Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Protest w Łańcucie
AutorWiadomość
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,541
RE: Protest w Łańcucie

No to wiadomo ze sciana zieleni nie zagluszy hałasu ale tyle jej trzeba zeby go zminimalizowac. Co do zostającego hałasu chodziło o to ze przezroczyste bariery odbijają ową fale.

14.03.2008 18:05:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
darek sz.

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 29

czyli spełniają swoją rolę!

14.03.2008 20:01:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,541

No to oczywiste przeciez nie pisałem ze nie spelniaja Animatedwink

14.03.2008 20:28:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 1,286

Wczoraj miał miejsce kolejny dzień protestu mieszkańców, dotyczący kontrowersyjnej przebudowy E4 przebiegającej przez nasze miasto.

Ruch na pasch był wstrzymywany, co 10 min auta zostały puszczane. Tworzyły się duże korki w stronę Rzeszowa jak i z powrotem. Czy takie akcje coś dadzą ? Czy wreszcie kiedyś doczekamy się prawdziwej autostrady, a nie samej fuszerki ? Czas z pewnością pokaże.

Zapraszam do artykułu w gazecie Nowiny
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/art.../391086489

A także do krótkiej relacji video z wczorajszej akcji mieszkańców http://www.nowiny24.pl/assets/video/NW825349.WMV

Pozdrawiam Maciej
10.04.2008 12:00:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
lukascompl

*

Portfel: 149

Z tego filmu niezbyt wiele mogę wnioskować ale zastranawiam się po co aż tylu było tam policjantów- i czy tylko stali czy teź dawali mandaty za zakłócanie ruchu drogowego?- i dlaczego aż tyle osób zostało oddelegowanych w jedno miejsce- a inne miejsca w powiecie mogły być w tym czasie bardzo niebezpieczne!!

10.04.2008 15:34:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Unknown
Falkhor
Administrator
*

Reputacja: 3
Portfel: 16,128
[9.04.2008] Blokada E4 - sukces czy klapa?

Jak oceniacię akcję?
Z tego co mi się obiło o uszy, to było w efekcie jakies... 17 osób, więc chyba nie aż tak dużo?
Tak czy inaczej dało się zauważyć wzmożony ruch na pobocznych drogach.

Będzie tego jakiś efekt?

Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!!
Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
10.04.2008 20:35:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
Dubi

*

Portfel: 210
RE: [9.04.2008] Blokada E4 - sukces czy klapa?

hmm... byłem obecny na tym protescie - lecz wyłacznie w roli zdokumentowania tego wydarzenia - protestujacych było znacznie wiecej,po moich zdjeciach widzę znacznie wiecej niz 50 osób plus spora grupka mundurowych Smile
czy była to klapa, czy bedzie z tego jakis efekt...
protestujacy - jak twierdzą - chą dialogu z władzami - jak twierdzą - nikt nie chce z nimi rozmawiać
blokowanie drogi E40 - na sama myśl kojarzy mi się to z "klapą" ...
jak to sie wszystko zakończy? nie mam bladego pojęcia
osobiscie nie zmieniałbym niczego - grunty sa juz prawie wykupione, drzewa powoli sa wycinane - wszytsko gotowe pod modernizację
nowe rozwiazenie - a więc - kolejne zmarnowana lata ,kolejni zabici na tym odccinku, wyłozenie grubych pieniedzy ...co do policjantów - nie wreczali mandatów - a "spiyswali" protestujacyh wyrywkowo - by formalnosci stało sie zadosć...

Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2008 21:39:19 przez Dubi.

10.04.2008 21:29:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Unknown
Falkhor
Administrator
*

Dubi - Może dlatego, ze czas na rozmowy już był? nie jest to nowum, że na spotkania np. w sprawach przebudowy drogi - przychodzi niewiele osób? A jak jest dokumentacja do wglądu i czas na składania wolnych wniosków, to cisza?

10.04.2008 21:41:48
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
Mariusz Prawy

*

Portfel: 147
RE: [9.04.2008] Blokada E4 - sukces czy klapa?

Moje zdanie - klapa. Jedynie co udało im się wskórać to wkurzyć kierowców.

I słów kilka apropo zamieszczonego plakatu.

• Kładki - zagrożeniem? Od kiedy? Blink Ja sądziłem, że to samochody są zagrożeniem dla pieszych.
  • Światła? No może jakby je jakoś dobrze rozwiązać... Ale nie tyle - no bez przesady. To ma być obwodnica, a nie wieczny korek.
  • Ronda - wg mnie dobra myśl. Na pewno ułatwią włączanie się do ruchu, bo z tym bywają problemy.
  • Samochody ciężarowe na 3-go Maja i Zamkowej? Przecież tam już są zakazy przejazdu powyżej iluś ton. Chyba, że moja wiedza na ten temat jest niepełna. Aczkolwiek fakt - czasem widziałem tam ciężarówki, które źle skręciły. No cóż... bywa.
  • O ekranach nie będę wspominał. Wg mnie nie będzie żadnego podziału. To nie jest ta skala co w Rzeszowie.
  • Śmierć na E4? Jestem ciekaw ilu pieszych na odcinku Grabskie - ul. Graniczna zginęło w ciągu, powiedzmy, ostatnich 10 lat.

I słowo do wypowiedzi Dubiego. Grunty faktycznie są wykupione, ale na razie prace będą na odcinku od Rzeszowa do młyna w Łańcucie. Kiedy pójdą dalej - nie wiadomo. Oby jak najszybciej.

Poza tym na zdjęciach z tego protestu widziałem tablicę o treści "Żądamy sprawiedliwej wyceny naszej własności". Więc o co chodzi? Tak jest - o kasę. Myślę, że część osób najpierw sprzedała tereny, a potem się dowiedziała, że mogła dostać więcej.

Falk przecież to ludzie mają chyba w genach zapisane. Jak jest czas na rozmowy to nikogo to nie obchodzi. Ale jak przychodzi co do czego, wszystko jest klepnięte itd. to nagle wielkie przebudzenie - nas nikt nie pytał o zdanie itd. itp.

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
10.04.2008 21:49:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
Dubi

*

Portfel: 210

racja - na spotkaniach nie byłem - nie było powodów - ale tez obiło mi sie o uszy ze było nikłe zaintersowanie,teraz gdy jest tak blisko modernizacji - ludzie blokuja drogę i bluzgaja po staroscie ...

ps. na tablicy pojawił sie równiez napis " BURMSTRZ JEST Z NAMI " Smile a Burmistrz ?
taka mała uwaga ...

10.04.2008 23:27:44
SunShine

*

Portfel: 1,514

hm, co do ekranów nie przeźroczystych (tych pochłaniających hałas) słyszałam opinie że ludzie miaszkający za takim ekranem czują się jak w getcie. i Nie są zabardzo zadowoleni. Ale ciszej napewno jest. A kładki to dobre rozwiązanie, ja się boję przechodzić przez ruchliwą drogę.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
10.04.2008 23:48:58
Jaruszczow

*

Portfel: 585

Ten plakat to kpina ze zdrowego rozsądku. Kładki nagle stały sie zagrożeniem, żądania budowania rond, chociaż na planach modernizacji są ślimaki (trochę większe niż ten pod auchanem) które umożliwiają płynny ruch, budować teraz światła żeby podziałały 2-3 lata do czasu rozbudowy?? raczej nie uzasadnione ekonomicznie.

Tutaj można obejrzeć plan drogi
http://www.lokalnagielda.pl/

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name

Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.04.2008 09:32:40 przez Jaruszczow.

11.04.2008 09:21:30
Falkhor
Administrator
*

Plan był dostępny już ohhohoh temu. Czy to na LG czy gdzie indziej w sieci, krążył pocztą pantoflową. I dopiero teraz wielkie halo? To tak trochę jak z budową galerii Parkowej. gdy przyszło do budopwy dopiero zaczęło się okazywac, że to to albo tamto nie tak... Nie mieszkam przy e4 więc fakt, dla mnie to problem lajtowy, ale nie rozumiem - skoro jest to tak ważny problem, dlaczego odżył dopiero na ostatni gwizdek a już raczej po ostatnim gwizdku?

11.04.2008 09:51:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Jaruszczow

*

Portfel: 585

taka Polska mentalność, żeby obudzić sie z ręką w nocniku. Można użyć przysłowia "Polak mądry po szkodzie" chociaż czasami bardziej adekwatne jest zacytować za Sienkiewiczem "Polak nowe przysłowie sobie kupi, że i przed szkodą, i po szkodzi głupi". Takie to u nas jest podejście do sprawy, że jak coś będzie za kilka lat to nas nie dotyczy i szkoda sobie zawracać głowę, a potem sie budzi jeden z drugim gdy mu koparka w ogródku stoi.

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
11.04.2008 10:10:22
Falkhor
Administrator
*

O, juz są efekty protestu:

Cytat:
Mandaty do 5 tysięcy złotych grożą mieszkańcom Łańcuta, którzy blokowali krajową "4”. W ten sposób protestowali przeciwko planom przebudowy drogi. Wczoraj dostali wezwania na przesłuchanie.

Źródło - Nowiny

Kara od 50 do 5000 złotych... Czy aby na pewno Burmistrz wiedział, a jak wiedział, to nie powiedział? A jak mówił, to czy ktoś słuchał?

Wg mnie policja musi to sprawdzić. Protest był poważnym utrudnieniem drogowym, więc jesli był nielegalny - trzeba ponieść jego konsekwencje.

18.04.2008 08:14:39
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: