Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polski Antycud 2007
09.10.2007, 08:56:03
Polski Antycud 2007
Cytat:W całym kraju jest mnóstwo obiektów, które zawsze budzić będą kontrowersje. Teraz mamy szansę, by wytknąć je palcami. Stwórzmy wspólnie listę siedmiu antycudów Polski!

Zapowiedziana w ubiegłym tygodniu w portalu INTERIA.PL akcja spotkała się z olbrzymim zainteresowaniem ze strony internautów. Spośród dziesiątek propozycji wybraliśmy dziesięć najczęściej wymienianych w Waszych mailach.

Wśród nominacji nie zabrakło obiektów i miejsc bardzo kontrowersyjnych, niekiedy zaskakujących, a czasem mało zrozumiałych. Postanowiliśmy, że nie będziemy brać pod uwagę opinii, by za antycuda Polski uznać braci Kaczyńskich, Aleksandra Kwaśniewskiego, Adriana z Big Brothera, Dody czy kibiców Legii Warszawa. Do kategorii nominowanych nie zakwalifikowaliśmy także m.in. teściowej jednego z internautów oraz szopki na narzędzia pewnego mieszkańca Grudziądza.

Opracowana przez nas "dziesiątka" nominowanych to obiekty, które budziły i nadal budzą wiele kontrowersji. Jedni patrzą na nie z jawną odrazą, inni z sentymentem. Oddajemy zatem głos internautom. Który z kandydatów, według Was, zasługuje na niechlubne miano "antycudu Polski"?

Stadion X-lecia
Pałac Kultury i Nauki
Autostrada A4
Bazylika w Licheniu
Peron Włoszczowa Północna
Szkieletor w Krakowie
Pomnik Czynu Rewolucyjnego w Rzeszowie
Galeria Krakowska
Biurowiec Fiata w Bielsku-Białej
Dworzec kolejowy w Katowicach
Źródło tekstu oraz ankieta - KLIKNIJ TUTAJ

Powiem, że nie jest to zły pomysł. Ale może napawać pesymizmem. Jakoś nie było problemu ze znalezieniem rzeczy, które można wogóle nominowac do tytułu Antycudu. 10 obeiktów stricte architektonicznych, budowlanych - każdy z nich ma jakąś historię, o której mozecie przeczytać w Portalu Interii.

W Łańcucie takiego 'straszydła' chyba by sie nie znalazlo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
09.10.2007, 10:54:32

Ciekawy pomysł z tymi Antycudami. Ja zagłosowałam na autostradę A4, którą ostatnio często przejeżdzałam. Niezapomniane przeżycie (tylko dla cierpliwych) Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

A co do Rzeszowa, to jego charakterystyczne miejsce ponownie "rozsławia" nasze miasto w całej Polsce. Taka nominacja to nie byle co. Czuję się prawie dumna Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
Znajdź wszystkie posty użytkownika
09.10.2007, 13:31:48

Falkhor napisał(a):W Łańcucie takiego 'straszydła' chyba by sie nie znalazlo

Moja propozycja:
"kino" Sokół

Ps. a co do takiego cytowania art. z różnych źródeł - czy to legalne ? Przeglądając ustawę o ochronie praw autorskich i pokrewnych wynika, że chyba nie...
09.10.2007, 16:32:20

Kuru, Hmmm... co do artykułów - jest zachowana orginalna forma i wyraźne wskazanie źródła, poza tym w moim przypadku nigdy nie jest to sama kopia, tylko np. polemika z treścią cytowaną. Artykuł cudzy nie jest tutaj skopiowany i wykorzystany, jako... hmmm... plagiat? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Kiwi, W sumie to nie wiem, dlaczego komuś nie podoba się ten pomnik w Rzeszowie AŻ tak bardzo. na prawdę - póki nie usłyszałem okreslenia tego pomnika jako 'części kobeicego ciała', to ani razu nie miałem podobnych skojarzeń. Powiem nawet, że pomnik do dziś robi na mnie wrażenie.

Kuru, Hmm... Kino Sokół... Może budzić strach w oczach tych, którzy pamiętają czasy jego świetności. Młodszych straszy, bo nei pamiętają świetności Sokoła Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Nie mniej - szkoda, że stoi i niszczeje :/
10.10.2007, 18:31:28

Kuru, ja powiększę Twoją listę "straszydeł" w Łańcucie:

2. budynki przy ulicy Cetnarskiego - są okropne, chociaż jakby ktoś o nie zadbał to byłoby całkiem ładne np. ten dworek powyżej starego browaru.

3. Budynek stacji PKP w Łańcucie

*
10.10.2007, 18:38:46

Kiwi napisał(a):3. Budynek stacji PKP w Łańcucie

Racja. Nie wiem jak mogłem o tym zapomnieć Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
10.10.2007, 18:46:01

Kiwi, Szczerze... to PKP jest na prawdę... nie straszne, ale OHYDNE Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A przerażające to są ubikacje na PKP Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji TO już jest koszmar Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
10.10.2007, 21:09:49

Teraz nie wiem czy tworzymy tu listę Antycudów Łańcuta (bo napewno jeszcze coś by się znalazło) czy stworzyć nowy temat?

*
10.10.2007, 22:27:01

Kiwi, Ależ można i wśród łańcuckich szukać takich 'cudów', które warto byłoby pokazać szerszej publice Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Nasz PKP jest na prawdę unikatowy. Zabytkowe 'chaty' przy cetnarskiego to na prawdę perła sztuki i architektury
:lol-sweat: :lol-above:
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy