Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Precz z rodziną. Wolę Internet!
AutorWiadomość
Svirus

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 173

Nie ma nic lepszego niż rodzina i znajomi... nie mam pojęcia jak można to kłaść na równi z godzinami spędzonymi przed kompem. Kolejny raz potwierdza sie, że komputer to nie zabawka... jest przeznaczony dla osób zrównoważonych psychicznie a nie dla "dużych dzieci".

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
16.03.2007 09:11:21
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Svirus, Można zostawić rodzinę dla internetu wtedy, gdy jesteś... leniem? Net wymaga siedzenia na zadku, oglądania stron i od czasu do czasu zjedzenia czegoś i pójścia do łazienki. Chociaż mistrzowie i to potrafią jakoś obejśc i zaoszczędzić czasu.

Gry internetowe wciągają bardzo. Nie tylko jednak chodzi o rywalizację - boooo jest to wejście w inny świat. Ucieczkę. Marzenia i fantazje... W sensie - zostawić rodzinę, zapomnieć o dzieciach, ale dojśc na 14. poziom kopalni. Hmmmmm...

17.03.2007 14:23:52
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 1,514

Kto tego nie odczuł na własnej skórze poprostu tego nie rozumie... Mi oczywiście bardzo zależy na rodzinie, jest dla mnie najważniejszą rzezcą na świecie a mogłam na pół roku zamknąć się w tym innym świecie fantazji i dowartoświować się chociaż tam wysokim poziomem postaci. :O Mimo że przed wciągnięciem w tą gre uważałam ją za głupią, bez żadnego wątku i ogólnie denną :|

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
17.03.2007 15:07:00
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Rzeczywistosc to rzeczywistosc a wirtual to wirtul, problem maja Ci ktorzy nie potrafia tego rozroznic i zakopuja sie po uszy w wirtualnym swiecie.
Wydaje mi sie ze gry moga wciagac ale na jakis czas, nie na rok czy dwa, wszytsko po jakims czasie sie nudzi, znacznie bardziej wciagajace moze byc surfowanie po necie, sciaganie ogladanie filmow roznych plikow itp.
Niestety we wszystkim trzeba miec umiar, rozumie pasje komputerowe mezczyzn, ale w pewnych granicach Smile niestety gdy ktos zaczyna przekraczac te granice, wtedy wyraznie widac ze cos jest nie tak...

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
17.03.2007 15:52:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

iwcia, psje komputerowe mężczyzn?? A kobiety to dopiero potrafią być zapamiętałe w siedzeniu przed kompem, a jeszcze jaka ich ambicja, hoho Smile Więc szczególnie ostatnimi czasy - kompy to nie tylko domena facetów Tongue

U mnie boom na neta był na początku - wtedy to była tylko rozrywka. Potem jednak był spokój... nooo i potem praca. Net jako bardoz wazne narzędzie wszystkiego co robię. Ale wiem, że na cała szczęście - lubię się od niego odpiąć i wybyć gdzies z rodzinką. Odpocząc Smile

18.03.2007 10:41:47
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Według mnie wirtualny świat jest w pewien sposób nawet pociągający, ale dla tych, co umieją jeszcze funkcjonować w rzeczywistości. Nawet najlepszy wirtualny świat nie zastąpi rzeczywistości. Tylko w realu można kogoś dotknąć, powąchać kwiaty, poczuć ciepło. Smile To jest bezcenne! =D Nie do podrobienia. To świat wirtualny powinien być dodatkiem do realu, a nie odwrotnie.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
18.03.2007 16:04:16
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Tylko że dla części osób owo ciepło lub zapach kwiató straciły sens i wartość - po co wybrać się na spacer, skoro można pójśc ze 'znajomymi' na specjalny poziom lochów i trafić niezwykły przedmiot? Po co sie męczyć i szukać znajomych w swoim mieście, skoro mozna sobie zbudowac wirtualny śiatek, w którym nikt nie będzie znał naszych tajemnic? Internet jest... hmmm... zdradliwy Smile

18.03.2007 16:25:11
Gothka =)
Moderator
*

Zgoda, czasem każdy chce się oderwać od rzeczywistości, ale nie bezpowrotnie. Prędzej czy później i tak wraca się do realu. Nawet jeśli jest szary i nudny, bo to w nim żyjemy. I w nim też możemy stworzyć sobie światek, w którym nikt nie będzie nas znał. Właśnie tak to widzę.

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
18.03.2007 17:25:08
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), wg mnie zaś osoba, która tak bardzo odda sie temu wirtualnemu światkowi - jest bliska zatracenia w świecie rzeczywistym. Nie wiem... nagle elektrownia odcina prąd, wkracza komornik... itd. Koniec neta, nie ma i nie będzie. Wtedy z karbowanego buciora w życie wstępuje deprecha, załamania, nerwice... może nawet... schzofrenia? jestesmy tego bliscy Smile Net rozwija się co raz bardziej. niedługo moze na prawdę wejdziemy w cyber-świat. patrz - Johnny Mnemonic Smile

18.03.2007 20:21:51
Gothka =)
Moderator
*

Hmmm chyba mogę żyć bez Neta? :wtf: Skoro przez tyle lat nie miałam go w domu i jakoś sobie radziłam. Oprócz Sieci mam jeszcze mnóstwo innych pasji w życiu, tak że, nie uważam się za maniaka komputerowego.
To naturalne, że jak coś się rozwija w technice to zawsze są jakieś "skutki uboczne" w postaci milionów ludzi zachwyconych owym wynalazkiem i twierdzących, że koniecznie muszą go mieć. Tak naprawdę człowiek mógłby sie obejść bez wielu rzeczy, ale kiedy zobaczy coś nowego w reklamie nagle okazuje się, że nie może bez tego normalnie funkcjonować. Ktoś mu uświadamia, że tego potrzebuje.

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
20.03.2007 00:58:56
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Mnie na szczęście nie uświadamiały reklamy Smile A tylko sam czas - bo z czasem zacząłem dostrzegać, ze dzięki sieci mogę coś zrobić lepiej i szybciej - dzięki temu oszczędzam w sumie czas i mam go więcej dla siebie. Teraz na przykład mam taki czas w życiu, że... spędzam go bardzo dużo przy kompie. Piszę, notuję, rysuję, itp. itd. Duzo tego. Ale mam nadzieję, że sierpniu odetchnę i się to wszystko ureguluje Smile

Cytat:
Ktoś mu uświadamia, że tego potrzebuje.

Złota zasada dobrej reklamy - przekonać kogoś, że kimkolwiek by nie był - potrzebuje Twojego produktu Smile

Cytat:
Skoro przez tyle lat nie miałam go w domu i jakoś sobie radziłam. Oprócz Sieci mam jeszcze mnóstwo innych pasji w życiu, tak że, nie uważam się za maniaka komputerowego.

Dobrze by było, gdyby wszyscy tak myśleli. Że net netem - też może być pasją. Ale mimo sieciowej nieograniczoności - jest realnie bardzo ograniczony. Nic tak nie rozwija, jak kontakt z innymi ludźmi Smile

20.03.2007 10:02:27
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: