powoła swój rząd, to jeszcze kilka osób przecieknie z PiS do PO.

i to mnie w tym wszystkim śmieszy najbardziej :hihi: : mówią, że PiS to samo bagno, a bez zastanowienia przychylają się do ich ludzi... :lmao:
terelka,

Cytat:
Rozłam w PiS stał się faktem przecież. Zbuntowali się niektórzy, choćby Dorn, który przecież był nazywany swego czasu trzecim bliźniakiem.

zrezygnowanie z wiceprzewodniczącego partii jest rozłamem :?: hmmm ciężko to tak nazwać...
...Rokita też odszedł z PO - ale tego rozłamem nie nazwano...
Avalanche,

Cytat:

ooo a to jakaś nowość :O kto tak powiedział :?: Gazeta Wyborcza :?: :lmao:
w stwierdzeniu J.Kaczyńskiego z oddaniem mandatu chodziło o to, że ktoś kto kategorycznie nie zgadza się ze statusem partii to poprostu nie powinien w tej partii być - proste...
terelka,

Cytat:
Też o tym słyszałam, połowie PiS-u podpisywali chyba jakies papierki w tej sprawie. Więc sprawa odejścia z tej partii nie będzie taka prosta

złożono ślubowanie, że zgadza dana osoba zgadza się z programem i systemem panującym w partii - a to nie to samo co lojalka moi kochani =D

10.11.2007 19:26:22
Falkhor
Administrator
*

Nawet lojalka moze byc zakwestionowana. Poseł nie musi być 'dożywotnio' w danej partii. Może z niej odejść i przejśc do innej. Wtedy można się go czepiać, że zmienił partię, ale nie żądać, aby wypadł z Sejmu. Ponadto lojalkę łatwo złamać 'okolicznościami, o których się nei wiedziało w chwili podpisywania' Animatedwink

10.11.2007 19:38:23
levi'
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
Nawet lojalka moze byc zakwestionowana. Poseł nie musi być 'dożywotnio' w danej partii.

zgadzam się :!: nikogo nie można za3mać w partii...ale jestem zdania, że jeśli ktoś jest w partii, z której programem się nie zgadza to poprostu powinien odejść...
...a co do lojalki (jeśli mowa o PiSie) to lojalki nie było - zgoda programowa to nie lojalka.

10.11.2007 21:27:58
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: