Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną ? Istnieje ?
27.12.2006, 18:04:55

okimaxim, No nie na każdego tak patrzeć... fakt. Ale nei jest kłamstwem to, ze wiele kobiet często tak robi... i nie mam tu na myśli tych, które myślła o zakładaniu prawdziwej rodziny, tylko o pobieżnym wrażeniu... W przypadku przyjaciół na takie sobie pozwolić nie mozna i w sumie...
...przyjaźń zaczyna się chyba niewinniej niż miłość. Są często inne okoliczności, np. praca, nauka...? Tak mi się wydaje. Że w takich przypadkach lepiej mozna się zaprzyjaźnic płcią przeciwną, niż... na dyskotece, w pubie, itp Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
05.01.2007, 22:45:12

Cytat:Między mężczyzną a kobietą przyjaźń nie jest możliwa. Namiętność, wrogość, uwielbienie, miłość - tak, lecz nie przyjaźń.
Oscar Wilde

ja sie z tym nie zgadzam... po prostu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i mam dowody zaprzeczające temu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
05.01.2007, 22:52:55

okimaxim napisał(a):ja sie z tym nie zgadzam... po prostu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i mam dowody zaprzeczające temu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Dokladnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Ja tez uwazam, ze taka przyjaźn jednak istanieje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

Znajdź wszystkie posty użytkownika
05.01.2007, 23:22:01

hmm przyjazn istnieje - ale moim zdaniem miedzy para ktora tez wspolzyje ze soba.

Chyba ze sa obydwoje Single...i nikogo nie maja kto ich emocjonalnie dopelnia, i wysluchuje i doradza.
06.01.2007, 16:54:47

na dodatek, wg mnie, przyjaźń taka między nią a nim może się zrodzić dość wcześnie lub troche później... ale żeby tak nie rozgraniczać - to wtedy, gdy człowiek ma jakiś stosunek do tego - do przyjaźni. W sensie wie, co to jest. Ja mam taki swój wzorzec do przyjaźni, taki hmmm... zbiór zasad, które jasno określają, kto jest dla mnie przyjacielem i jakie są reguły takiego 'związku'. Dzięki temu zaprzyjaźnić może się brzydula i piękność... ktoś bardzo mądry, i taki głuptasek. normalnie czuli by do siebie jakiś pociąg Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji (zwłąszcza głuptasek i mądrala Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ) ale jednak... nie ma tej iskry. Bo po prostu nie ma takiej potrzeby.
13.01.2007, 07:50:51

"Kto zatem ma szanse na przyjaźń z osobą przeciwnej płci bez obawy o romans? Przede wszystkim osoba, która nie przeżywa głodu emocjonalnego, czuje się kochana i dowartościowana. Ale też ktoś, kto wie, gdzie przebiega granica przyjaźni, i podejmuje świadomą decyzję, że jej nie naruszy"

artykul na ten temat
13.01.2007, 08:29:36

Cytat:(...) chodzi o relację totalną - o posiadanie kogoś, z kim można by dzielić wszystko, kto zrozumiałby wszystko, kto akceptowałby w nas wszystko, potrafiłby uleczyć wszystko i zaradzić wszystkiemu. Czyli kogoś pomiędzy rodzicem dla niemowlęcia a aniołem. Rysuje się tu jak na dłoni brak realizmu tak charakterystyczny dla pokolenia kobiet wychowanych w oczekiwaniu, że w ich życiu zrealizuje się mit romantycznej miłości. To bardzo kuszące i nic dziwnego, że tyle kobiet daje się uwieść złudzeniu, iż możliwe jest znalezienie osoby, która zaspokoi wszystkie nasze potrzeby, podaruje bezustanną euforię, niesłabnące zainteresowanie, będzie zauważać, wspierać i obdarzać nieograniczonym zaufaniem.
Cytat:Mówiąc zupełnie bez ogródek, wszystko to bardzo przypomina samooszukiwanie. Jedna z kobiet na początku swego listu pisze: Chciałabym, abyś był moim przyjacielem, a parę zdań dalej: Chciałabym Cię oczarować, zafascynować. I tylko brakuje: "rozkochać w sobie".
Źródło - Gazeta PL
To takie dodatkowe kawałki tego, co zwróciło moją uwagę, booo samo zakończenie w sumie jest bardzo... hmm... ładne? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Jak dla mnie - dodam jeszcze, że trudnym sposobem na przyjaźń damsko-męską jest tworzenie jej wtedy, gdy któraś ze stron przeżyłą kryzys, została odtrącona, porzucona, zdradzona... Wtedy o to kuszenie, szukanie bliskości, ciepła, bardzo łatwo... a wtedy popadniemy w nowy związek...

Przyjaźń wg mnie to bardziej świadomy wybór, niż miłość Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
13.01.2007, 23:01:13

nie wiem czy takie coś moze istnieć moze z tego powodu ze nigdy czegoś jak na razie takiego nie doswiadczyłem jak narazie do tej pory mam takie zdanie ze jednak taka przyjazn miedzy kobieta a męzczyzna nie moze raczej istnieć za duzo podtekstów
promyczek napisał(a):gdzie przebiega granica przyjaźni
ta granica jest barco cienka wieć bardzo łatwo ją przekroczyć
13.01.2007, 23:13:15

Tej granicy się nie przekroczy jeśli wiadomo na czym nam najbardziej zależy. Ja mam takiego przyjaciela i nie oczekuje od niego nic więcej, a nawet bym nie chciała, żeby coś było między nami. On jest szczęśliwy w swoim związku i wiem, że jego dziewczyna jest dla niego najważniejsza i nigdy nie zrobiłam ani nie zrobiłabym nic, żeby było inaczej. Tak więc taka przyjażń może istnieć, poza tym on nie jest w moim typie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
13.01.2007, 23:15:48

Przekraczanie granicy wiąże się też... z szacunkiem. Jeżeli szanujemy tego drugiego człowieka, to z czasem potrafimy się nauczyć, że czegoś się nie robi. i to nie jest tak, ze nie wolno, nie mogę, itp. Tylko - nie chcę. Wcale nie musi się pojawiać wiele podtekstów.

Można pokochac kogoś jak siostrę, czy brata.

wspominany tu i tam przeze mnie E. Fromm powidział, że... u podstaw każdej miłości leży miłośc braterska....
02.02.2007, 19:10:44

czy istnieje?? nom zawsze miałem taka nadzieje :550:
ale jak co do czego to się inaczej to kończyło Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji heh

ale myślę, że coś takiego istnieje....obecnie mam pare bliskich koleżanek i uważam, że to naprawde fajna sprawa Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
02.02.2007, 20:52:49

Hmm moge smialo powiedziec ze mam jedna zaje**fajna kumpele ^^ ona wie ze o niej pisze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i to jest najlepsze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

03.02.2007, 11:33:29

widze qmarze, że myślily podobnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
ja moge śmiało powiedzieć, że mam pare naprawde zaufanych i przyjaciółek :564:
taka przyjaźń istnieje :568: :569:

04.02.2007, 22:36:49

heh ja mam wielu baaardzo dobrych kumpli tak dobrych ze moglabym o nich powiedziec ze sa moimi przyjaciółmi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji spedzam z nimi czas , placze , smieje sie ...
ale jest mało osób ktore wiedza praktycznie wwzytsko o mnie [no moze taki jeden osobniczek , buzzz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
]
ciezko z ta przyjania damsko - meska ale wierze w nia bardzeij niz damsko-damska , wydaje mi sie ze na faceta bardzej mizna liczyc Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
04.02.2007, 23:34:15

oj Padlinka chyba nas nie doceniasz przez stwierdzenie, że chyba istnieje...
...powiem ci szczerze, że facet zawsze się w taką przyjaźń bardzo angażuje i zawsze stara się ją utrzymać.......
.....maprawde można na nas liczyć :569: Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy