Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza [1] 2 3 4 Następna > Ostatnia »
Problem rozrzucanych ulotek reklamowych
AutorWiadomość
ABridge

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 22
Problem rozrzucanych ulotek reklamowych

Ciekawi mnie czy i Was denerwują porozwalane na klatkach schodowych ulotki reklamowe? A może znacie juz rozwiązanie jak sobie z tym poradzić , bo mi już ręce opadają. Osoby roznoszace te ulorki reklamowe np. z Reala czy Leclerc poprostu rzucą stos na schody jak by klatka do nich należała. Ciekawi mnie czy te firmy sa tego świadome ze ich ulotki nie informuja a irytują.

24.02.2007 17:56:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ahab

*

Portfel: 843

Istotnie jest to strasznie denerwujący problem. Spotkałem się z przypadkiem, gdy na korytarzu piwnicznym było dosłownie kilkadziesiąt kg (może ponad 150 kg) ulotek Media Markt, całe nierozpakowane ryzy...

Nie wiem czemu to tam lezało, może:
- ktoś miał roznieść, ale poszedł na łatwiznę
- ktoś załatwił sobie to na rozpałkę do czegoś tam (ale w bloku rozpałka do pieca ?)

Obstawiam pierwszą opcję.

Na klatkach schodowych pasuje specjalne kosze montowac z napisem "na ulotki", a potem wyrzucać to do innych śmieci. A jak przyłapiecie kogoś, kto roznosi takie ulotki pod drzwi to zareagujcie !

Jak spotkam takiego który roznosi to porządnie opi...lę !

Liberate tute me ex inferis
24.02.2007 18:33:47
Zuziaaa

*

Portfel: 1,399

coz ulotki sa jakims sposobem na dorobienie - i rozumiem ulotki polozone nawet na wycieraczce, ale nie tak jak mowiAhab, cale ryzy ....

Ahab napisał(a):
Jak spotkam takiego który roznosi to porządnie opi...lę !

za to ze roznosi, czy za to ze ma zamiar zostawic pod drzwiami ? czy za smiecenie ?

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
24.02.2007 19:53:23
Ahab

*

Zuziaaa napisał(a):
za to ze roznosi, czy za to ze ma zamiar zostawic pod drzwiami ? czy za smiecenie ?

Za to że ma zamiar pod drzwiami zostawi, czyli za śmiecenie.

24.02.2007 20:12:42
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Mnie nie wnerwia pewnie tylko dlatego, że mieszkam w takim miejscu, ze ulotki tu nie docierają... ale często widze, jak to wygląda w blokach... Trzeba by dopiero złapać kogoś za rękę, że śmieci. Bo apel do MediaMarkt nic nie da, bo oni takeigo czegoś nie zlecają, a robią to ulotkarze, i ich tez nikt nie chce łpaać, bo biedne studenciny dorabiają na lokum i piwo...

24.02.2007 21:02:53
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ahab

*

Falkhor napisał(a):
a robią to ulotkarze, i ich tez nikt nie chce łpaać, bo biedne studenciny dorabiają na lokum i piwo...

Rozumiem, że chcą dorobić roznosząć ulotki, ale niechaj to robią z jajami, a nie jak banda patałachów...

24.02.2007 21:20:33
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

wiesz Ahab co winny jest studencik ktory dorabia sobie na ulotkach ? predzej dopasc tego kretyna co wypuszca te ulotki i marnuje papier

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
24.02.2007 21:23:35
ABridge

Nie mam nic przeciwko osobom które sobie dorabiaja roznosząc ulotki.Tylko o sposób w jaki to robią. Dokopałem sie takiej informacji, że w Urzędzie Pocztowym w Łańcucie jakas firma wygrała przetarg na roznoszenie przesyłek niezadresowanych (tak nazywają fachowao ten chłam) i to ona jest za to odpowiedzialna.Moze jakby spółdzielnie mieszkaniowe wystawiły faktury za usunięcie tych smieci to taka firma zaczełaby mysleć.Skoro firma kasuje za to pieniądze to niewidze problemu dlaczego za głupote swoich pracowników nie ma ponieść odpowiedzialności.Ale czy to możliwe...?

24.02.2007 22:05:08
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Mnie denerwują te ulotki, szczególnie, jak rozdwane są np. w rynki i w kładane po wycieraczki aut. ludzie je wyrzucają i jest pełno śmieci :/ poza tym to marnotrastwo papieru...

Ale ulotki na upartemu można dać komu się chce i są tańsze niż bilbordy czy reklamy w telewizji / w gazecie (chyba) - no ale raczej, jeżeli chcemy żeby nie było na ostatniej stronie małym druczkiem!

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
24.02.2007 22:21:25
Sleepwalker

*

Portfel: 153

W sumie czasami jak przyjdzie ulotka z Tesco albo innego hipermarketu to można sobie pooglądać. Ale czasami to przesadzają, u mnie czasami zawalą cała skrzynke w klatce:/

25.02.2007 11:02:58
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Portfel: 791

Lubię sobie przejrzeć taką ulotkę, tak z ciekawości. Ale ostatnio właśnie na klatce zobaczyłam całą "kopę" papieru z Reala. Nie raz walną to gdzie byle i wala się to po schodach.

25.02.2007 17:35:03
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

ABridge, Wg mnie to nie byłoby złe rozwiązanie, o ile dobrze postrzegam to, co omawiasz. W sensie że ZA ULOTKĘ informacyjną danego lokalu odpowiada... LOKAL, prawda? czyli np. za kartkę z napisem Tesco odpowiada Tesco i już nikogo nie obchodzi, czy to sam szef firmy to roznosił, czy jakis kurier. ma być dostarczone, a nie porozrzucane, pozapychane pod wycieraczkę czy nagrzmocone do skrzynki.

25.02.2007 20:13:20
ABridge

Falkhor, tak o to mi dokładnie chodzi.Ponieważ np."Real" zleca wykonanie ulotek jakiejś drukarni potem ktoś jest odpowiedzialny za zlecenie dystrybucji tych ulotek.Dystrybucja ulotek w przypadku reala jest zlecona Poczcie Polskiej, a że listonosze nie chcą nosić takiej ilości reklam Poczta w Łańcucie ogłosiła przetarg i wygrała go określona firma (czasami na poczcie jest etat do roznoszenia przesyłek nieadresowanych) Skoro jakaś firma wygrała przetarg na poczcie to obowiązują ja określone warunki dostarczania przesyłek.A co za tym idzie jak wyegzekwujemy dostarczanie ulotek do skrzynek to potem na poczcie możemy sobie zastrzec ze takiej korespondencji nieadresowanej nie przyjmujemy.Tak to widzę ale czy wszystko dobrze pokombinowałem , tego nie jestem pewien.Jak coś wiecie dokładniej to mnie poprawcie żebym zamętu nie siał na forum.[/b]

26.02.2007 14:45:43
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Ludzie to jest tak qmar wszytsko wie tak wiec:
-rozne firmy produkuja sobie ulotki
-firmy maja umowe z poczta polska o roznoszenie ulotek - mieli to robic listonosze ale zaprotestowali bo nic z tego nie mieli tylko wiecej do targania
-zajmuja sie tym rozne formy ktore maja umowy z poczta i zatrudniaja ludzi ktorzy to roznosza (ulotkarze czy jak ich tam zwiecie)
-i tacy ulotkarze maja te ulotki roznosic wszedzie orpocz domow w ktorych nikt nie mieszka i kilku mieszkaniach ktore sobie zadzwonily na poczte i zastrzegly dawania ulotek
-ulotki powinny znajdowac sie w srzynce na listy w domach jednorodzinnych a w blokach w szkrzynkach rownierz

Teraz jesli ktos zauwazyl ze ulotki sa rozrzucone po calej klatce, leza na wycieraczkach lub ktos wywala cale ryzy powinien zglosic to do poczty polskiej (zapewne) i wtedy ktos kto roznowsil dane ulotki bedzie mial kare i sie nauczy (jeszcze jak kogos to denerwuje moze tez zglosic ze niechce dostawac ulotek (nie powinno byc platne).
Pozdro

26.02.2007 15:21:58
Danka28

*

Portfel: 134

jakby dawali do skrzynek, albo na wycieraczke, to każdy by brał i wyrzucał do swojego kosza. A jak kładą na grzejniku, to zawsze jest bałagan. Acha... jeszcze niektórzy wyjmują ulotke ze skrzynki i rzucją na klatkę! A to już szczyt chamstwa i totalny brak kultury!

26.02.2007 15:38:40
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: