Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Temat zamknięty Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Premier: zdecydowałem się na wybory, ale...
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0

Cytat:
Chyba, że koalicjanci jednak zgodzą się na nasze warunki.

Typowy polityczny szantaż Smile Albo albo Smile ja jednak nie byłbym taki pewien, czy PiS MOŻE BYĆ PEWIEN sukcesu w wyborach. Dlatego na chwilę obecną byłbym za ponownymi wyborami.

01.08.2007 17:24:37
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika UnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Falk,

Cytat:
nie byłbym taki pewien, czy PiS MOŻE BYĆ PEWIEN sukcesu w wyborach

też tak myślę :!: moim zdaniem po obecnej sytuacji jaka się wytworzyła raczej wygra PO...pytanie tylko, czy różnica będzie niewielka czy znaczna :?: :!: ja życzyłbym sobie koalicji PO-PiS, bo wydaje mi się, że na obecną chwilę to najlepsza alternatywa dla kraju...
...a jak to się wszystko potoczy :?: hmmm tego dowiemy się zapewne na wiosnę :!:

ahaa i dlaczego na wiosnę :?: : wydaje mi się, że to znacznie lepszy termin niż jesień tego roku, gdyż za 4 lata (aqrat wypadałoby to na czas wyborów) przejmować będziemy przewodnictwo w UE...a szum medialny dotyczący wyborów z pewnością by nie wpłynął na pozytywne odebranie polski na arenie międzynarodowej :!: mówiąc krótko: wybory osłabiają kraj...we WSZYSTKICH dziedzinach :!: :!: :!:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
01.08.2007 19:54:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika UnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

levi', Wiosna... Dlaczego wybory na wiosnę? Nie wiem, czy to ma jakieś głębsze umotywowanie. Tak czy inaczej - przyspieszenie wyborów to wynik gry sił politycznych. Ale to MY, wyborcy, znowu będizemy mieli te 5 minut, gdy możemy o czymś zadecydowac. Osobiście dałbym warna każdemu, kto nie ruszy czterech liter do urn.

01.08.2007 20:20:45
levi'
Moderator
*

Falk,

Cytat:
levi', Wiosna... Dlaczego wybory na wiosnę?

Faluś napisałem to posta wyżej, więc nie będe cytował...

Cytat:
Osobiście dałbym warna każdemu, kto nie ruszy czterech liter do urn.

to tak jak ja :!: :O osobiście najbardziej wnerwia mnie to, jak ktoś krytykuje to i owo, a gdy się go pytamy czy był na wyborach to odpowiada: NIEEE :eek: przecież to jest chore :!: :!: :!:

01.08.2007 21:18:21
Falkhor
Administrator
*

levi', Oj tak, to się zgadza, ale ja po prostu zadałem takie pytanie samemu sobie, no, cześć wypowiedzi Animatedwink W sensie że ja sam jakoś jednak nie czaję, dlaczego Smile

Bojkot wyborów - do dziś na jednej ze ścian przy ulicy Ottona z Pilczy jest taki plakat, nawołujący do tego, aby nie brać udziału w głosowaniu. Pytanie - kto wiesz taki plakat? Najpewniej zwolennicy kandydata, dla którego będzie najlpiej, gdy do wyborów pójdzie jak najmniej ludzi. A może anarchiści? masoneria? Tongue Tongue Tongue No bez takich. Sorry, Winetu. Głosowac trzeba iśc i taki jest ten świat, ze trzeba byc odpowiedzialnym. Nawet, jak wszystko jest do bani :/

02.08.2007 00:25:41
levi'
Moderator
*

Falkhor,

Cytat:
Bojkot wyborów - do dziś na jednej ze ścian przy ulicy Ottona z Pilczy jest taki plakat, nawołujący do tego, aby nie brać udziału w głosowaniu. Pytanie - kto wiesz taki plakat?

dla mnie to jakaś kosmiczna sprawa :eek: qrcze komu może zależeć na tym aby frekfencja na wyborach była niska :?? :!: :eek:
myślę, że:

Cytat:
Głosowac trzeba iśc i taki jest ten świat, ze trzeba byc odpowiedzialnym.

przecież to jest nasz patriotyczny obowiązek :!: po to mamy demokrację, aby mieć swój głos w tym co się dzieje w polsce :!:
nie może być tak, że najpierw nikt nie głosuje, potem się wszyscy dziwią skąd takie wyniki, co w prostej linii prowadzi do strajków :eek:
przecież to jest chore :!: :!: :!: każdy, podkreślam KAŻDY powinien iść i oddać swój głos :!: chyba, że komuś nie zależy na losach polski i polaków...ale mam nadzieję, że takich obywateli jest coram mniej :!:

02.08.2007 09:57:34
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6

ja tam na wybory pojde, jedyna forma protestu przeciw temu syfowi...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
03.08.2007 14:49:01
Falkhor
Administrator
*

Bake, Ale mam nadzieję, ze nie po to, aby oddać głos nieważny? Bo takie coś musieliby zrobić wyborcy w większości, aby REALNIE wstrząnąć politykami i sobą nawzajem. Wyobrażacie sobie - 87% głosów - niewaznych. Frekwencja - 98%. Ło matko...

03.08.2007 19:11:06
michas
Moderator
*

Reputacja: 0

ja juz wiecej do zadnych wyborów nie pójde , nie chce sobie potem pluc w trzarz i przeklinac siebie że kogo to ja wybrałem ,a wtedy nawet jak któs bedzie zle rzadził bede wiedział ze ja ja sie do tego nie przyczyniulem,tak wiec dla mnie moga byc wybory i moze niech lepiej bede zeby skonczył sie w koncu ten cyrk

04.08.2007 23:11:26
Falkhor
Administrator
*

michas, na pewno z tak wielkiego grona kandydatów nie znajdziesz nikogo dla siebie??

05.08.2007 00:03:05
levi'
Moderator
*

Falk, z pewnością by znalazł :!: i właśnie taka postawa mnie troche dziwi :eek: jak można powiedzieć, że:

Cytat:
nie chce sobie potem pluc w trzarz i przeklinac siebie że kogo to ja wybrałem

w wydorach tak jak w życiu: żeby podjąć jakaś decyzję trzeba być do niej przekonanym :!: ale nie można umywać rąk i mówić: ja do tego rąk nie przyłożę :eek:

05.08.2007 10:41:57
Falkhor
Administrator
*

levi', Jeśli już wybeirze się złego kandydata, to trzeba się do tego przyznac, czasem w rozmowie z innymi, a czasem przed sobą samym - xle zrobiłem. Kupa ludzi tak nie umie :/

05.08.2007 13:19:23
pablo

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0

michas napisał(a):
ja juz wiecej do zadnych wyborów nie pójde , nie chce sobie potem pluc w trzarz i przeklinac siebie że kogo to ja wybrałem ,a wtedy nawet jak któs bedzie zle rzadził bede wiedział ze ja ja sie do tego nie przyczyniulem,tak wiec dla mnie moga byc wybory i moze niech lepiej bede zeby skonczył sie w koncu ten cyrk

Brak oddania głosu to też głosowanie, bo zgadzasz się na taki a nie inny wynik (robi to wielu Polaków)

Falkhor napisał(a):
Jeśli już wybeirze się złego kandydata, to trzeba się do tego przyznac,

Też tak uważam, trzeba być odpowiedzialnym za to co się robi, a nie stać z założonymi rękoma i mówić : "Widzicie co wybraliście to teraz macie". Nie idąc do wyborów sami stwarzamy sytuację że do polityki wchodzą ludzie bez przygotowania, krzykacze itp.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
05.08.2007 21:53:05
Falkhor
Administrator
*

pablo,

Cytat:
Brak oddania głosu to też głosowanie, bo zgadzasz się na taki a nie inny wynik (robi to wielu Polaków

Sorry, ale żeby tak powiedzieć to wg mnie trzeba pójśc iz ałosować, aby mieć zdanie jak inni. Brak głosu - to brak głosu.

Ja szczerze jestem zawiedziony swoim kandydatem z wyborów do Sejmu :/ Na pewno drugi raz na niego nie zagłosuję. Cały czas też szukam kandydata... Nie powiem, żeby to było łatwe.

06.08.2007 07:34:43
levi'
Moderator
*

Falk,

Cytat:
Brak głosu - to brak głosu.

dokładnie :!:
wydaje mi się, że nie ma takiej opcji, że ktoś nie wie na kogo ma głosować tj nie ma swojego kandydata :eek: jak to deklaruje znaczna część polaków...
...moim zdaniem chcąc czy nie chcąc ZAWSZE z ludzi, którzy obecnie są na scenie politycznej, jest nam do jednego bliżej w poglądach a do drugiego dalej - a przecież nigdy nikt nie będzie do końca przekonany czy dobrze robi oddając na daną osobę głos :!:
a brak głosu to poprostu oznaka poddania się i (jak dla mnie) kompletny brak patriotyzmu i wszelkich oznak polskości :!:
ciekawe co by powiedzeili nasi dziadkowie i pradziadkowie, gdyby widzeili jak mało polaków idzie do urn :?: :eek: to oni przelewali krew i nadstawiali głowe podczas walk o niepodległą i wonlą polskę, a teraz my mamy to GDZIEŚ :?: :eek: szok :!: :!: :!:

06.08.2007 09:19:26
Temat zamknięty Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

prezenty okazjonalne turystyka Perfumy Sklepy spa odżywki i suplementy