Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (6): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Radio
Autor Wiadomość
SzalonyMściciel

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 304

Tradycyjnie już nie zgadzam się Smile. Polskie Radio jest świetne. Jeżeli ktoś jest zmęczony Zetką, RMF'em i innymi tego typu wynalazkami (czemu akurat wcale się nie dziwię), to polecam program I, II i III Polskiego Radia. A jeżeli ktoś jest zdania, że te stacje są żałosne, to bardzo chętnie zapoznam się z argumentami przemawiającymi za taką opinią Smile.

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę. Wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." - czyż to nie pięknie powiedziane? ^^
-----------------------------------------------------------------------
23.04.2007 23:41:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Ahab

*

nfm: 814

SzalonyMściciel napisał(a):
to polecam program I, II i III Polskiego Radia.

To to na jakich częstotliwościach nadają ?
I czy to nie w tych stacjach przed reklamą słychać jakby stukający kubek o ścianę i koleś mówi "reklama" ?

Nie chcę też zagłębiać się w stację, która (jak się nie myle) bezpośrednio jest opłacana z (wymuszonego) abonamentu... - trzeba trzymać się pewnych zasad... Smile

*abonament powinni już dawno zlikwidować - lata mijają a ten wrzód na du*ie społeczeństwa nadal się trzyma mocno.

A teraz pora spać - do jutra, czyli tak naprawdę "do dzisiaj po pracy".
Pozdrawiam.

Liberate tute me ex inferis
23.04.2007 23:49:06
SzalonyMściciel

*

Nie wiem czy to jest ten sam stukający kubek, ale wiem, że bardzo często podawana jest informacja "tu program I/II/III Polskiego Radia", więc z rozpoznaniem nie powinno być problemów Smile.

Ahab napisał(a):
Nie chcę też zagłębiać się w stację, która (jak się nie myle) bezpośrednio jest opłacana z (wymuszonego) abonamentu... - trzeba trzymać się pewnych zasad...

Jak mam to rozumieć Smile Nie chcesz się zagłębiać, czyli nie interesuje Cię zostanie słuchaczem takiej rozgłośni, czy może nie chcesz się zagłębiać w dyskusję... yyy, coś późna pora chyba mi nie sprzyja

I proszę - gotowy link na każdą okazję:

Częstotliwości Polskiego Radia

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę. Wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." - czyż to nie pięknie powiedziane? ^^
23.04.2007 23:55:30
Prot

*

Reputacja: 1
nfm: 459

U mnie w domu (w kuchni) zawsze jest włączone radio od rana do wieczora nie koniecznie go słucham ale tak jakoś razniej w domku Smile Stacje różne... Dość fajne jest Radio Bieszczady z takich bardziej "lokalnych" właśnie przesłuchałem te co podał SzalonyMściciel, i najbardziej odpowiada mi bis i Trójka.

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
24.04.2007 00:14:53
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,867

Mnie odpowiada Dwójka i Trójka. A nawet i Jedynka Biggrin Jakoś nie mam nic przeciwko tym stacjom - ale po prostu przywykłem do Zetki i ostatnio do Złotych Przebojów Smile

A to pukanie i reklama - to bardzo stary dżingiel Biggrin

24.04.2007 05:07:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Joy_ride

*

Reputacja: 1
nfm: 733

RMF, Zet, dosłownie co popadnie ale tylko kilka minut bo potem mnie denerwóją reklamy itp.
polskie radio I, II, i 3 jest bardzo ciekawą alternatywą Smile ale dalej mam taki delikatny polot PRL'u Animatedwink jak słucham programu pierwszego

kiedy tylko jestem w Słowacji to szukam tam radia Expres w którym podają gdzie i jaki fotoradar ustawili czy tez gdzie się kręci nieoznakowane "policyjne kino objazdowe"
szkoda że w polsce nie ma czegoś takiego Sad

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
24.04.2007 08:16:39
Ahab

*

nie interesuje Cię zostanie słuchaczem takiej rozgłośni

Dokładnie.

Nie lubię miec do czynienia z czymś na co "siłą" wyciągane są pieniądze - abonament płaci się za prawo do korzystania z radioodbiornika/tv - z tych "wymuszonych" pieniedzy finansuje się publiczne radio, tv i inne "instytucje".

Jak juz w TVP zadadzą dobry film, to raz na rok.
Nie rzadkością jest, że jak już takowy dobry film leci, to zazwyczaj puszczają go na TVP2 o godzinie 23, i oczywiście człowiek natrafia na niego całkiem przypadkiem bo nic nie było wiadomo, ze takowy wyemitują...

Joy_ride napisał(a):
ale dalej mam taki delikatny polot PRL'u

Znam to.

Ze stacji godnych uwagi można wymienić RMF Classic, które niestety nie jest nadawane na Podkarpaciu ! Pozostaje internetowa wersja - gdzie zazwyczaj łącza są zapchane....

24.04.2007 16:24:07
SzalonyMściciel

*

Szczerze mówiąc, nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem oceny jakości nadawanych audycji, muzyki i publicystyki na podstawie tego czy radio jest opłacane z abonamentu czy też nie Smile. Kiedy oglądasz film w kinie to też tylko i wyłącznie przez pryzmat tego w jaki sposób został sfinansowany jego budżet?

Co do TVP to kilka dobrych filmów pewnie by się znalazło, być może nawet i tygodniowo Smile chociaż tu akurat nie będę się rozpisywał - telewizji nie poświęcam zbyt wiele czasu. Może tylko za wyjątkiem porady aby z pozycjami, które czasami warto obejrzeć w telewizji zapoznawać się odpowiednio wcześnie za pomocą programu telewizyjnego, a nie trafiać na nie przypadkiem, oglądając telewizję "jak leci" Smile.

Przenoszenie rozgoryczenia publiczną telewizją na ocenę Polskiego Radia uważam jednak w dalszym ciągu za mało racjonalne .

24.04.2007 16:42:06
Ahab

*

Szczerze mówiąc, nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem oceny jakości nadawanych audycji, muzyki i publicystyki na podstawie tego czy radio jest opłacane z abonamentu czy też nie

Masz pierwszy przypadek.
Audycje mogą mieć wspaniałe (tego nie wiem), ale nie podoba mi się, że w jakby na to nie patrzeć dorzucam się do czegoś na siłę - w tym cały problem.

Kiedyś słyszałem podobną akcje "wymuszania" podjetą przez ZUS - jakieś tam rozliczenia trzeba składać tylko za pomocą programu "Płatnik", który wydano tylko na Windows. Gdy pewien programista poprosił o udostępnienie kodu szyfrowania dokumentu (by napisać program dla Linuxa), odmówiono mu, powołując się na jakieś tam sprawy bezpieczeństwa.

Koleś sam swoim wysiłkiem doszedł do tego jak są kodowane pliki, lecz ZUS nadal nie pozwalał korzystać z darmowego "Janosika" (tym samym wymuszajc kupno Windowsa).... Sprawa trafiła do sądu...
Dokładnie sprawy nie pamiętam, ale można o tym poczytać... (dla zainteresowanych)
O tym lub czymś podobnym tutaj piszą...

zapoznawać się odpowiednio wcześnie za pomocą programu telewizyjnego

To jeszcze taki wynalazek istnieje ? - Przywykłem, że dana stacja raz na jakiś czas (czasami za często) zareklamuje emisję jakiegoś filmu. Z programu telewizyjnego korzystam tylko na WP, gdy chcę się dowiedzieć co właśnie leci, lub leciało (np. gdybym chciał zobaczyć to jeszcze raz, albo kupić sobie ten film).

24.04.2007 17:01:23
SzalonyMściciel

*

No, istnieje Smile. Z niektórych wynalazków warto czasem korzystać zgodnie z ich przeznaczeniem .

24.04.2007 17:05:57
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,867

SzalonyMściciel,

Cytat:
Co do TVP to kilka dobrych filmów pewnie by się znalazło

Tylko że puszczają te filmy o zabójczych porach...

Ahab,

Cytat:
Przywykłem, że dana stacja raz na jakiś czas (czasami za często) zareklamuje emisję jakiegoś filmu.

Heh, no to błąd Tongue Np. program z Dziennika lub z Gazety Wyboczej - dokłądna lektura wyłuska na prawdę znakomite filmy. A te, które stacje same reklamują... to włąsnie te, podczas których najwięcej zarobi na reklamie Smile

No właśnie... BRAKUJE mi czegoś takiego, jak dokładny PROGRAM audycji radiowych.... Sad

24.04.2007 17:25:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Ahab

*

Falkhor napisał(a):
Tylko że puszczają te filmy o zabójczych porach...

Pamiętam jak kiedyś na jakiejś stacji emitowali film Gandhi... byłoby fajnie gdyby wyemitowali ten 3-godzinny film o 20, a nie o 23 !

24.04.2007 17:33:27
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,476

Ja ostatnio nie slucham zbyt często radia, ale jak jadę autkiem to zazwyczaj włańczam zetkę Tongue

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

10.08.2007 23:01:07
rudzia

*

Reputacja: 5
nfm: 2,436

teraz na moje nieszczeście najczęściej słucham lata z radiem bo moja mama tego słucha, a ja nie mam zazwyczaj opcji żeby zmienic Animatedwink :lol-sweat:

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
11.08.2007 15:17:16
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 1,571

Teraz to bardzo sporadycznie zdarza mi się słuchać jakiegokolwiek radia, odzwyczaiłam się Smile O ile dobrze pamiętam to ostatni raz słyszałam radio nocą Animatedwink Myślałam wtedy, że będzie mi przeszkadzało w spaniu, ale okazało się, że to cisza by mi raczej przeszkadzała Smile Nocą najfajniejsze kawałki puszczają Animatedwink Na co dzień nie słucham Tongue

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
11.08.2007 15:23:39
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *