Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 Następna > Ostatnia »
Problem rozrzucanych ulotek reklamowych
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Qmar, Nom, z tym 'zrzekaniem się prawa do materiałów promocyjnych' to chyba... złotówkę kosztuej taka naklejka na skrynke, ze tu nei wrzuca się reklam. Ehhhh... ale jak mówi zycie - to i tak nic nie da. Listonosze to nie problem, ale problem to włąśnie 'studenci', tak bym ogólnie nazwał tych ludzi - bo niektórym płaci się od godziny, a niektórym od sztuki. POZA tym częśc z nich tak czy siak robi przekręt i bierze 5.000 ulotek i potem robi syf na klatkach schodowych w bloku...

A to, co opisała Danka28, to faktycznie, szczyt chamstwa :570:

26.02.2007 17:00:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Falkhor jest tak ze jak zastrzezesz sobie te reklamy i dalej beda Ci wrzucac (a maja informacje gdzie nie dawac) to dzownisz do poczty/ czy tej firmy co ma z poczta umowe i skarzysz sie a koles co rozdawal placi kare firmie albo ma przesrane - wiem dobrze Smile

26.02.2007 17:35:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
marshal

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 15

Kodeks Wykroczeń:

Art. 63a. § 1. Kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nie przeznaczonym ogłoszenie, plakat, afisz, apel, ulotkę, napis lub rysunek albo wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym miejscem,
podlega karze, ograniczenia wolności albo grzywny.

Klatka nie jest miejscem to tego przeznaczonym.....

...tylko ustawa....

W innych miastach spóldzielnie przed wejściem , mocują koszyki na takie śmieci...

04.03.2007 11:38:42
Falkhor
Administrator
*

mako80,

Cytat:
W innych miastach spóldzielnie przed wejściem , mocują koszyki na takie śmieci...

Owszem, to się sprawdza, ale i tak tylko połowicznie... 3 roznosicieli da ulotke do tego kozyka, a jeden 'sprytniejszy' wlezie i zwali całą klatkę. Więc to nawet nierówna konkurencja... Animatedwink

Cytat:
Art. 63a. § 1.

A co do tego to najwięszą trudnocią jest udowodnienie, że... roznosiciel działał na zlecenie. przecież każdy mógł sobie druknąć ulotkę w domu i spróbowac oczernic firmę albo hmmm... ukraść ulotki i roznosic po pijaku... więc w sumie trzeba by takiego gościa złapać, nagrać i udowodnić, ze działał na zlecenie...

04.03.2007 11:41:26
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Tomi

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 131

Jestem za zamocowaniem w klatkach na dole specjalnych jakiś koszyków. Taki koles co roznosi ulotki nie zasówa na 4 piętro ( tak jak u mnie ) tylko ma pod nosem. Przeważnie zawsze jak idę po klatce to minę jakąś ulotke na schodach, czasem to jest kupka porozwalanych śmieci. Osobiście jestem za tym żeby ulotki były, bo ktoś je po to wymyślił, ale żeby nie śmiecili nimi Co do ulotek w domach prywatnych to podejrzewam że zaśmiecają skrzynki przy płotach :/ widziałem też powtykane w dziury od płotu. Nie lubie też zwyczaju rozdawania ulotek ludziom na chodniku, jakoś denerwuje mnie to. Co do wkładania ulotek za wycieraczke w samochodze to jest też troche denerwujące, kiedyś ktoś wsadził mojej matce ulotke, padał deszcz, poświeciło słonko i ulotka sie przykleiła, farba i kawałki papieru zostały na szybie, ciężko było sie doczyścic

Do tych co roznoszą nic nie mam, domyślam się że dorabiają sobie, lepsze to niż np chodzenie i żebranie, tak jak ostatnio wpada do mnie jakiś koleś zz 23 lata i kase chce, nie wyglądał na potrzebującego, ale mniejsza z tym.

Spodziewaj się zawsze najgorszego to się nigdy nie rozczarujesz
16.03.2007 01:12:49
Falkhor
Administrator
*

Tomi, Jak jeszcze rozdaje te ulotki jakas usmiechnięta dziewczyna, ale nie wciska mi cih w biegu... to mnie to nie denerwuje. System reklam tak mnie zepsuł, że już... się wyłączam na bilbordy, chociażby były wielkości bloków osiedlowych. To na mnie nie działa. Ale zasyfianie ogródków, płotów, a nawet - uwaga - niszczenie wycieraczek samochodywch... Przesada.

16.03.2007 08:49:37
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Nie mieszkam w mieście, więc coś takiego jak porozrzucane ulotki przed drzwiami nie miało miejsca. Zdarza się, że biorę ulotki wręczane na mieście, nawet jeśli miałabym wyrzucić je do najbliższego kosza. W końcu to czyjaś praca. Czemu nie miałabym pomóc tej osobie w pozbyciu się ich? Uważam natomiast, że ulotki nie powinny leżeć porozwalane na klatkach w blokach. Thumbdown To tylko irytuje ludzi zamiast zachęcić do przejrzenia.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
16.03.2007 23:22:28
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Heh... czasem niektórzy tez niby meiszkają daleko od miasta i może dlatego musza liczyć się z tym, ze w nocy jakiś gość na rowerze powrzuca im reklamówki przez płot pod same drzwi. Mniej lub bardziej celnie...

17.03.2007 10:50:24
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Falkhor napisał(a):
jakiś gość na rowerze

<podejrzane> :lol-sweat:

Problem ulotek porozrzucanych jest faktycznie uciążliwy... Juz lepiej jak rozdaja ulotki na ulicy, wtedy bierze ten kto chce, a tak jak każdy dostaje pod drzwi to robi się sterta niepotrzebnej makulatury.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

17.03.2007 10:55:45
Falkhor
Administrator
*

terelka, Nawet na ulicy nie zawsze ulotki biorą ci, co chcą je brać. Bo jednak tkwi coś w człowieku, że cięzko odmówić czynności z pozoru dośc niewinnej, prawda? Od nas oczekuje się tylko tego, ze weźmiemy ten kredowy papierek i wrzucimy do najbliższego kosza... Zdarzyło mi się parę razy, że chłopak dosłownie wpychał mi ulotkę firmy udzielającej kredyty. Nie chciał sie odczepić przez kilka metrów...

Co innego gdy po prostu ktoś sobie stoi i rozdaje - ostatnio w Tesco ulotkowała tak dziewczyna, patrzy na mnie i już wiem, że chce mi wcisnąć ulotkę, to się tak spytałem - płaca pani za sztukę, czy za godzinę - ona że za sztukę. To poprosiłem o kilka Smile Smile

:lol-sweat:

17.03.2007 12:57:28
Gothka =)
Moderator
*

Cytat:
płaca pani za sztukę, czy za godzinę - ona że za sztukę. To poprosiłem o kilka Smile Smile

Clap

Postąpiłabym tak samo. W końcu wzięcie kilku papierków nic nie kosztuje, a można w ten sposób komuś pomóc w pracy :]

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
17.03.2007 23:04:02
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), A co najważniejsze - mnie to przecież NIC a NIC nie kosztuje. W sumie to nawet jesli zerknę na tą ulotkę, to po kilku sekundach zapominam, co na niej było. I nie na krótko, tylko trwale Smile A dziewczyna niech sobie zbiera kase na studia czy na mieszkanie Smile

18.03.2007 09:56:23
Gothka =)
Moderator
*

Właśnie, Falkhor. Tym bardziej, że nigdy nie wiadomo czy sami kiedyś nie będziemy w ten sposób zarabiać na studia lub coś innego...

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
18.03.2007 15:09:59
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Swego czsu na studiach, kręcąc się za jakims zajęciem - heh Smile Robiło się różne rzeczy Smile I człowiek poznał innych ludzi... oraz faktyczny wygląd rynku pracy osób młodych. Nie jest to kolorowe tak do końca. Często to zwykłą charówka. Albo stanie w jednym miejscu z ulotkami... czy tez niewdzięczn arobota, jak to wpychanie ulotek do skrzynek.

Dlatego jak juz było się po stronie 'studenta', to wygląda inaczej. Ale nie usprawiedliwia wszystkiego. Np. chamskie wpychanie na siłe różnych produktów na ulicy starszym babciom...

18.03.2007 21:10:30
Gothka =)
Moderator
*

Tak jakby te babcie faktycznie miały skorzystać z ofert na ulotkach :wtf:

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
19.03.2007 23:22:20
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: