Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Przepraszam... czy moge o coś Pana zapytać?"
13.04.2007, 15:55:31
"Czy moge panu zająć minutkę"
"Czy mogę z panem przeprowadzić ankietę"

A potem zaczyna się:

"czy taka cena za taki produkt w takich ilosciach jest zadowalająca?"
"czy podoba się panu zapach tej perfumy?"

I do rzeczy:
(zazwyczaj zaczyna się tak)

"dla takich sympatycznych i miłych ludzi jak Pan, mam promocję i moge sprzedać ten produkt za jedyne xxx (i tutaj spora cena)"

Rozumiem, że kraj nie jest mlekiem i miodem płynący, ani usłany różami, ale czy tacy "sprzedawcy" nie mają minimum godności ?

Zaczynają niewinnie, a potem przechodza do próby sprzedaży produktu... raz spotkałem się z taką jedną co sprzedawała "markowe" perfumy (dodam, że damskie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji )... wypsykała mnie po moich uroczych rączkach (dopiero po kilku myciach to zlazło) i chciała opchnąć produkt za "jedyne" 60 zł... Argumentowała, że taki produkt kosztuje conajmniej sto-ileś... Po moim długim uporze, cena spadła do niecałych 30, a na koniec zdesperowana chciała mi sprzedać perfumki za 15 zł... oczywiscie produktu i tak nie kupiłem...

Ze pewnego źródła wiem, że kiedyś pewne osoby sprzedawały paste do zębów, a w promocji mieli wysyłać potem jeszcze "gratis" szczoteczki elektryczne, czy cuś... oczywiście adresy zbierali i wyrzucali do kosza...

Nie wiem czy robienie z innych ludzi - a tym samym też z siebie - idiotów jest teraz trendy...

Może mieliście podobne przeżycia ? Nie denerwują was ci "sprzedawcy" ?

Tak samo strasznie irytują mnie wszyscy co zbierają na chore dzieci... nie ma miesiąca by ktos nie przylazł ze zbiórką... czasami w ciągu jednego dnia takich 3 przyjdzie !

Kiedyś pewien pan stał sobie w łańcucie na chodniku z karteczką, że zbiera na niby chorą córeczkę... jak mnie pamięć nie myli to przez 2 lub 3 sezony (jezeli nie wiecej)... :O

No ale widać naiwniaków nie brak w tym kraju skoro tacy "zbieracze" są...

Od pewnego czasu pewien pan (a raczej dwóch panów na zmianę) gra na akordeonie koło poczty - jemu już wiele razy rzuciłem "grosza", bo przynajmniej coś robi, a nie tylko trzyma karteczkę "zbieram na chleb"...
Prędzej dam takiemu co gra na akordeonie - bo coś robi; czy komus z kartką "zbieram na piwo" - bo przynajmniej szczery jest...

Liberate tute me ex inferis
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
13.04.2007, 16:01:35

hheh denerwują mnie Ci ludzie, raz miałem taką akcje że dziewoja mnie miała dwa rodzaje i pyta mnie który lepszy, mowie ze czasu nie mam, a zanim sie obejrzałem już mam jej perfumy w ręce i jakaś słodka gadka. w końcu zachwalanie produktu się skończyło i mówi że jeden dostaje za darmo. Jako że czasu nie miałem a gadac więcej mi się nie chciało poszedłem sobie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Laska mnie goni i mówi ze nie zapłaciłem, no ale miałem dostać za darmo. Tak tylko jak za pierwszy zapłacisz 30zł to ten rugi masz za free Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Parę metrów dalej te same był sprzedawane na stosiku po 9zł O_o

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Socyjalizm każdemu równo nosa utrze: Bogatych zdusi jutro – a biednych: pojutrze... Aleksander Fredro
13.04.2007, 16:07:39

typ napisał(a):w końcu zachwalanie produktu się skończyło i mówi że jeden dostaje za darmo. Jako że czasu nie miałem a gadac więcej mi się nie chciało poszedłem sobie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Laska mnie goni i mówi ze nie zapłaciłem, no ale miałem dostać za darmo. Tak tylko jak za pierwszy zapłacisz 30zł to ten rugi masz za free Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Stary mój kumpel też miał takie akcje - tez mu z łapek wydzierali paste do zębów... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Jest różnica pomiędzy "darmowy", "free" a produktem "gratisowym" - gratis dostaje się przy zakupie czegoś...

Taka jedna pani sprzedaje wyroby ze słomy (koszyczki itp), wielu innych sprzedaje książki (obnośnie), ale zasługują na Nasz cenny czas, gdyż od razu przechodzą do rzeczy i przedstawiają produkty które chcą sprzedać... ... gdyby tylko sprzedawali to co by mi odpowiadało... :/ .. no ale chyba większość ludzi nie interesuą książki Stephena Hawking'a...

13.04.2007, 16:35:58

Mnie na szczescie nigdy taki człwoie nie zaczepił ale wiem co bym juz zrobił. Nawet bym nie zwrocil uwagi i poszel dalej, a niechtylko by mi do rak cos probowali wpychac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
13.04.2007, 20:35:18

No cóż. Kolejny fach, po wpychaniu ulotek, jakim najczesciej parają się biedni studenci Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji pozostaje z uporem maniaka lub zdartej płyty mówić Nie, dziękuję, nie jestem zainteresowany i tyle. pobić nie pasuje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
13.04.2007, 20:52:33

O dziwo nie mam nic do przedstawicieli takich jak Avon itp. bo oni to z kulturą potrafią sprzedać produkt - nie spotkłem się z nachalnością z ich strony.
O takich mam dobre zdanie - była taka jedna co u niej często moja mama kupowała produkty, pełen luz i szacuneczek.

13.04.2007, 20:54:50

Śmieszymnie reklamowanie na ulicach kosmetyków i nawet spotkałam się - szczoteczek do zębów. Ja wolę pójść do sklepu i spokojnie sama zdecydować. Owszem, czasem jeżeli chodzi o kosmetyki - czxasem warto choć poznać opinię pani sprzedającej. Ale nie szybko na ulicy bez stabilnego lustra, wśród wielu ludzi... :|

To punish and slave...
13.04.2007, 21:04:31

Mnie denerwuja w Rzeszowie sprzedawcy perfum, najczesciej stoja na deptaku, albo kolo dworca PKS, ciagle ta sama spiewka, za perfumy sa z paryza i za niedlugo wejda na rynek... heh bzdury i nabijanie ludzi w butelke.
Ci sprzedawcy sa tak "namolni" ze ludzie ktorzy sie raz zetkneli z kims takim, uciekaja jak widza ze sie ktos zbliza z jakims towarem albo wlasnie z tym pytaniem: czy moge zajac chwilke itp.
Dziwie sie ze ludzie decyduja sie na taka prace, no ale coz... chyba nie sa zbytnio lubieni przez przechodniow Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://www.power.org.pl
Zapraszamy
13.04.2007, 22:29:15

Dzisiaj w Łańcucie jakaś laska na przeciwko poczty wciskała jakiemuś panu chyba też pasty do zębów Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji I jakiś Pan w garniturku koło rynku przywitał się z jakaś babuszką bardzo oficjalnie i zaczął też jej jakiś kit wciskać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Dziś coś ich wysyp był Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Jak jak widze takiego człowieka to 'dziękuję" i uciekam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Strasznie meczacy ludzie... Pierwszy raz jak ich spotkałam to tez wziełam tą perfume za 'free' i sobie poszłam, oczywiście nie dalko bo mnie dogonił i mi ją zabrał :O nie żaluje i tak była brzydka :]

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
13.04.2007, 23:35:22

SunShine napisał(a):Pierwszy raz jak ich spotkałam to tez wziełam tą perfume za 'free' i sobie poszłam, oczywiście nie dalko bo mnie dogonił i mi ją zabrał

Jak widać wielu forumowiczów ma takie same przeżycia... moze ci sprzedawcy powinni mieć swoje produkty łańcuszkami przypięte do siebie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

14.04.2007, 00:04:10

jak słyszałem to ci niby sprzedawcy itp. mają zawsze przy naborze jakieś szkolenie i wygląda to szkolenie bardzo śmiesznie jakieś podnoszące na duchu oraz fizyczne tańce Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji od sprzedanego towaru dostają marne grosze :lmao: dosłownie marne Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

co muszę przyznać, ubrani są nawet dobrze i śpiewka kusząca ale nie zemną te numery Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, dopierdolcie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawistny i podły. Jaki znak mój - krwawe gały."
14.04.2007, 20:02:40

Dzisiaj miala w domu takiego sprzedawce, dziewczyne z krzyzowkami, kwota z tych krzyzowek ma byc przeznaczona na cele dla niepelnosprawnych...

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Zapraszamy
16.04.2007, 20:01:38

na jakieś szlachetne cele to jeszcze prędzej coś kupie, ale raczej kupie rzeczy przydatne niż śmiecie. Lubie obrazy. Czasami u mnie łazi taki pan głucho-niemy i sprzedaje obrazy... jak sie jeszcze pojawi chętnie coś kupie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ja bardzo lubie obrazy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
20.04.2007, 17:22:35

okimaxim napisał(a):na jakieś szlachetne cele to jeszcze prędzej coś kupie,

Tylko skad wiadomo ze pieniadze mimo zapewnien zostana przeznaczone wlasnie na takie cel? A nie przepite albo przetrwonione.
Trudno wierzyc takim ludziom.

Zapraszamy
23.04.2007, 17:33:25

mnie osobiscie denerwuja Ci ktorzy wciskaja obrazki ze swietymi ze niby na biedne dzieci Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji tak sie skladalo ze raz z jednym pogadalem zapytalem czy serio oddaja pieniadze on mi powiedzial Stary ja tutaj w 3 godziny zarobie 150 - 200 zł znajdz mi taka robote! a kase przepijam z kumplami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

P.S numer z paszportem polsatu i tak wymiata Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

ostatnio w auchanie Pani do mnie: "Ma pan karte skarbonke?" a ja Nie, ale mam paszport polsatu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
" Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
eheh usmiała sie i ja tez Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy