Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Reggae :)
AutorWiadomość
PEPEr

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0
Reggae :)

Cytat:
Muzyka reggae jest muzyką serc od ludzi z Jamajki. Muzyka własnego wnętrza. Muzyka jest rodziną, a nie można oddzielać muzyki i rodziny... możesz oddzielić słowa, ale nie możesz oddzielić muzyki. Muzyka reggae niesie przesłanie a teksty czynią tę muzykę bardzo ważną

Bob Marley.

Reggae - muzyka serc Smile
Wesoła , relaksująca niosąca głębokie przesłanie . a Wy co o sądzicie o Reggae ? Jakich wykonawców polskich/zagranicznych lubicie posłuchac . Nie interesuje was taki rodzaj muzyki ? wypowiedzcie sie Smile

I don't need no tv, I don't need no news, All I need is a bumpin beat to bump away my blue-ue-ues I don't give a damn what the people say I`m gonna do it my way Smile
21.05.2007 19:30:45
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Reputacja: 1

heh widze Peper powrot w wielkim stylu :]

lubie reggae ale zagraniczne w lepszym stylu niz nasze krajowe zepoly . i cos w tej muzyce jest ze daje niesamowice pozytywnego kopa

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
21.05.2007 19:49:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
PEPEr

*

no powrót powrót Tongue jakos tak zatęskniłem za pisaniem Smile no a zauwazyłem ze o reggae nic nie ma na forum wiec trzeba było coś z tym zrobić Smile
Troche sie moze i nie zgodze z Twoją opinią . Polskie reggae jest na nienajgorszym poziomie . No ale jeśli porównamy do afryki , jamajki czy chociażby niemiec to rzeczywiscie odstajemy.

I don't need no tv, I don't need no news, All I need is a bumpin beat to bump away my blue-ue-ues I don't give a damn what the people say I`m gonna do it my way Smile
21.05.2007 20:01:23
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Reputacja: 1

ugh dla mnei polaczenie hip-hopu z reggae jest najgorszeym co moze byc . wole jamaiskie rytmy ;]

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
21.05.2007 20:10:30
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Tak się złożyło, że wczoraj posłuchałem sobie pewnego kawałka z pozytywnym przesłąniem... mianowicie o tym, aby to, co ludzie mówią, mieć... w nosie Tongue Całkiem fajne Smile Dobre na wycieczki i smiganie rowerkiem w taką pogodę, jak teraz Smile

22.05.2007 08:04:52
mala.em

*

Padlinka napisał(a):
ugh dla mnei polaczenie hip-hopu z reggae jest najgorszeym co moze byc . wole jamaiskie rytmy ;]

heh, ale nie da się cały czas grać takiego roots reggae jak nie przymierzając z epoki Boba Marley'a & The Wailers - bo to byłoby raczej od-twórcze niż twórcze Smile
klasyka klasyką, ale jak dla mnie twórcze inspiracje/przetworzenia też są mile widziane - nawet jeśli to jest dub, dancehall, politycznie zaangażowane ragga czy rapowany portorykański reggaeton (notabene sprawdza się świetnie podczas nocnej jazdy autostradą, bo na pewno nie da zasnąć za kierownicą Animatedwink)
i z polskim reggae wcale nie jest źle - Paprika Corps czy Vavamuffin grają na światowym poziomie, co przekłada się (niestety) na to, że żeby zobaczyć ich na koncercie trzeba jechać w Europę Smile

22.05.2007 19:43:52
Falkhor
Administrator
*

A do mnie dotarłą wieśc, że chyba w Stanach (??) służby miejskie omyłkowo zamalowały... piękne grafitti z Bobem Marleyem. Spece wycenili je na 300.000 dolców. Ale i tak było bezcenne Animatedwink

22.05.2007 20:03:52
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Nie, reggae to nie dla mnie, chociaż posiadam jeden utwór
Susumu Hirasawa "Love Song [Year 2003 Version]"
i ten kawałek chyba jako jedyny trochę mi się podoba.
Pewnie dlatego, że w japońskim wykonaniu Smile

Dodano:
A może to był kawałek Pizzicato Five "Two Sleepy People"?
Już dawno tego nie słuchałam ^_^

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
23.05.2007 05:53:19
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Na reggae trzeba mieć troszkę klimat - i chyba umieć tego słuchać. czasem - mnie - razi swoją lekkością i naiwnością, ale taki jego urok - lekka, wesoła, czasem troszkę wulgarna, klimatyczna... Da się wytrzymać Tongue Wolę to niż industrial Biggrin Biggrin

23.05.2007 08:02:39
PEPEr

*

Cytat:
Na reggae trzeba mieć troszkę klimat - i chyba umieć tego słuchać

no tak , nie każdy czuje właśnie tego " klimatu " jaki niesie z sobą reggae . Jak dla mnie ta muzyka jest magiczna i nie raz potrafie przy niej " odpłynąć " Smile

Cytat:
i z polskim reggae wcale nie jest źle - Paprika Corps czy Vavamuffin grają na światowym poziomie,

no fakt Smile ale oprócz Papriki i Vavamuffin jest jeszcze kilka niezłych polskich zespołów jak np: Izrael , Daab ..tylko ze one są już nieco starsze i moze nie kazdy o nich pamięta Smile

Cytat:
A do mnie dotarłą wieśc, że chyba w Stanach (??) służby miejskie omyłkowo zamalowały... piękne grafitti z Bobem Marleyem

skąd sie o tym dowiedziałeś Smile? moze masz jakis link czy coś , ciekawe ..

23.05.2007 15:48:14
Falkhor
Administrator
*

PEPEr, O sorry Tongue jednak mi się coś poplątało i nie chodziło o boba Tongue

http://wiadomosci.onet.pl/1533687,69,1,0...,item.html

Tongue

23.05.2007 20:43:15
SunShine

*

Lubie reggae Smile Nawet badzo, polskie i zagraniczne... W sumie więcej mam polskiego Smile Naprawde fajny klimat, często jak już mam dość to sobie słucham i ... jest lepiej Biggrin

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
24.05.2007 08:34:58
PEPEr

*

a ja sobie dzisiaj wróciłem ze szkoły , wlazłem w krótkie spodenki nalałem sobie zimnego soczku , włączyłem sobie moje "the best of classical reggae" Smile no i położyłem sie na leżaczku na polku , normalnie mówie wam , odlot , przez chwile poczułem sie normalnie jak na jamaice . no ale niestety tylko przez chwile bo zaczeło padać :/

28.05.2007 14:35:19
młoda

*

nie wiem czy to reggae ale chyba coś w tym rodzaju: Koniec świata, fajne maja piosenki, wesołe, bez żadnego smutaskowania Smile i to mi się w tej muzyce podoba :]

"Możesz obejrzeć kawałek podłogi na ścianie... Don't drive so fast"
28.05.2007 14:46:13
Falkhor
Administrator
*

Muzyka pozytywna ma duże szansa na rozwój. Kiedyś ludzi wciągał metal, psychodelic, industrial, a teraz mają już chyba dopść i szukają czegoś... optymistycznego. I dobrze Smile

28.05.2007 17:16:17
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

dowcipy hotel in brussels Dowcipy Sylwek Sklep hotele w polsce