Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 Następna > Ostatnia »
Przez żołądek do serca ;-)
AutorWiadomość
rudzia

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Początki zawsze są trudne. Moja mama jak wyszła za mojego tate to wogóle nie umiała gotować, bo ona mówiła, że jak wyjdzie za mąż to będę jadać w restauracjach. Chyba się troche nie sprawdziło, ale teraz wiem, że moja mama gotuje świetnie, wybornie Animatedwink Tez bym tak chciała Animatedwink

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
06.09.2007 12:21:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

rudzia, na wszystko przyjdzie czas Smile Może jak będziesz w akademiku to znajdziesz grupę beidnych, wygłodzonych studenciaków, którzy będą Ci pisać zadania i robić kserówki za talerz wybornej ziemniaczanki warzywnej? Smile ja na Polibudzie Rz kilka razy zrobiłem znajomym coś dobrego do jedzenia i dłuuugo mnie chwalili Tongue

06.09.2007 17:59:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Falkhor napisał(a):
Może jak będziesz w akademiku to znajdziesz grupę beidnych, wygłodzonych studenciaków, którzy będą Ci pisać zadania i robić kserówki za talerz wybornej ziemniaczanki warzywnej?

W sumie to nie jest głupi pomysł. Nawet tak mozna zarabiać. Mama mnie jeszcze poduczy i jakoś to będzie Animatedwink :hihi: Nie ma co się łamać Animatedwink Ale będę miała wielu adoratorów Animatedwink Shy :hihi:

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
06.09.2007 21:34:02
Falkhor
Administrator
*

rudzia, Nie ma się co śmiać Tongue Już mój tato mówił, że ci, co umieli gotować, to byli w akademikach szanowani bardzo Tongue Więc... jakby Ci się nie podobało na filologii, to wiesz... można się nauczyc na studentach dobrze gotować Tongue Haha, a ilu poderwiesz Tongue Tongue

07.09.2007 10:29:08
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Falkhor napisał(a):
jakby Ci się nie podobało na filologii, to wiesz... można się nauczyc na studentach dobrze gotować Haha, a ilu poderwiesz

Jeżeli chodzi o podobanie, to jak narzie bardzo mi się podoba Tongue :hihi: więc sie narazie nigdzie nie wybieram, a na akademikach mogę przeciez zawsze gotowac po godzinach =D

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
13.10.2007 15:45:24
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Przez żołądek do serca trafia ciasto spożyte u pewnego jegomościa - nie wiem czy własnoręcznie robione - wątpię, ale liczy się efekt końcowy i sam fakt, że zostałam jako degustator uwzględniona :letssin:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
14.10.2007 11:48:05
Falkhor
Administrator
*

Okazuje się, że warto zianwestować w żołądkowe sprawy. A dokładniej - w domowe wino Smile Dlaczego? Bo jak się po 10 latach wreszcie owo winko spuści Tongue Tongue przefiltruje i naleje głęboko złocisty trunek, półwytrawny o mocy około 20%... no to jest na prawdę coś, co może uwieść smakiem i zapachem. Nie tylko mocą oczywiście Animatedwink Sami wiecie, ze odrobina lakoholu wyzwala większe pokłady serdeczności Animatedwink

17.10.2007 08:57:33
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Sami wiecie, ze odrobina lakoholu wyzwala większe pokłady serdeczności

SERDECZNOŚCI? XP Czemu ja jej jeszcze od Ciebie nie doświadczyłam? :sweet: :lol-sweat:
To prawda, winko i to własnej roboty powoduje, że facet duuuzo zyskuje w oczach - moich przynajmniej Animatedwink A jeśli do tego dorzucić sympatię jaką darzy się daną osóbkę, można miło spędzić wieczór. Shy

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
26.10.2007 11:43:50
rudzia

*

ziomalka napisał(a):
SERDECZNOŚCI? Czemu ja jej jeszcze od Ciebie nie doświadczyłam?

Nie martw się, czuję, że nie wiele osób doświadczyło tego cennego zjawiska od Falka (chyba wiadomo o co chodzi Tongue) :lol-sweat: :hihi:

ziomalka napisał(a):
A jeśli do tego dorzucić sympatię jaką darzy się daną osóbkę, można miło spędzić wieczór.

Taaaaaaaaaaaaaaaak....tego mi właśnie trzeba

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
28.10.2007 12:32:20
Falkhor
Administrator
*

Smile :lol-sweat: Cool

Owoce Smile Albo dżemy? Powidła? Smile Lubię je a to dlatego, że nei dośc, że są zdrowe, to jeszcze baaaardzo smakowite Smile Np. takie smażone śliwki... MMMMM Tongue Smile Smile Poezja w ustach Smile

29.10.2007 09:16:01
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

A co powiecie na lasagne? Albo spaghetti czy też torrtelini? Można tym uwiezc faceta? Proszę o szybką odpowiedź Tongue
Na mnie wrażenie robi facet potrafiący stworzyć wspaniałą, słodziutką ale i lekko z gorzkim posmakiem kawę latte z cynamonem czy też czelokadą lub innym afrodyzjakiem :sweet: .

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
30.10.2007 23:58:01
SunShine

*

Reputacja: 0
Portfel: 1,514

"Przez żołądek do serca"
zdecydowanie Biggrin ja się bardzo staram i dużo serducha daje do tego co robie, nie zawsze wychodzi ale praktyka czyni mistrza Smile teraz chciałabym zrobić spagetti i takie ciacha fajne serduszka ale przepis bardzo skomplikowany :/

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
09.11.2007 02:04:29
Falkhor
Administrator
*

SunShine, Spaghetti skomplikowane? Tongue paka makaronu długiego z tesco Animatedwink garnek z osoloną wodą i siup Animatedwink masz makaron - a sos - no to już ułańska fantazja załatwi, co się w nim znajdzie i jak ostatecznie będzie wyglądał Smile

Swoją drogą - na prawdę apetyczny pomysł z tym spaghetti Smile Aż tak z rana mi śłinka cieknie Tongue

09.11.2007 08:37:25
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

sos robisz tak:
kawał mięcha mielonego smażysz na patelni. Kupujesz sos do spaghetti w saszetce za niecałe 2 zł chyba, rozpuszczasz jak Ci tam piszą na opakowaniu i dodajesz do mięcha i tyla. Tongue

09.11.2007 09:12:24
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, I to jest włąśnie przepis na coś, co nie będzie takie fajne jak:
- na tłuszczyku podsmażany kawałeczki mięcha
- dodajemy cebulkę i warzywka
- podsmażamy wszystko trochę, potem dodajemy wodę przegotowaną i najlepiej ciepłą
- doprawiamy kostką rosołwą (grzybową Biggrin )
- dusimy
- doprawiamy, jeśli to potrzebne i dodajemy np. keczup lub przecier pomidorowy lub inny, jaki tam lubicie, plus dwie łyżki musztardy francuskiej)
- dusimy XP
Wylewamy na makaron Smile

TO jest SOS Biggrin

09.11.2007 11:07:31
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: