Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przeyśpieszenie Chello
11.10.2006, 03:22:35
Przeyśpieszenie Chello
UPC Polska, dostawca potrójnej usługi: telewizji, internetu i telefonii, po raz kolejny zwiększył prędkość swojej usługi szerokopasmowego dostępu do internetu chello`

Prędkość pobierania danych w chello easy wzrosła o 100% - do 512 kb/s, a w chello light o 50% - do 1,5 Mb/s.

Zwiększenie przepustowości łączy to nie jedyna zmiana, którą firma UPC Polska przygotowała dla swoich klientów we wrześniu br. Zwiększono także limity pobierania danych. Klienci chello easy, chello light i chello classic będą mogli w ciągu miesiąca pobrać dwa razy więcej danych niż dotychczas: odpowiednio do 10, 30 i 50 GB. Planowane są również zmiany dla klientów chello plus - w IV kwartale br. zostanie w ogóle zniesiony limit transferu danych dla tej usługi.

http://www.chello.pl
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
11.10.2006, 13:59:44

Ekhem. W tym miejscu aż się prosi o postawienie pytania, co przez te iles tam lat Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji TP zrobiła dla swoich abonentów?? I porównać to z tym czasem, przez jaki funkcjonuje u nas UPC! I jeszcze po zwiększeniu prędkości zwięskzono transfery... No ja tu czegoś nie rozumiem... Co na to TP?? NO CO??
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
11.10.2006, 18:50:06

Niestety ale w Łańcucie i okolicach nie mamy dostępu do Chello i musimy korzystać z usług TP (bezpośrednio lub pośrednio) i póki co o konkurencji i lepszych usługach możemy zapomnieć. TP trzyma się dobrze i zamierza się bronić. Multimedia próbowała wprowadzić internet w swojej kablówce w Łańcucie niestety TP nie zgodziła się na korzystanie z ich studzienek i kanałów telekomunikacyjnych, a nie przypuszczam że nie chcieli za to zapłacić. Jedyna nadzieja w pani prezes URT która gnębi TP potężnymi karami i w końcu może zmusi ich do zaprzestania praktyk monopolistycznych. Ja trzymam za to kciuki.
11.10.2006, 20:47:20

ano ja też bo by mi sie przydało coś lepszego niż to co ja mam w domu i niektórzy odważni nazywają to internetem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
12.10.2006, 13:59:21

Łącze z transferem 120kb/s to jest to... Nawet Forum mi tak nie nawala jak w domu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale tak, jak pisze Grzenio... zejdzie nam jeszcze poczekac, aż kary zmłocą TP i będzie musiała się starać i troszczyc o klientów Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A z tym to pewnie jeszcze trochę zejdzie...
12.10.2006, 14:16:11

grzenio napisał(a):Jedyna nadzieja w pani prezes URT która gnębi TP potężnymi karami i w końcu może zmusi ich do zaprzestania praktyk monopolistycznych.

Kary placa klienci, wiec dla TPSA to zadna strata finansowa...

Jedyną silną konkurencją, ktora moze cos zdzialac sa ERA ORANGE PLUS i ich bezprzewodowy internet... widac ze jest nowy, coraz szybszy i coraz tanszy...

Pozdrawiam Maciej
12.10.2006, 20:07:06

maciej napisał(a):Kary placa klienci, wiec dla TPSA to zadna strata finansowa...
Ale w pewnym momencie pojawi się bariera cenowa powyżej której klienci nie będą chcieli płacić za kiepskiej jakości usługę (tzn składać się na zapłacenie kar i premię dla francuskiego prezesa). Będą woleli zrezygnować, jak już to robią korzystając z telefonów. Alternatywa prędzej czy później się pojawi, a wtedy po doświadczeniach z TP ludzie bardzo szybko "podziękują" im za współpracę. :554:
13.10.2006, 07:58:25

grzenio, Alternatywa dla klientów Tp już jest, dlatego jeszcze parę takich kar i chcąc nie chcąc Tp zmieni nastawienie. Bo po prostu zacznie tracic klientów i kasę, straci wartośc i ktos ją wykupi i zrobi co zechce - czyli stanie się milszym dla klientów Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy