Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przy kasach sklepowych na szczytne cele zbiórka datków jest.
29.10.2006, 08:49:05
Przy kasach sklepowych na szczytne cele zbiórka datków jest.
Idzie sobie pani Hela kupić świeże bułeczki do marketu Asia, w centrum miasta. idzie idzie, cieszy oczy złotą polską jesienią i zarazem włąsnym funduszem emerytalnym, gdyż nagle zza rogu wyłania się agresywnie pani Gienia. 'Heeelka, Heeeeelka, nie idź tam, znowu zbierają pieniądze!'. I obie tyralierą udały się w stronę deliaktesów Centrum...

Troszeczkę to podkolorowałem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale cóż. zaintrygowało mnie to także przez obserwację mojej koleżanki w sklepie - przy aksach stały dziewczyny, z gimnazjum chyba, i zbierały na szkolną wycieczkę. A koleżanka cap mnie za rękaw i mówi 'Chodź do nastepnej kasy, tam ich nie ma'.

Kurcze!

No to ja mam takie pytanie? Dlaczego ludzie tak na to reagują? Mnie się często zdarza, że wrzucę do takiej puszki przynajmniej złotówkę. Raz, w ASI podzwierzynieckiej przy dziale alkoholowym stała taka maaaaalutka dziewczynka, i jak przechodziłem to było tak: 'prosze pana, prosze pana, bo my zbeiramy na wycieczkę, bo u nas w klasie pare dzieci nie ma na wyjazd. bardzo prosimy, bo sie liczy kazdy grosz'. No i co? Ech, twardziel Falkhor zmiękł, bo to była taka scena jak ze Shreka 2ki, gdy oczka się robią takie duże, a cała twarz taka, jakby dziecko za chwile miało zmoknąć, zmarnznąć, zostac okradzione z ostatniego lizaka jeszcze... Tooo tam później wyskładałem z klepaków 2zł i jeszcze usłyszałem dziękuje i jeszcze mi zakupy (bułka i sok Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
) zapakowano w reklamówkę.

Ja nie widze w tym nic złego. najczęściej owa młodzież nie narzuca się (przynajmniej w moim wypadku, powodowanym odstraszającą i paraliżującą powierzchownością Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
). Nooo i jak wspomniałem - pomagają często pakowac zkupy do toreb. A wpłąta jest co łaska. Zapytałem kiedyś o to własnej siostry i mówiła, ze niektóre klasy tak robią, jak np. kilku osobom brakuje na wyjazd, albo mają część pieniędzy, ale chca pojechac gdzieś dalej i trzeba się zrzucić.

Często też kasa zbierana jest na zespoły muzyczne, albo grupy taneczne...

jakie jest Wasze zdanei na ten temat?
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
29.10.2006, 10:49:30

Mi tego typu akcje nie przeszkadzają... Dzieciaki pakują zakupy a ich skarbonki stoją w widocznych miejscach. Tak to mniej więcej w Ł-cie (przeważnie w Asi) wygląda. Jeżeli zostawię im jakieś grosze, to mogę być prawie pewny że "środki" zostaną przeznaczone właśnie na ten cel, na który są zbierane... Jeżeli w takim sklepie np co 10 osoba się "dorzuci", to wszyscy będą zadowoleni - dzieciaki - bo uzbierają np. na wycieczke dla biednego kolegi, a także owe 9 osób, które mają spakowane zakupy, a ta 10-ta osoba - ma spakowane zakupy i poczucie że małodużym gestem pomogła spełnić marzenia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
29.10.2006, 11:33:02

mi nie przeszkadzaja Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji sama bym staneła ze skarbonką np. na 'piwo' Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
29.10.2006, 11:58:39

heh... SunShine, to bym Ci chyba nie wrzucił do takiej skarbonki nic, noooo chyba, zebym Cię znał, to bym Cię raczej zaprosił na piwo, a nie zosatwiał na pastwę łaski/niełąski innych prechodniów czy klientów sklepu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Poza tym - takie skarbonki to żaden minus dla otoczenia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Bo nie można tego powiedziec o ludkach, którzy sepią na chleb niby, a idą kupić wino...
29.10.2006, 13:03:05

Falkhor napisał(a):sepią na chleb niby, a idą kupić wino

A po "pracy" podjeżdża fura z przyciemnionymi szybami i przenoszą się w inne, może bardziej intratne miejsce...
29.10.2006, 14:34:08

ja milam juz okazje stac przy kasie i zbierac na nasz zespol powiem wam ze mlodzi ludzie patrza na to bardzo nie chetnie bywaja te nie mile texty chociaz niektorzy sa mili i slysza ooo ten zespol , ten prowadzacy i pomagaja ... ale odczucia sa bardziej na naegatywnie chociaz czasem smiesznie jest

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
29.10.2006, 16:48:30

Spoko raz na miecha mozna cos zucic ale nie co tydzien po 3 razy niedawno tak bylo ;/ ze KILKA zespolow co inny dzien sie wymienialo - no bez przesady zwlaszcza ze jak ide z mama na zakupy to zawsze ja pakuje do plecaka wszystko zeby bylo dobrze ulozone a tu byle jak nieraz wrzucaja do siatek :/ choc niezawsze

EDIT: w tej ankiecie brakuje: przeszkadzaja mi jesli są czesciej niz raz na 2 tygodnie - to moja odpowiedz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
30.10.2006, 08:20:05

Qmar, Ja do plecaka tez potrafię naukłądac więcej aniżeli ci zbeiracze do dwóch siatek Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

jestem na tyle asertywny, że jak ni emam, albo dałem już sporo w jednym tygodniu, to nie wrzucam. Ale jeśli daję po złotówce, to mogę przetrwać nawet 3 ataki takich zjawisk Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
14.11.2006, 10:46:17

Popatrzcie też na to z takej strony.
To jest zjawisko wychowujące te młode dzieciaczki, ktore bombardowane pozerką hiphopolową i udawaniem największego twardziela na świecie, stac na wrażliwość i odwagę by tam stac po kilka godzin.
Uważam za wielki pozytyw! To właśnie takich postaw w społeczeństwie na potrzeba.
Ja wspieram i obdarzam te istotki uśmiechem żeby nie czuły się właśnie zakłopotane bo pewnie nie jedden burak im dowali jakimś tekstem, żeby sie poczuc lepszym od nich.
Wspierajcie i pomagajcie, twórzmy wspolnie SPOŁECZEŃSTWO!!

Tak ja to forum jest wyrazem naszego dążenia do normalności w społeczeństwie.
Pozdro wszystkim!!!
14.11.2006, 11:12:57

Z pewnością takie stanie z puchą uczy pokory i cóż... nie raz i nie dwa owe dzieciaki musza się nasłuchać, ze powinny być w szkole, ze wyłudzają pieniądze, że kradną, oszukują i że za tą kase pójdą na piwo...

Z resztą - co tu porównywać... kiedyś, jak kwestowałem na Wielką Orkiestrę to i tak część ludzi puszczała gromy spod oczu i bełkotała jakieś średnio przyjemne rzeczy...

Taka akcja się przyda. Bo nas uczy o tym, że trzeba się rozglądać, że mooże trzeba komuś pomóc, a tych, co tak stoją z puszkami - uczą cieprliwości i jak wspomniałem, pokory.
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy