Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Rondo - jak jeździć
Autor Wiadomość
Jaruszczow

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 549
Rondo - jak jeździć

Dużo osób dokąłdnie nie wiej jak się jeździ w ruchu okręznym (na rondzie) i często niewiedomo jakie manewry maja zamiar wykonać na jezdni. Ostatnio co mi sie rzuciło w oczy, to właczony kirunkowskaz w lewo przy wjeźdze na rondo z prawego pasa, a kierowca i tak przejechał na wprost.

Dlatego proponuje zaposnanie sie z tym:

Jazda po rondzie

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
18.12.2006 17:50:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
SunShine

*

nfm: 1,319

o tym sie wie Smile

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
18.12.2006 22:25:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,039

Rondo jest magiczne dla większości uzytkowników dróg Smile Ja osobiście sam widziałem, jak pewna pani jadąc Oplem Vectrą... pojechała w LEWO na rondzie... jakimś cudem - ruch był znikomy. Ale i 'obca' rejestracja (chyba sacnocka)... masakra. ja wiem tyle, ze najlepiej jechać zawnętrznym pasem i migacz tylko wtedy, jak chcę zjechać w któreś PRAWO, tak? Tongue

19.12.2006 08:30:44
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Guliver

*

nfm: 35

na rondku jak się ma napęd na tył to najlepiej jechać bokiem Biggrin Nikt nawet nie zbliży się do ciebie Biggrin Sprawdzilem to w Kielcach jak dwa razy obkrążyłem w taki sposób rondo aby widzieć ulicę boczną szybą Biggrin Ani jeden nie wjechal przede mną Biggrin

19.12.2006 09:51:50
Janteek

*

nfm: 99

Falkhor napisał(a):
Rondo jest magiczne dla większości uzytkowników dróg Smile Ja osobiście sam widziałem, jak pewna pani jadąc Oplem Vectrą... pojechała w LEWO na rondzie... jakimś cudem - ruch był znikomy. Ale i 'obca' rejestracja (chyba sacnocka)... masakra. ja wiem tyle, ze najlepiej jechać zawnętrznym pasem i migacz tylko wtedy, jak chcę zjechać w któreś PRAWO, tak? Tongue

Jak miałem kurs na prawo jazdy to jezdzilem z taka kobietą, która wszystkie ronda w Rzeszowie chciała jezdzic pod prąd :570:. Normalnie masakra odrazu moje ręce robily sie mokre Biggrin

27.12.2006 11:20:09
Falkhor
Administrator
*

Janteek, Rany... Wszystkie pod prąd? Taka jazda chyba uzaleznia, z tego co piszesz tak wynika Tongue Smile Raz spróbowała i spodobało się jej wrażenie, jaki zrobiła na innych chyba... Jest dysleksja, dysgrafia, powinien być też... dysdrajwing Tongue

27.12.2006 12:37:11
Janteek

*

A może nowy znak powinni drogowcy wprowadzic, np.
:!!!! -> -> -> KIEROWCO SKRĘC W PRAWO -> -> -> :!!!!

<- "Na lewo" to zawsze wbrew prawu

27.12.2006 22:42:50
grzenio

*

nfm: 1,363

Janteek napisał(a):
A może nowy znak powinni drogowcy wprowadzic, np.
:!!!! -> -> -> KIEROWCO SKRĘC W PRAWO -> -> -> :!!!!

I tak znajdą się tacy którzy nie będą wiedzieć która to prawa strona, więc nie warto.

27.12.2006 23:03:44
Zuziaaa

*

nfm: 1,391

grzenio napisał(a):
I tak znajdą się tacy którzy nie będą wiedzieć która to prawa strona, więc nie warto.

bez bicia przyznaje sie ze czasami zastanawiam sie ktora strona jest prawa Tongue wiec dla mnie to odpada Biggrin

mogloby wszystko jezdzic po torach - tak jak pociagi czy tramwaje - wtedy nie moznaby jechac pod prad Biggrin ehhh babka wyobraznia Biggrin

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
28.12.2006 10:17:18
Falkhor
Administrator
*

Zuziaaa, Chyba całe miasta byłyby wtedy pogrążone zwałami żelaznych prowadnic... Echhh... pomysł odpada. ALE w miastach przyszłości transport szybowy jest bardzo dobrą inwencją. Czysty, dość szybki, bezpieczny. Tani Smile Ale... Nie bez wad. Dlatego radzę nauczyć się która ręka jest prawa Tongue

Rondo dawniej kojarzyło mi się z samymi problemami. Jednak patrząc na te dwa, które są w Leżajsku - są to rozwiązania w niektórych przypadkach bardzo dobre.

28.12.2006 11:14:30
Janteek

*

Z tego co pamiętam to ronda w Leżajsku mają za małą srednice i tiry mają problemu z jazdą po nich.

28.12.2006 11:21:38
grzenio

*

nfm: 1,363

Janteek napisał(a):
Z tego co pamiętam to ronda w Leżajsku mają za małą srednice i tiry mają problemu z jazdą po nich.

Bo tiry nie powinny wogóle wjeżdżać do centrum. Od tego powinny byc obwodnice. Niestety przy takich drogowcach jakich mamy to chyba marzenie ściętej głowy :/

28.12.2006 12:59:50
Falkhor
Administrator
*

Janteek, Hmmmm... mooooże mają problem, jeśli jadą ZA SZYBKO. Teraz dostawili tam ograniczniki, ale o ile ja wiem, a bywam tam dość często - większych problemów TIRy jednak nie mają... i wolno, ale bezpiecznie przeskakują owe ronda. Fakt, nei są wielkie, jak w Rzeszowie, ale spełniają swoją rolę.

28.12.2006 20:19:37
Janteek

*

Lepiej by spełniały role jak by Leżajsk miał obwodnice a tiry zapomniały by o małych rondkach położonych w centrum miasta Tongue

28.12.2006 22:26:12
Falkhor
Administrator
*

Heheheh Smile Dla Leżajska budowa obwodnicy... podobnie trochę jak DLA Łańcuta - mijała się z celem... z różnych powodów. Dlatego... rondo NIE JEST ZŁE Smile Ale faktycznie, wieszkość kierowców... w tym pewnie nawet ja... boi się rond Biggrin Smile Bo nigdy nie wiadomo, z której strony mogą w Ciebie wjechać... taka prawda.

28.12.2006 22:45:40
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *