Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Polskie autostrady
AutorWiadomość
Jaruszczow

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0
Polskie autostrady

tak niewiele ale tak dużo można o nich powiedzieć... polskie autostrady

do tej pory miałem styczność tylko z A4

całkiem niedawno, jadąc sobie tą trasą od strony Niemiec, w deszczu przy prędkości 120km/h (pomijając resztę szczegółów) zauważyłem deskę, tak deskę, taka drewnianą. Leżała sobie spokojnie, równolegle, na liniach oddzielających pasy ruchu.... mam nadzieje że nikt na nią nie najechał bo mogło by sie niedobrze skończyć.

Co do nawierzchni, remontów i horrendalnych opłat wypowiem sie później (choćby po to żeby postów sobie nabić Smile )

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
01.08.2007 15:01:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Reputacja: 6

mi się ten kawek który jest bardzo podoba.... gdyby taka droga była z rzeszowa do łańcuta....

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
01.08.2007 15:38:40
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Jaruszczow

*

dwu pasmowa autostrada to jakaś pomyłka wogule... nie pozwala ona na płynną jazdę z przyzwoitą prędkością (120-130) ponieważ jadąc lewym pasem trzeba sie chować przed szybszymi, a na prawym trzeba dostosować sie do jadących wolniej

01.08.2007 15:59:32
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Jaruszczow, Mój tato ostatnio smigał po naszej polskiej autostradzie i mówił, że spoko - nawierzchnia jest fajna, jedzie się oki, tylko te ciągłe remonty, inne pojazdy i faktycznie... różne przedmioty na drodze sprawiają, że... owa trasa staje się absurdalnie całkowicie zwyczajna :/ i podobna do reszty polskich dróg.

01.08.2007 16:37:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Jaruszczow

*

ja jadąc często musiałem zwalniać do 90 na lewym pasie podczas wyprzedzania się tirów... gdy są trzy pasy to się jedzie elegancko, zawsze każdy ma miejsce, i można trzymać stała prędkość nikomu nie zawadzając

01.08.2007 16:53:24
Rafal_s

*

Jak zobaczyłem ten temat to przypomniała mi sie mała przygoda z przed tygodniaAnimatedwink a mianowice: jadąc z kolegą do Dzierżoniowa zaraz na samym początku autostrady(Kraków-Katowice) przydzwonilismy w jakąs wielką "nierównosc" !
EFEKT: Wygięty wahacz w przednim zawiasie, kapeć na tylnym kole i rozwalony "alus"
A jesli chodzi o dziwadła spoczywające na autostradzie to w trakcie wyjazdu spotkalismy znajomego który transportował rajdówkę na lawecie, pierwsze jego słowa brzmiały: "nie widzieliscie koła na autostradzie bo kurna odpadło nam od lawety:/" :O

17.09.2007 16:28:44
Joy_ride

*

Reputacja: 1

takie "jaja autostradowe" to chyba tylko w polsce są możliwe Sad

każdy buli ostro "drogowe" zawarte w paliwie, i wiele innych opłat w nim zawartych min. akcyza itd.
kasa ta trafia do budżetu jak dobrze rozumuję :]
są też mandaty wystawiane przez policję i znowu kasa trafia do budżetu :]
każdy płaci podatki od różnych rzeczy Tongue

tak więc pytam:

-GDZIE SĄ AUTOSTRADY?
-GDZIE JEST KASA NA SŁUŻBĘ ZDROWIA?

tak coś czuję że specjalnie nie budują autostrad żeby ludzie więcej paliwa spalali Tongue auta częściej naprawiali Tongue a co za tym idzie więcej kasy do budżetu wpływa z podatków "paliwowych" i z podatków od sprzedaży części XP

[ Dodano: 2007-09-17, 17:08 ]
ps. zmieńcie tytuł na "Polskie auto-straty" XP XP XP XP XP bardziej pasuje ;D

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
17.09.2007 17:05:28
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Rafal_s napisał(a):
EFEKT: Wygięty wahacz w przednim zawiasie, kapeć na tylnym kole i rozwalony "alus"
A jesli chodzi o dziwadła spoczywające na autostradzie to w trakcie wyjazdu spotkalismy znajomego który transportował rajdówkę na lawecie, pierwsze jego słowa brzmiały: "nie widzieliscie koła na autostradzie bo kurna odpadło nam od lawety:/"

nuiedosc ze mamy tych autostrrad jak na lekarstow to z tego co mówisz wygladaja nie ciekaiwie i nieciekawie sie po nichj jezdzi,pare razy jechałem autostrada,tez mi jakos sie nie najlepiej jechało,wielkie koleiny,dziury co chwile,za szybko jechac sie nei da żeby niei urwac kola w jakiejs dziurze,

Joy_ride napisał(a):
-GDZIE SĄ AUTOSTRADY?
-GDZIE JEST KASA NA SŁUŻBĘ ZDROWIA?

tak coś czuję że specjalnie nie budują autostrad żeby ludzie więcej paliwa spalali auta częściej naprawiali a co za tym idzie więcej kasy do budżetu wpływa z podatków "paliwowych" i z podatków od sprzedaży części

nio ja dokładnei mam takie same odczucie ,po co maja budowac skoro beda musieli na ta budowe wydac kase i jeszcze beda strarni bo jak sie jedzie po autostradznie spala sie mnmiej paliwa auto zawieszenie sie tak nie psuje,przeciez lepiej ta kase wydac na odprawy dla posłów ,nowe rzadowe limuzyny itd.itp.jakas paranoja,w europie jestesmy a prawie jezdzimy po polnych drogach,koszmar,ciekawe jak długo jeszcze moze nowy rzad cos zmieni Smile może :]

17.09.2007 22:50:45
Falkhor
Administrator
*

Tak sie zastanawiam - czy kasę przeznaczoną na budowę autostrad, które będą płatne, nie lepiej przeznaczyć na budowę innych dróg? W sensie nie tyle łatanie metodą 'na zimnego buta', tylko poważne wybudowanie dróg ekspresowych? Takei pytanie do bardziej obeznanych w temacie Animatedwink Bo ciekaw jestem Smile

18.09.2007 10:18:27
michas
Moderator
*

Cytat:
Tak sie zastanawiam - czy kasę przeznaczoną na budowę autostrad, które będą płatne, nie lepiej przeznaczyć na budowę innych dróg? W sensie nie tyle łatanie metodą 'na zimnego buta', tylko poważne wybudowanie dróg ekspresowych? Takei pytanie do bardziej obeznanych w temacie Bo ciekaw jestem

nio duzo racji w tym jest,tez bym si eprzychylał baardziej do tego pomysłu chyba,bo przeciez wszyscy wiedza jak idze budowa autostrad w polsce,moze i by lepiej bylo rozbudowac siec mniejszych dróg w tym drogi ekspresowe ale takze te lokalne,zeby usprawnic poruszanie sie,a te które juz sa to odpowiednio wyremontowac,bo nie ma sensu budowac nowych dróg skore te co juz sa sa w opłakanym stanie,

22.09.2007 23:47:07
Joy_ride

*

Reputacja: 1

w pierwszej kolejności muszą zrobić/wyremontować E4 żeby potem mogła powstać autostrada na północy łańcuta Smile

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
23.09.2007 14:51:03
Sleepwalker

*

Nasze autostrady to się niczym nie róźnią od zwykłych dróg no chyba, że jakieś nowsze odcinki. Słowacja, Czechy takie małe kraje a autostrady mają.

23.09.2007 15:20:29
darekielb

*

http://forum.lancut.org/topics4/przebieg....htm#52680

mam nadzieję, że uda się to wykonać do 2012 roku i będzie to dobrze wykonana trasa, chociaż patrząc na teraźniejsze autostrady nie ma, na co liczyć Sad

Moje fotki
24.09.2007 16:01:19
michas
Moderator
*

darekielb napisał(a):
mam nadzieję, że uda się to wykonać do 2012 roku i będzie to dobrze wykonana trasa, chociaż patrząc na teraźniejsze autostrady nie ma, na co liczyć

wszyscy maja taka nadzieje ze zdarza z autostradami do euro,i że beda to autostrady z prawdziwego zdarzenia a nie jakies drogi pełne dziur i kolein,ale z kazdym dniem coraz bardziej w to watpie ze zdarza,czasu coraz mniej a robota ani nie drgneła centymetra do przodu,czarno jak narazie toi widze

26.09.2007 05:12:36
Falkhor
Administrator
*

michas, darekielb, Polskie autostrady... jak sobie wyobrażę, że mamy niecałe 5 lat... I tam, gdzie jest projekt to relanie nie ma nic przygotowanego... to jak narzucimy ostre tempo to cy to będą DOBRE autostrady? Pośpiech i wielka kasa w takim przypadku może doprowadzić do wielkich przekrętów. Dlatego jak dla mnie data 2012 to dosłownie już jest historyczna.

Polskie autostrady... jak wspominałem - wolałbym 3 razy tyle dróg expresowych z prawdziwego zdarzenia.

26.09.2007 07:03:33
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

solarium repertuar kin darmowe mp3 życzenia felgi