Odpowiedz  Napisz temat 
POMÓŻMY ŻANECIE ZWYCIĘŻYĆ!
Autor Wiadomość
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 5
nfm: 2,827
POMÓŻMY ŻANECIE ZWYCIĘŻYĆ!

Żaneta Majcher z Łańcuta biorąca udział w programie TVN „You can dance – Po prostu tańcz!” pnie się coraz wyżej i dzielnie walczy o stypendium w szkole tańca na Broadwayu. Jednak wydatki z tym związane (koszty dojazdów do Warszawy, dodatkowe lekcje tańca) nadmiernie obciążają budżet jej rodziny, która wydała już sporo pieniędzy na leczenie i rehabilitację Żanety po wypadku autobusowym.
Dlatego Przewodniczący Rady Powiatu Łańcuckiego ogłasza zbiórkę środków finansowych dla Żanety Majcher i udostępnia na ten cel konto fundacji, działającej przy Radzie Powiatu Łańcuckiego.
Każdy kto chciałby pomóc w dalszym rozwijaniu talentu Żanety Majcher proszony jest o wpłatę na konto: Fundacja „Pomóż Potrzebującym” ul. Mickiewicza 2, 37-100 Łańcut nr konta 42124026431111000037912327 z dopiskiem „Pomoc dla Żanety”.

Doraźna pomoc od Zarządu Powiatu
Żaneta Majcher jest uczennicą II LO w Łańcucie. Zarząd Powiatu Łańcuckiego, na posiedzeniu w dniu 10 kwietnia br. przyznał jej jednorazowe stypendium za wybitne osiągnięcia artystyczne. Dzień wcześniej Żaneta osiągnęła swój kolejny sukces w programie „You can dance – Po prostu tańcz!”. Cała Polska mogła zobaczyć osiemnastoletnią tancerkę z Łańcuta w programie wyemitowanym przez telewizję TVN.

Żanetę zobaczymy znowu w TVN w najbliższą środę
Ci którzy jeszcze nie widzieli, jak wspaniale tańczy Łańcucianka, mogą już w najbliższą środę 16 kwietnia 2008 r. o godz. 21.30 zobaczyć na żywo występ Żanety Majcher w programie telewizji TVN. Każdy kto chciałby pomóc Żanecie w wygraniu stypendium na Brodwayu proszony jest o wysyłanie SMS-ów na wskazany w TVN-ie numer.
Uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół Nr 1 im. Janusza Korczaka w Łańcucie, którego uczennicą jest Żaneta Majcher, mieszkańcy Łańcuta i Powiatu Łańcuckiego oraz oczywiście jej rodzina i najbliżsi solidaryzują się z nią, mocno trzymając przysłowiowe kciuki, aby się udało zwyciężyć.

Historia Żanety
Żaneta Majcher w drugiej edycji „You can dance”, zakwalifikowała się już do trzeciej części eliminacji spośród 16 najlepszych tancerzy w Polsce. Jej piękny, lekki taniec i wdzięk przekonały wymagające jury, ale również zachwyciły publiczność, zarówno tę zgromadzoną w studio, jak i przed ekranami telewizyjnymi. Telewidzowie w głosowaniu SMS-ami zadecydowali, że największą liczbę głosów spośród tancerzy otrzymała najmłodsza uczestniczka programu – właśnie Żaneta.
Młodziutka łańcucka licealistka w swej karierze tańczyła już w Zespole Tańca Współczesnego „Gracja” działającym przy Powiatowym Zespole Ognisk Pracy Pozaszkolnej w Łańcucie, a obecnie na co dzień tańczy w rzeszowskim Zespole „Kornele”. Głośnym wydarzeniem ubiegłego roku, był listopadowy wypadek drogowy wracającego z Niemiec z Mistrzostw Świata w Tańcu autokaru z dziewczynami z Zespołu „Kornele”. Tragiczne skutki tego wypadku szeroko opisywały media. Nie ominęły one również Żanety, która obecnie już po leczeniu oraz rehabilitacji ponownie odnosi tak wspaniałe sukcesy.

oprac. Robert Kochman - Sekretarz Powiatu Łańcuckiego

źródło : Powiat Łańcucki

Pozdrawiam Maciej
16.04.2008 10:35:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Kiwi
Hrabina ;)
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 617
RE: POMÓŻMY ŻANECIE ZWYCIĘŻYĆ!

Już wysłałam na nią smsa. W pierwszym odcinku. Można powiedzieć, że między innymi dzieki moim pieniążkom (aż 3,66zł) dostała się do trzeciego odcinka. Tongue Prawie jestem z siebie (i z Żanety oczywiście ) dumna.

Wg mnie to też jest forma pomocy. Niekoniecznie bezpośrednia tak jak wpłata na konto, ale na dłuższą metę myślę, że będzie opłacalna. Smile
Jeszcze nie wiadomo czy wygra, bo konkurencja jest naprawdę niezła ale wierzę, że ta dziewczyna zrobi karierę.

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE

Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.04.2008 07:17:25 przez Kiwi.

22.04.2008 07:13:28
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
nfm: 1,251

Pięknie tańczy i wiem że zajdzie daleko!!

no pewnie Bake, co by było gdyby nie Ty i Twoje sms-y Tongue

ja też wysyłałam Biggrin

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
24.04.2008 13:59:29
Kiwi
Hrabina ;)
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 617

Cytat:
no pewnie Bake, co by było gdyby nie Ty i Twoje sms-y

Jaki Bake??

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
27.04.2008 17:17:16
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
nfm: 1,251

oj bład nie iwiem czemu Bake chyba miało być "Kiwi" Tongue

hehe ja nawet jak nie mogę oglądać to wysyłam i tak Tongue

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
27.04.2008 18:03:26
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *