Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemy Wiceburmistrza miasta?
19.12.2006, 12:55:28

Falkhor napisał(a):Poza tym na zdrowy rozsądek - stwarzanie gazety 'pod publikę' ma bardzo krótkie nogi. Wg mnie w interesie UM powinna być gazeta dziennikarska, nie jakaś szczekaczka, tylko profesjonalna - sprawy są analizowane z obu stron, przedstawia się fakty, umożliwia dialog.
Ja proponuję nawet zrobić składkę, żeby trochę tego zdrowego rozsądku kupić dla naszej "szanownej władzy" Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Niestety nie wiem gdzie można to kupić :065:

Czy nie widać co się dzieje z naszymi politykami, jak tylko dostaną odrobinę władzy do rąk :?: Zdrowy rozsądek idzie w odstawkę, bo ważniejszy jest interes partyjny, czy kolejna walka z "układem". Zresztą ostatnia kampania wyborcza na burmistrza pokazała że dla niektórych nie liczą się zdrowo rozsądkowe argumenty tylko próbuje się wyciągnąć "króliczka z rękawa" żeby pognębić przeciwnika.

Czy w takich warunkach można będzie mówić o obiektywiźmie wydawanej przez jakikolwiek urząd gazety? Bardzo w to wątpię. Niestety wiem w jakim kraju żyję. :558:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
19.12.2006, 17:52:07

grzenio, Heh. Znowu przejawia się Twoja chłodna ocena rzeczywistości Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale cóż... ja jeszcze staram się trzymać dobrej myśli...

...że stworzenie takiego tytułu dla nowej włądzy byłoby NA RĘKĘ, nawet, jeżeli nie wszystkie artykuły byłyby ociekające miodem i mlekiem dla sprawujących władzę w mieście. Bo to nie o to chodzi przecież, aby mydlić ludziom oczy, oczerniać przeciwników, paprać się w propagandę, tylko... Uświadomić sobie, że mieliśmy jedną z wyższych frekwencji w kraju. Druga tura to owa frekwencja i bardzo zdecydowane poparcie.

Co to oznacza? Wzrost świadomości obywatelskiej. Czyli patrzenia władzy na ręce, kontroli ze strony wyborców, dozór nad tym, co się na prawdę dzieje... Gazeta taka dała by szansę DIALOGU, który jest budujący, umożliwaijący znacznie lepsze rozwiazania niż jedniotorowe, zaślepione myślenie.

Nawet, jeśli gazeta wyciągnęła by jakiś brud, to byłaby okazja szybko na niego zareagować, zadziałać, naprawić. Trzeba po prostu, by władza to zrozumiała...
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy