Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Policja, a przedświąteczne korki uliczne
AutorWiadomość
Jaruszczow

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0
Policja, a przedświąteczne korki uliczne

Z okazji zblizajacych się świąt BN już widać wzmożony ruch pojazdów na ulicach. Zobaczymy co pokażą panowie policjanci. Mam takie złe przeczucie że w godzinach szczytu bedą siedzieć w aucie na krzyżówce koło cmentarza i pić kawe, zamiast pokierować troszeczke ruchem.

Ci co muszą przeciać E40 w tamtym miejscu to wiedzą jaka to jest sztuke, jak ja tam podjeżdżam to mysle tylko czy zaryzykować przed Tirem czy osobowym przeskoczenie na drugą strone.

Dotyczy to także krzyżówki "sonińskiej" która chyba jest jeszcze gorsza do pokonania.

Apel do Policji: ubierzcie sie ciepło i pokierujcie ruchem chociaż w tych najgorszych godzinach, zobaczycie, kierowcy będą wdzięczni

PS do tego nie trzeba paliwa więć limitów nie przekroczycie

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
19.12.2006 10:52:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Myślę, że jednak chłopaki się poświęcą i popilnują trochę kierowców. Moze na czas świąt obłożą wszystkie trudniejsze punkty progami zwalniającymi i zajma się wykrywaniem kierowców na 'świątecznym gazie'? Bo pewnie znowu będzie ich od zatrzęsienia...

A do innych userów dróg - jedźcie wolniej i spokojniej, tak odświętnie...

19.12.2006 11:20:40
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Totti

*

Jaruszczow ...a co to dostałes prawo jazdy w prezencie na imieniny.Pokonuje E 40 kilka razy dziennie ,zarówno w okolicach cmentarza jak i na "soninskim skrzyżowaniu " i zawsze daje sobie rade .Nie wyobrazam jak mozna sobie tam nie poradzic .Wiesz kto tego nie potrafi ....sieroty ,które powinny jezdzic autobusem !!!! :569: Nie moge sie patrzec jak panowie kierowcy stoja i stoja i stoja i mozna przejechac ..a oni dalej stoja .Zgadzam sie z kolega Falkhorem - policja niech sie zajmie zatrzymywaniem pijanych kierowców ....potencjalnych morderców na drodze a nie przeprowadzanie sierotek ........

19.12.2006 11:44:40
Jaruszczow

*

Totti napisał(a):
Jaruszczow ...a co to dostałes prawo jazdy w prezencie na imieniny.Pokonuje E 40 kilka razy dziennie ,zarówno w okolicach cmentarza jak i na "soninskim skrzyżowaniu " i zawsze daje sobie rade .Nie wyobrazam jak mozna sobie tam nie poradzic .Wiesz kto tego nie potrafi ....sieroty ,które powinny jezdzic autobusem !!!! :569: Nie moge sie patrzec jak panowie kierowcy stoja i stoja i stoja i mozna przejechac ..a oni dalej stoja .Zgadzam sie z kolega Falkhorem - policja niech sie zajmie zatrzymywaniem pijanych kierowców ....potencjalnych morderców na drodze a nie przeprowadzanie sierotek ........

i co zabłysnałąłeś totti?? chyba masz latajacy samochód albo dużo szcześcia, ja niezawsze dam rade sie wcisnać między samochody jadace jeden za drugim, mój tata dobry kierowca z długim stażem i dobrym samochodem też czasami musi stać po kilka, kilkanaście minut. I to nie jest kwestia umiejętnosci. Tylko nateżenia ruchu i uprzejmosci (w której najlepiej wypadaja kierowcy tirów i autobusów)

A cwaniakowoać i chwalić jakim to sie niejeste i obrażać inny to kazdy potrafi Totti

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
19.12.2006 11:59:05
Totti

*

Przepraszam ,ale nie zamierzałem Ci wcale obrazic ani sie chwalic.Jesli Ci uraziłem to przepraszam.Mowie o tym ,ze nei kazdy jest dobrym kierowca , nei kazdy potrafi niestety poradzic sobei z przejechaniem skrzyzowania i przez takich własnei tworza sie korki i wszelkie utrudnienia.Ja tez stoje w korkach chłopie i jakos mnie jeszcze nei trafiło .Wszedzie ludzie stoja w korkach i wszedzie narzekaja.Były swego czasu pieniadze na sygnalizacje swietlna ,tylko władze jakos nie paliły sie do tego pomysłu...a teraz to słyszałem ,ze nawet sam pan wojt gminy Łańcut wydzwania na policje ,bo biedny nie moze przejechac ....

19.12.2006 12:13:02
grzenio

*

Niestety okres przedświąteczny ma to do siebie że gwałtownie zwiększa się ruch samochodów. Widać to po ilości samochodów i trudnościach z zaparkowaniem gdziekolwiek.
Dodatkowo ładna pogoda zachęca niektórych, zwłaszcza tych u których zazwyczaj w zimową pogodę auta zapadają w zimowy sen, do wyjazdów na przedświąteczne zakupy.

Dyskusja pomiędzy Jaruszczow a Totti dotyczy właściwie problemu poruszanego w innym topicu, tzn. przejezdności przez tzw. obwodnicę. Niestety obwodnicę tą po pierwsze miasto pochłonęło, przejmując ruch miejski, a po drugie pozostaje problem jak mieszkańcy miejscowości na południe od Łańcuta mają bezpiecznie przeciąć tą drogę. Nie muszę tamtędy jeździć codziennie, ale zdarza mi się to i dla mnie też denerwujące jest oczekiwanie na jakąś lukę w niekończącym sie sznurze aut mknących czwórką.

Sprawa ta pozostaje nierozstrzygnięta od wielu lat, bo zawsze znajdzie się ktoś komu zaproponowane rozwiązanie nie odpowiada, a co dziwne, jak oglądałem relacje z protestów, są to często ludzie mieszkający w pewnym oddaleniu od tej trasy (więc nie bardzo rozumiem o co im chodzi? - może chcieli sie pokazać w TV).

19.12.2006 12:44:09
Falkhor
Administrator
*

NIe kręcę się za często w omawianej okolicy, ale... Cóż. Jak dla mnie jedynym rozwiązaniem byłoby zrobienie tam sygnalizacji świetlnej i poszerzenie tego skrzyżowania. Duuuuużym ułatwieniem byłoby wywalenie tej starej walącej się chaty, którą nadzór budowlany powinien już spisać do rozbiórki... (to chyba o ten kawałek ziemi chodzi, bo jest zaraz tuż obok tego chorego 'skrzyżowania'.

Drugim wyjściem byłby... most Smile Ale w taką inwestycję po prostu nie wieżę. Światła, które sa jadąc od łańcuta do Rzeszowa znoszą znacznie większe obciążenie ruchem, ale przynajmniej każdy może się przez to skrzyżowanie W MIARĘ bezpeicznie przedostać...

19.12.2006 17:44:28
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Jeżdżę raczej dużo po najbliższej okolicy i jakoś ostatnio nie widziałem zbyt dużo radiowozów... A może mam takie nie/szczęście... Oby panów w niebieskich mundurach było jaknajwięcej w nadchodzących dniach, bo ciężko będzie się poruszać...

22.12.2006 21:39:12
Falkhor
Administrator
*

Hmmm... teraz już PO świętach... jak oceniacie spisywanei się mundurowych? na pewno na dobrą sytuację na drogach wpłynęła... dobra pogoda (chociaż w pierwszy dzień świąt kurcze, mżawka i zimno było... ale nie mróz. Dopiero ostatniej nocy złapał mróz. jak się spisywali plicjanci? Chociaz okres powrotów będzie jeszcze trwał...

26.12.2006 22:35:12
Joy_ride

*

Reputacja: 1

święta spędziłem w domu Smile

mam dość tych spowalniaczy (dziadków, "bab" i śpiących kierowców za kierownicą) nie chciałem się denerwować dla tego zostałem w domu Smile

co do policji to widać że robią co mogą, nie wszystko zależy od policji ale też wiele od jakości i stanu dróg oraz myślenia i kultury kierowców.

27.12.2006 19:10:11
Teddy_85

*

W święta w najbliższej okolicy raczej spokojnie dało się pojeździć... Nie było większych korków, nio chyba, że w BN na Orlenie Biggrin - ale to już troche inna historia...

Niestety miałem okazje spotkać też kilku hmm.. "kapeluszy" w "samochodach" i jednego na rowerze. Do dzisiaj sie zastanawiam czy odwracanie dwukołowca o 180 stopni naprzeciwko MDK-u w godzinach szczytu bez szczególnego oglądania się za siebie, sprawdzenia czy nikomu nie przeszkadzam jest hmm.. normalne... Po prostu zdziwiłem sie jak zobaczyłem dziadzia który zrobił to przed moją maską... Ehh - może troche nie na temat - ale to było w okresie świątecznym Tongue

Święta się skończyły, ale "długi weekend" jeszcze nie...

28.12.2006 02:22:04
Falkhor
Administrator
*

Teddy_85,

Cytat:
Święta się skończyły, ale "długi weekend" jeszcze nie...

Nioooo jeszcze te powroty trochę potrwają. ba, nawet nie tylko powroty, bo niektórzy po świętach teraz wyjeżdżają czy to do innych części familii na sylwka, albo ogólnie, w tereny zabawowe, w domki w Bieszczadach, itp. Nie mówiąc już o wyjazdach z kraju, które stały się całkiem popularne...

Długi, dłuuuugi świąteczny czas dla kierowców... i dla policjantów.

28.12.2006 08:21:33
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

Emerytura Big Cyc baza Ocieplenia Big Cyc