Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prawdziwa krew przez fałszywy SMS
05.02.2008, 10:01:47
Prawdziwa krew przez fałszywy SMS
Cytat:"Roześlij, gdzie tylko możesz - to bardzo ważne - poszukiwana jest krew grupy ARh- dla umierającego dziecka. Pozdrawiam, nr tel. 604...". Wiadomości SMS z tym dramatycznym apelem otrzymały w piątkowy wieczór tysiące Polaków. Problem w tym, że umierające dziecko nie istnieje.
Źródło - o2.pl

Po takich akcjach chęć pomocy w jakichkolwiek apelach - ZNIKA. Banda oszustów żywi się naiwnością... nie. Dobrocią ludzką. Krwi pewnie nikt nie oddał, ale smsa ktoś na pewno wysłał...

Wysyłaliście? Ja nie. A to dlatego, że obawiając się takich włąsnie fałszywych akcji wolę wrzucić więcej kasy do WOŚPu albo na tace w kościele. Chcesz pomagać? To popatrz na ogłsozenia w prasie, mnóstwo ogłoszeń z prośbą o pomoc, numerem konta,z djęciem i nazwiskiem.

Podłe żerowanie na ludzkiej 'naiwnej dobroci'
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
05.02.2008, 14:00:27
RE: Prawdziwa krew przez fałszywy SMS
nigdy tego nie rozsyłam glupie łańcuszki widzialem go juz ze 3 lata temu ;/ nie moge ludzi ktorzy mi wysyłają takie cos odrazu banuje.....
pozatym w szpitalu napewno maja A Rh- zresztą 0 Rh- tez podejdzie .....

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znajdź wszystkie posty użytkownika
05.02.2008, 17:55:18
Qmar - Mieć krew może i mają, ale kutfa, nabieranie ludzi na KREW... no chamstwo po prostu, i tyle :/
05.02.2008, 18:14:50
jejku mowilem dlatego ze maja to wiadomo chyba ze to jakas pierdoła rozsylana ludziom ;/

05.02.2008, 18:37:19
Dostałem to kilka razy i zrobiłem z tym łańcuszkiem to samo, co z każdym innym (czyli nic) i jak widać po raz kolejny dobrze postąpiłem.
Żal mi tylko autora tego łańcuszka Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Moje fotki
05.02.2008, 19:51:34
darekielb - Autora? Mnie żal tych, kórzy dali się nabrać oraz żal mi tych, którzy faktycznie mogą kiedyś być w desperacji i potrzebowac krwi i ich apel zostanie zignorowany, bo kiedys jakis imbecyl zrobił taki numer, jak powyżej...
05.02.2008, 20:14:40
no własnie slyszalem w TV ze znalazly sie osoby ktore chcialy pomoc - na koncu stwierdzono ze ktos kiedys bedzie potrzebowac rzeczywiscie to wtedy juz nikt sie nie odezwie

05.02.2008, 22:55:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.02.2008 22:56:25 przez steffan.)
Falkhor napisał(a):darekielb - Autora?
Tak, bo z głową na pewno ma problemy

Falkhor napisał(a):Mnie żal tych, którzy dali się nabrać oraz żal mi tych, którzy faktycznie mogą kiedyś być w desperacji i potrzebowac krwi i ich apel zostanie zignorowany, bo kiedys jakis imbecyl zrobił taki numer, jak powyżej...
O tym wolę nawet nie myśleć, ale na pewno część osób kiedyś zrezygnuje z pomocy, bo pomyśli sobie, że to taka sama akcja jak wcześniej tylko wtedy mogą umrzeć niewinne osoby Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Moje fotki
06.02.2008, 10:48:18
Tak samo jest nie tylko z krwią - ale nawet z wrzutką do kapelusza - okazuje się, że jazda na ludzkiej 'naiwności' skutkuje zwiększaniem się znieczulicy. Dlatego wg mnie takich oszutów powinno się karać na prawdę srogo.
06.02.2008, 12:20:32
Też dostałam tego smsa ale oczywiście go nie wysłałam dalej. Zrobiłam to co każdy powinien zrobić zanim prześle taką wiadomość dalej, czyli zadzwoniłam pod podany numer. Co sie okazało: "Wybrany numer jest nieprawidłowy..."
A ja naprawdę chciałam pomóc. Nawet ze znajomymi zastanawialiśmy się kiedy pójdziemy oddać krew dla tego dziecka.
Autor ma wypaczone poczucie humoru. A większość ludzi którzy takie coś przesyłają dalej to naiwni .... :/

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
10.02.2008, 23:33:41
nic do mnie takiego nie doszło, ale to jest żenujące. Najgorsze jest to, że ludzie wykorzystują dzieci żeby osiągnąć swój cel...naszczeście to dziecko nie było prawdziwe, ale to i tak świadczy o braku wyobraźni...

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
10.02.2008, 23:45:53
ja dostałam na gg kilka takich wiadomości...
to jest po prostu chore :/ tak jak masa tych wszystkich głupkowatych łańcuszków :/ dlaczego ludzie są tacy głupi że takie coś piszą? i naiwni że w takie coś wierzą... :/
może ze 3 razy wziełam udział w takim łańcuszku... i co? nic się nie stało! a co sie stało jak nie wziełam w łacuszku udziału?... zupełnie nic!
swego czasu miałam filtr że łańcuszki mi nie przychodziły.
Ludzie sami ludziom gotuja taki los :/ teraz sobie żartują ale jak sami będą w potrzebie to zapłaczą że nikt im nie pomaga i będą narzekać na znieczulice :/

11.02.2008, 00:25:28
najlepszy jest (uwaga cytuje tytuł) "Łańcuszek srania na łańcuszki" do znalezienia w --> googlach Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji <-- to jedyny łańcuszek jaki rozesłałem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

11.02.2008, 11:02:23
Siłą rzeczy antyłańcuszek to też łąńcuszek, więc nie jest anty, tylko jest pro Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Tak czy owak - precz z łańcuszkami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
11.02.2008, 15:29:25
Wszystkie lańcuszki jakie do mnie docierają, na mnie się kończą. Jakoś nie czuję potrzeby brania udziału w tego typu akcjach. Ale o ile w wiekszości łańcuszki są po prostu głupie, to ten niestety był fałszywy, ale całkiem poważny. To daje do myślienia - czy nie lepiej w takich sytuacjach wspomóc kogoś ręka w rękę? Przynajmniej nikt nie będzie na nas żerował.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy