Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rosiczki by maciej
14.09.2006, 17:38:27
Rosiczki by maciej
Moje malutkie roslinki , kupione kilka miesiecy temu na allegro Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Nazywaja sie ROSICZKI Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
uwaga jedzą ludzi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam Maciej
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
14.09.2006, 19:39:16

Heheh Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji szczególnie, gdy jest lato - to zastanaiwam się, czy sobei nie kupić takich bestyjek z 10 sztuk, nie porozstawiac w różnych miejscach w domu i... mieć święty spokój z muchami, muszkami i komarami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Bo pszczole czy szerszeniowi taka rosśinka nie da chyba rady Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Nooo i żeby mi pająków nie zjadało - mam w pokoju jednego, na poniższej fotografii go widać, skala 1:1. nie wiem dokłądnie, gdzi eon sobei siedzi, ale czasem przemyka mi się przez ściany to tu to tam... Musiałby się dogadać z rosiczką w sprawie podziału łupów Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

PS. Zwróćcie uwage na brak jednego odnóża Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
14.09.2006, 19:43:14

Rosiczki sa w stanie zjesc kawalek miesa jesli im dasz. A duże okazy, bez problemu sobie z tym radza Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Pszczoły nie leca na takie rosliny Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji wiec bez obawy ... za to komary muchy jak najbardziej Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam Maciej
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
14.09.2006, 19:56:26

maciej napisał(a):za to komary muchy jak najbardziej Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czyli jak rozmnożymy w Polsce więcej rosiczek to stara turystyczna piosenka "Lato z komarami" odejdzie w niepamięć :?:[/b]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
14.09.2006, 20:02:40

grzenio, hehe rosiczki nie rosna byle gdzie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Musi byc torf i caly czas mokra powierzchnia.... wiec trudno bedzie takie cos zrobic Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam Maciej
14.09.2006, 20:54:15

maciej, Ale jak już wyhoduje się taką żywą, napastliwą bandę, to nic, tylko na Mazury poza plecakiem i spiworem brać taki Rosiczkowy Batalion Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Komar się nie przewinie, a może nawet i jaki niechciany turysta się nawinie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
14.09.2006, 21:29:58

Falkhor zobaczylam tego pajaka brrrrrr :552: :553: i teraz po nocaach nie bede spac :554: nie cierpie pajakow :547: Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji nie wiem jak mozesz takiego chodowac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji widocznie sie nie boisz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji no w sumie ja sie nie boje bo co taki pajac moze mi zrobic Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji tylko wedlug mnie sa obzydliwe te ich dlugie nogi i wlochata siersc :552:
a co do rosiczek to nie sa za piekne i ozdobne Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
no ale maja przeznaczone zadanie czyli zjadac muszki wiec pewnie dlatego za ladne nie sa Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://www.power.org.pl
Zapraszamy
14.09.2006, 21:47:23

iwcia, Eeeeeee tam, a czego tu się bać. Czasem co prawda tak sobie myśle, czy jak dosuwam wersalkę to czy go zatłukę czy nie, no ale być może czasem widze zupełnie inne pająki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Nie hoduję ich - po prostu sobie nie przeszkadzamy i już. Czasem, gdy któryś zasuwa mi np. po biurku albo szarżuje na inne rejony domu czy w jakikolwiek inny sposób sie rozpanoszy przesadnie - musi przyjąć na siebie siłę Kapitana Pantofla Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Bo po prostu mój pokoik bywa za mały na takich dwóch bandytów jak ja Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
15.09.2006, 18:47:31

Rosiczki mi się osobiście podobają przede wszystkim dlatego, że sa niesamowite, są inne niż jakieś tam kwiatki doniczkowe itd. Samo to, że mają taki sposób odżywiania jest niesamowite i obserwacja ich może sprawić wiele radości. Zresztą hodowanie, dbanie o cokolwiek może sprawić frajde Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przekonałam się o tym kiedy posiałam nasionka thui. I po prawie 2 tygodniach oczekiwania pojawiła się pierwsza malutka istotka. Wiecie jaka to była radość? Potem wybrałam się do sklepu ogrodniczego, wysialam kolejną ilość, tym razem na specjalnej tacce, z odpowiednią glebą itd. Zrobiłam im nawet specjalny mikroklimat ( przykryłam folią ), podlewałam i codziennie wynosiłam na słoneczko a wieczorem wnosiłam. Normalnie jak mama dba o dzieci tak ja dbam o swoje sieweczki. I doczekałam sie całej gromadki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A wszystko dlatego że musżę je oddać na zaliczenie. Tak więc ja rozumiem Macieja i jego pasję i nie chodzi tu o to czy to jest piękne czy nie, ale o to że powstało i żyje dzięki niemu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A rosiczki w naturze można spotkać w rezerwacie Broduszurki na Winnym-Podbukowinie.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
15.09.2006, 19:00:55

maciej a jak rosiczki pachną :?: Powąchaj ich dokładnie i opisz nam na forum Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
16.09.2006, 08:04:54

grzenio, Na pewno apetycznie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

maciej, I jak? Poniuchałeś?? A wiesz... spróbuj jeszcze polizać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Tyyyylko się nie przyczep Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji :564:
16.09.2006, 13:32:29

Falkhor chyba bys nie chcial zeby mu jezyk zjadly Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji bo ja bym nie chciala Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://www.power.org.pl
Zapraszamy
17.09.2006, 20:42:03

maciej musisz się wybrać do Łodzi.

Cytat:Ponad 70 odmian roślin mięsożernych można oglądać do 24 września, w godz. 10 - 18, w łódzkiej Palmiarni. To m.in.: rosiczki, tłustosze, pływacze sarracenie, muchołówki, dzbaneczniki i kapturnice.

Rośliny mięsożerne występują we wszystkich strefach klimatycznych w ponad 600 odmianach. Rosną na ubogich ziemiach (kwaśnych piaskach czy torfowiskach). Właśnie dlatego potrzebny do wzrostu azot muszą pobierać z organizmów zwierzęcych: owadów i ich larw, pająków, a nawet jaszczurek.

– Mięsny posiłek wpada do obszernych pokaźnych kielichów o średnicy 20 centymetrów, wychwytywany jest też przy pomocy wykształconych łapek – tłumaczy Celina Kozubek-Euejda, kierownik Palmiarni. – Mięsiste liście potrafią również zwinąć się, zgarniając ofiarę.

Ekspozycji towarzyszy kiermasz roślin mięsożernych do domowej uprawy i wystawa fotografii Pawła Wijtyczki.
Wiadomości24.pl
17.09.2006, 20:52:30

grzenio, a wiec tak wachalem te roslinki, zapachu brak Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji czyli bezwonne są.
Falkhor, nie probowalem lizac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
bo tak jak Iwka napisala nie chce stracic jezyka Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
grzenio, Wystawa bardzo bardzo bardzo ciekawa , ale termin i odleglosc jednak nie pozwoli mi na niej byc. Moze kiedys w Łańcucie ktos taką urzadzi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Ale dziekuje za info Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam Maciej
17.09.2006, 21:14:12

No na taką wystawę w Łańcucie sam bym się wybrał, ale tylko żeby obejrzeć. Ja niestety nie mam talentów do hodowli roślinek. :/
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy