Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza [1] 2 3 4 Następna > Ostatnia »
Przez żołądek do serca ;-)
AutorWiadomość
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,588
Przez żołądek do serca ;-)

Zastanawiam się czy gotujecie, pieczecie dla swoich ukochanych? Jest to pewien sposób okazania uczuć, a nawet wyznania uczuć Smile Np. w Japonii dziewczyna zakochana w chłopaku przyrządza dla niego bento, smacznie i ładnie zrobiony posiłek, który jest jednocześnie wyrazem miłości. Smile

Cytat:
Bento w japońskiej kuchni oznacza pojedyńczą porcję na wynos. Tradycyjne bento składa się z ryżu, ryby lub mięsa oraz z gotowanych warzyw. Wszystkie te potrawy są umieszczone na lakowej podstawce, zamkniętej w drewnianym pudełku.

Chociaż z punktu widzenia medycyny przez żołądek do serca nie można dotrzeć, to jednak jest to chętnie wykorzystywany sposób na sprawienie komuś przyjemności ;D Ja sama lubię coś dobrego zrobić dla bliskich mi osób i polecam to innym Smile
Dziewczyny jak myślicie - można dotrzeć do męskiego serca przez żołądek? I czy muszą to być potrawy zrobione tak jak je przyrządza jego matka? A czy mężczyźni też próbują dotrzeć do kobiet w ten smaczny sposób? Smile

Pozdrawiam Smile

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
03.09.2007 16:16:17
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kiwi

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,427

Ja dla mojego Skarbka robie spaghetti z kurczakiem w sosie slodko-kwasnym. Uwielbia to (i ja tez ! Animatedwink ). A tak poza tym to smakuje mu prawie wszystko co ja zrobie. Wiec nie mam problemow z okazywaniem mu uczuc w ten sposob. Smile

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
03.09.2007 16:24:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Kiwi,

Cytat:
spaghetti z kurczakiem w sosie slodko-kwasnym

Nooo to Skarbek powinien być nieźle uhahany Biggrin

Ja nie mam jakiegoś specjalnego dania. jesli jednak jest to dla kogoś wyjątkowego - to zawse dokłąd się więcej serca Smile

Cytat:
do serca nie można dotrzeć

Hmmm... bezinwazyjnie nie. Chirurgicznie - tak Biggrin przez krwioobieg - też Tongue /np. witaminy :lol-sweat: /

Kuchnia zawsze sprawiała i będzie sprawiać, że człowiek będzie zmieniał swoje zachowanie Smile M.in. miłosne Smile

03.09.2007 19:31:15
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Portfel: 1,829

Nie za mocna jestem w gotowaniu Tongue dopiero eksperymentuje Tongue czasem cos tam upichce Animatedwink o ile sie da zjesc Animatedwink

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
04.09.2007 09:44:29
Demonesssa

*

Portfel: 395

ja tam rewelacyjnie nie znam sie na kuchennym sporcie ale wiem ze faceci lubia zjesc - czasem przez to przybywa im brzuszka :lol-sweat: :lol-sweat: :lol-sweat: ale taka ich przypadlosc

jakis czas temu ugotowalam mojemu koledze makaron w sosie kombinowanym z roznych rzeczy i bardzo mu smakowalo. poza tym uwazam ze faktycznie dajac serce do gotowania wlasne to mozna sie komus przypodobac albo okazac czulosc i troske Smile Smile :kiss:

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
04.09.2007 10:11:40
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Przez żołądek można chyba dojść do czyjegoś serca Biggrin Dlatego szkole się w gotowaniu Biggrin I coraz lepiej mi to idzie :lol-sweat:

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

04.09.2007 10:14:20
iwcia
Moderator
*

Portfel: 1,829

Makarony tez lubie gotowac, spagetti czy cos w tym rodzaju Smile Ostatnio specjalizowalam sie z robieniu salatki ananasowej Tongue i tunczykowej Animatedwink ponoc byly dobre Biggrin

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
04.09.2007 10:21:10
Demonesssa

*

Portfel: 395

moj ex mowil, ze salaty to zielenina dla krolika :/ :/ :/ ale to nei dlatego zostal ex. nie wolno dac sie jednak stlamsic - trzeba w facetow pakowac zielenine zeby sie im mozg nie zatluscil Smile Smile :hihi: :hihi: :hihi:

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
04.09.2007 10:26:11
Falkhor
Administrator
*

Demonesssa, Tylko delikatnie proszę Tongue ja tam akurat zieleninę lubię, więc nie będzie trzeba używać przemocy, by mnie do niej zachęćić Smile

Cytat:
mozna sie komus przypodobac albo okazac czulosc i troske

Dooookładnie Smile ja jak gotuję obiad swojej rodzinie czy czasem coś dla znajomych - zawse dokłądam do tego duuużo starań i cieszę się, jak powiedzą, że fajne to wyszło iże im smakuje Smile To zachęca do podciągania swoich umiejętności Smile

04.09.2007 11:05:27
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Cytat:

Cytat:
do serca nie można dotrzeć

Hmmm... bezinwazyjnie nie. Chirurgicznie - tak Biggrin przez krwioobieg - też Tongue /np. witaminy :lol-sweat: /

Falkhor, dbanie o pełny zestaw witamin to troska i dbanie o zdrowie człowieka, a więc też wyrażenie uczuć ;D

Cytat:
Dooookładnie Smile ja jak gotuję obiad swojej rodzinie czy czasem coś dla znajomych - zawse dokłądam do tego duuużo starań i cieszę się, jak powiedzą, że fajne to wyszło iże im smakuje Smile To zachęca do podciągania swoich umiejętności Smile

Motywacja do ciągłego ulepszania się Smile

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
04.09.2007 16:08:36
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Mnie chyba tego moja mam nauczyła - nigdy nei robiłą obiadu 'na odwal się', tylko zawsze starała się domownikom jakoś dogodzić, a to jakis smaczek, a to jakiś dodatek... A wszystkiego uczyę sama - mój tato znosił to baaardoz dzielnie Biggrin Ja sam się tym jakoś zainteresowałem, nikt mnie nei zmuszał do nauki kucharzenia.

Najfajniejze jest to, że można gotować dla kogoś - dla siebie samego to ja zazwyczaj jakieś takie szajsy robię Tongue Dla kogoś - no to to już wyzwanie Smile

04.09.2007 17:40:40
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Jeżeli byłabym nawet tydzień samam w domu nie wiem czy ugotowałabym coś sobie, bo tylko dla siebie po 1. nie chce mi sie po 2. po co... nie chce mi sie Tongue a jeżeli jest dla kogo to taka mała motywacja. Owszem, zrobiłabym jakieś ziemniaki ale na dodatku - maśle by sie skończyło. Natomiast gdybym tylko miąła czas mogłabym bardzo często co pichcić Animatedwink

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
04.09.2007 18:44:44
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

dla mnie dziewczyna jak już coś ugotuje to jest to świetne, pyszne i wogóle.... echhh kiedy ten obiad Tongue

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
05.09.2007 13:56:19
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Bake napisał(a):
dla mnie dziewczyna jak już coś ugotuje to jest to świetne, pyszne i wogóle.... echhh kiedy ten obiad

To dobrze masz Animatedwink Ja się staram doparacować jeszcze moje taletna kulinarne, ale podstawowe dnania zrobię i z tym nie ma żadnego problemu. Chyba, że nie mam jednego składnika to się zaczyna panika, bo się boję, że nie dobre wyjdzie. Jeszcze nie miałam przyjemności ugotować czegokolwiek jakiemus panu, ale może to się wkrótce zmieni. Jak narazie to byłam pomocnikiem kucharza, bo jak by nie było Falkhor gotuje świetnie :sweet: Smile

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
05.09.2007 20:14:09
Falkhor
Administrator
*

Bake, Wytrzymałbys kilka hmmm... miesięcy przynajmniej, gdyby się uczyła? Cos by było przesolone, przepieprzone, niedopeiczone, surowe, rozgotowane, przypalone...? Moja mama opowiadała, że na pcozątku to mój tato musiał mieć na prawdę żelazne nerwy, jak wracał do domu. Ale teraz... to kuchnia prima sort Biggrin

05.09.2007 22:49:17
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: