Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przydrożne drzewa
25.07.2007, 18:23:22

levi', czyli WSZYSTKIE wypadki są spowodowane przez nieostrożność ?tak piszesz...

a to przecież jest niezbyt prawdą...

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
25.07.2007, 18:27:57

levi napisał(a):to nie drzewa są winne wypadkom tylko kierowcy
Mylisz sie, Teoretycznie wszystkiemu złu na świecie są winni ludzie, ale trzba robic wszystko zeby unikac tych wypadków... trzeba wyciąc drzewa a za pieniądze zarobione na drewnie przeznaczyc na sadzenie lasów ;D

Życie jak mecz, jeden mecz, który ważniejszy jest niż życie...

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
25.07.2007, 18:31:00

Bake,
Cytat:levi', czyli WSZYSTKIE wypadki są spowodowane przez nieostrożność ?
nie no źle to określiłem, chodziło mi raczej o to, że to głównie człowiek jest odpowiedzialny za wypadki na drogach: nietreźwość, nadmierna szybkość itp...a nie tylko drzewa, zwierzęta itd...

chyba się teraz rozumiemy :?: :!: =D

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
25.07.2007, 18:32:41

teraz tak Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale jak pisze lukaszshaq34, trzeba robić jak najwięcej by przeciwdziałać wypadkom.

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
25.07.2007, 18:38:18

zgadzm się panowie, ale znam takie miejsca, w których np drzewa przy drodze są niezbędne: np w górach, gdzie zbocza niszczą drogę, a korzenie je u3ymują...
...zgodze się np, że nie powinno być drzew na zakrętach :!: ale na prostej, dobrze widocznej drodze :?: hmmm przecież nei będzie ono w niczym przeszkadzało :!: :O

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
25.07.2007, 20:45:34

lukaszshaq34 napisał(a):trzeba wyciąc drzewa a za pieniądze zarobione na drewnie przeznaczyc na sadzenie lasów
Porażająca logika- tu się wytnie a tam posadzi, - wspaniale, ale taki lat rośnie dziesiątki lat- jak pisałem wcześniejh to głupota na drodze jest przerażająca, a nie przydrożne drzewa.
25.07.2007, 21:14:16

to juz lepiej posadzic drzewa a te przy drodze i tak sie zawala a ze na kogos to w sumie totolotek szansa jeden na milion ze zwali sie komus drzewo na auto akurat jak jedzie tedy ?>!

25.07.2007, 22:38:39

Ale wiele z tych drzew w zimie powoduje że dana droga nie jest zawiana śniegiem

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
25.07.2007, 23:03:23

lukascompl napisał(a):wspaniale, ale taki lat rośnie dziesiątki lat- jak pisałem wcześniejh to głupota na drodze jest przerażająca, a nie przydrożne drzewa

I co z tego, że ten las rośnie dziesiątki lat? W końcu urośnie i spelni swoje zadanie!!

Teraz jestesmy młodzi i jak się zabijemy uderzając w drzewo nawet nie z naszej winy bo np. ktoś w nas uderzy, wpadamy w poślizg. Więc, lukascompl, w co w takim wypadku wpolałbyś wpaść: w drzewo czy plantację maku?? :O

Życie jak mecz, jeden mecz, który ważniejszy jest niż życie...

25.07.2007, 23:50:05

Czy osoby które wypowiadają się za zostawieniem drzew jeżdżą samochodem? kierują na co dzień wiedzą jak jest w rzeczywistości czy tylko tak sobie piszą? to mnie diabelnie ciekawy. Bo jak dla mnie jazda w drodze dookoła drzew faktycznie jest fajna jeżeli chodzi o estetykę. Ale wiem jak jest, jeżdżę trochę widzę jak jeżdżą ludzie i wiem że w każdej chwili przez jakiegoś idiotę mogę zaliczyć rów, drzewo albo inny samochód. Dlatego na temat powinni wypowiadać się Ci którzy jakąś styczność z autem i polskimi drogami mają. Bo jak dla mnie życie ludzkie jest ważniejsze od estetyki czy ekologi. I choćby wycięcie wszystkich przydrożnych drzew miało uratować 1 człowieka (co jest wartością śmiesznie małą)to CZY NIE WARTO???

26.07.2007, 00:26:40

lukaszshaq34 napisał(a):Więc, lukascompl, w co w takim wypadku wpolałbyś wpaść: w drzewo czy plantację maku??

Jeśli jest się dobrym kierowcą to na pewno się nie wpadnie na drzewo przez przypadek- a poza tym jakaś selekcja w przyrodzie musi panować.
26.07.2007, 00:29:15

lukascompl napisał(a):Jeśli jest się dobrym kierowcą to na pewno się nie wpadnie na drzewo przez przypadek- a poza tym jakaś selekcja w przyrodzie musi panować.

Racja - ostatnio nawet "wyselekcjonowało się" 26 pielgrzymów...

Czasem nawet będąc dobrym kierowcą (nie kojarzyć z tym od pielgrzymki) z długoletnim stażem, można mieć wypadek, a o drzewo nie trudno.
26.07.2007, 01:07:02

Kuru napisał(a):Racja - ostatnio nawet "wyselekcjonowało się" 26 pielgrzymów...
hahha dobre choć ich śmierć nie jest śmieszna... (żeby nie było że się z tego śmiałem)
Kuru napisał(a):Czasem nawet będąc dobrym kierowcą (nie kojarzyć z tym od pielgrzymki) z długoletnim stażem, można mieć wypadek, a o drzewo nie trudno.
dokładnie! można uczestniczyć w wypadku z nie swojej winy...

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
26.07.2007, 01:08:18

Kuru napisał(a):Racja - ostatnio nawet "wyselekcjonowało się" 26 pielgrzymów...

W przyrodzi są większe katastrofy- jeśli teak miałbym powiedzieć.
26.07.2007, 08:29:49

Bake napisał(a):Czy osoby które wypowiadają się za zostawieniem drzew jeżdżą samochodem? kierują na co dzień wiedzą jak jest w rzeczywistości czy tylko tak sobie piszą?

Napewno jest tu ich sporo

Cytat:Dlatego na temat powinni wypowiadać się Ci którzy jakąś styczność z autem i polskimi drogami mają.

Jeżdżę dużo i również uważam że jeżeli wycinka drzew przyczyni się do uratowania czyjegoś życia to chyba warto - bo kultura polskich dróg to jest temat rzeka

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy