Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polak Polakowi SMSa śle!
11.01.2007, 13:19:23
Polak Polakowi SMSa śle!
Cytat:Jesteśmy esemesowym liderem Europy. Polak wysyła ich dwa razy więcej niż Niemiec czy Francuz. Podczas niedawnego sylwestra pobiliśmy kolejny rekord - w jedną tylko noc wysłaliśmy 250 mln wiadomości tekstowych (...)

Cytat:- Komórkę coraz częściej wykorzystujemy do przesyłania tekstu. Dziś jeszcze najczęściej w formie najprostszej, czyli esemesa. W przyszłości popularniejsze będzie też przesyłanie tą drogą e-maili - mówi Szarkowski.

- Całkowity udział usług niegłosowych w przychodach operatorów komórkowych wzrośnie w ciągu najbliższych dwóch lat do ponad 20 proc. z 12-13 proc. obecnie - dodaje Emil Konarzewski z firmy analityczno-doradczej Audytel.

- Według szacunków tej firmy w zeszłym roku przychody polskich operatorów komórkowych zamknęły się kwotą 20,5 mld zł, a to oznacza, że na esemesach zarobiły ponad 2,5 mld zł. Analitycy twierdzą, że za dwa lata wyniesie to 5 mld zł - mówi "Dziennikowi".
Źródło - Wiadomości O2 PL

Ech... a mnie trafia, jak musze pisać smsa na telefonie. palce już nie te Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale jak w temacie - miło się dowiedzieć, że w końcu przewodzimy w czymś całkiem ciekawym CAŁEJ Europie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Jak dla mnie trochę żenujące jest jednak to, że momentami obserwuję ludzi, którzy są chorobliwie uzależnieni od komórki i od stukania SMSów. Ja rozumiem... być w kotakcie... rozumiem... urodziny, życzenia... ale... Są pewne granice Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Łączmy się Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
/w każdym razie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji /
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
11.01.2007, 17:46:36

oo racja Falk , znam pare takich osób . Sama staram sie jak najmniej korzystac z tego diabelskiego narzedzia ;]
niestety telefon stajes ie łacznikiem w nawet tych "najwazniejszych " sprawach które powinny byc przekazywane "na żywo" przykro przynac ale czasem telefon zastepuje prawdziwa rozmowe z druga osoba

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
11.01.2007, 17:54:26

ja mało korzystam z telefonu, bywają dni że telefon słuzy mi tylko i wyłącznie jako zegarek albo zabawka, czasem zapominam go wziąść z domu nawet Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji raz zostawiłam na schodach w szkole w nowej części ale nikt mi nie zabrał na szczęście Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

11.01.2007, 19:14:02

Przecież to oczywiste, że Polacy lubią SMS'y, gdyż nie stać ich na rozmowy telefoniczne !
Polskie zarobki są dużo niższe niż na zachodzie Europy, a i koszty rozmów są zapewne też większe...

Przykład:
Znajoma z UK potrafi rozmawiać z Polską, nawet godzine, i nie odczuje tego specjalnie... Tyczy się to też innych krajów - znajmomy ojca rozmawiał z Australii ponad godzine. Na pytanie mojego ojca, czy nie zapłaci dużo, otrzymał odpowiedź "tutaj są tak tanie rozmowy, że gdybym miał to usiadłbym sobie na krzesełku i rozmawiał dłużej" (dzwonił z budki telefonicznej).

Widać Polacy nie wiedzą co to konkurencja, i nadal będą żyłowani przez pewnych monopolistów....

Liberate tute me ex inferis
11.01.2007, 20:05:26

fakt - SMS do sieci za grosza lub mniej to wychodzi lepiej niż np. 20 gr minuta. Za 20 gr napisze 20 sms w których 10 razy ujme to co chce napisać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji albo 20 gr sms poza sieć to taniej niż 70 gr minuta... prawie 3 smsy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji a ja sie streszczam w góra 2 SMSy... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

12.01.2007, 08:46:08

Z sieci do sieci to sprawa hmmmm... SAMEGO operatora. Atrakcyjności brak na starciu jedna firma - druga... Dlatego tak czy tak ogółem trzeba chyba oceniać połączenia średnie - czyli ogólnie do wszystkich. A to wychodzi tak od 70 do 80 gr za minutę i SMS za 20gr...

Ahab,
Cytat:Przecież to oczywiste, że Polacy lubią SMS'y, gdyż nie stać ich na rozmowy telefoniczne !
Heh... jak widzę, jak niektózy mogą trajkotać i trajkotac przez telefon... brrrr... W moim przypadku czasem taniej niż sms wychodzi zadzwonić - błyskawicznie się dogadam i wyjdzie taniej niż SMS...

Padlinka,
Cytat:niestety telefon stajes ie łacznikiem w nawet tych "najwazniejszych " sprawach które powinny byc przekazywane "na żywo" przykro przynac ale czasem telefon zastepuje prawdziwa rozmowe z druga osoba
Racja... ale tak czy tak - w prawdziwie poważnych sprawach i tak powinno się spotkać. Przez telefon można się co najwyżej umówić...

okimaxim,
Cytat:raz zostawiłam na schodach w szkole w nowej części ale nikt mi nie zabrał na szczęście
teraz schodzą lepsze modele może? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

przykro, że mamy tak drogie rozmowy telefoniczne Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
nie mówiąc o tragicznych przejściach między sieciami i jeszcze różnicach komórka/stacjonarne.

Kurcze... w Stanach jest chyba tak, ze możesz mieszkać w kartonie, ale telefon i tak będziesz mieć...
12.01.2007, 16:29:27

jak dla mnie - bez telefonu to jak bez reki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji bez drugiej reki ti bez neta ale nie o tym mowa Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji jak nie mam telefonu to zawsze sie boje ze cos mnie ominie, ktos bedzie dzwonil, cos sie stanie ...

jak dla mnie rzecz niezastapiona Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
niestety :/
ktos pisal wyzej ze zalatwiane sa przez niego rozne rzeczy, czasem bardzo wazne - ktore lepiej zalatwic w cztery oczy - ale to prawda Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
jeszcze jak sie ma pakiet darmowych smsow czy darmowy numer Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

zdazalo mi sie wysylac tygodniowo 500 smsow - naszczescie juz mi przeszko i teraz czesciej dzwonie, lub kontaktuje sie przez neta Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
12.01.2007, 22:34:53

Hmmmm... a ja się wyłamię Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Jak dla mnie telefon mógłby nie istnieć Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A dokłądniej - wolę stacjonarne Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Komórka to taka smycz trochę... Jednk z drugiej strony - jak wiele rzeczy mozna by przegapić, gdyby nie błyskawiczna możłiwość zadzwonienia do kogoś..? Heh... coś za coś Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
12.01.2007, 22:39:28

A ja lubie wysyłać i dostawać smsy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Praktycznie z komórką nie rozstaje się Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Słuzy mi tez jako budzik i zegarek Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale też nie przesadzam. Bo miałam w tamtym roku koleżanke na uczelni co z komórka nie rozstawała się nawet podczas najgorszych zajęc z historii Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Wszyscy się denerwowali i stresowali, bo historia i pyta, a ona jak gdyby nigdy nic wysyłała sobie smsy - i to non stop!

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

12.01.2007, 22:54:52

Fakt... koorka ro budzik, przypominacz, zegarek... Ale jesli chodzi o SMSy to podzielam zdanie, ze osoba, która co niecałą minutę pisze lub odbeira smsa... działa na otoczenie przynajmniej DENERWUJĄCO. Nie mówiąc już o szkole... Sorrrry, ale wg mnie na lekcjach i zajęciach powinien byc surowy zkakaz używania komórek... Głównie przez smsy...
12.01.2007, 23:02:53

Falkhor napisał(a):Sorrrry, ale wg mnie na lekcjach i zajęciach powinien byc surowy zkakaz używania komórek... Głównie przez smsy...

eee no co Ty Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Zawsze to jakies urozmaicenie wykładów Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Szczególnie tych nudnych Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
U mnie na jednych zajęciach, jak komus zadzwoni komórka to na następny raz jest koło Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Już w tamtym roku jedna grupa miała Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Dlatego ja w poniedziałki wyłańczam komórke od razu jak wychodze z domu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Komórka to bardzo pozyteczna rzecz moim zdaniem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Bo w niej mam zapisane wszystkie wazne wydarzenia i co, kto, kiedy obchodzi urodziny Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Więc mam pewność, że o nikim nie zapomne Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

12.01.2007, 23:26:20

terelka, mam na myśli zakaz użytkowania - a to tylko dlatego, by uniknąć podobnych wpadek - że prowadzącego pioruna trafia, bo on coś tam tłumaczy, a tu co chwila jakieś dzwonki słychać albo ostatnie rzędy robią sobie fotki. ja wiem, ze nauczyciel to bestia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale będąc pięknymi uszanujmą ją Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i pozwólmy prowadzić wykład. pooooza tym nie ma to tamto - dla jednych jest to nudne, dla innych nie. wykład to wykład. Można mieć komórkę i z niej korzystać, ale tak, by NIKT o tym nie wiedział.
12.01.2007, 23:35:20

Falkhor napisał(a):prowadzącego pioruna trafia, bo on coś tam tłumaczy, a tu co chwila jakieś dzwonki słychać albo ostatnie rzędy robią sobie fotki.

A ja myśle, że każdy dobrze wychowany człowiek Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ściszy przynajmniej telefon w czasie zajęc Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ja tak robie, że mam profil milczy i nikomu nie przeszkadzam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Bo wiem, że to bywa denerwujące.

13.01.2007, 19:49:28

ja też na większości lekcji mam wyłączone dzwonki i tel w torbie czy plecaku, ale jak są udniejsze czy luźniejsze lekcje to tel mam w piórniku, również milczący Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i jak trzeba to odposze, sygnałka puszcze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale nie wiele osób doznaje tego zaszczytu żebym napisałą Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ostatnio to góra dwie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji przy czym jedna z tych osób to mama Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
A i ze względu na mame musze zawsze i wszędie mieć przy sobie tel bo sie o mnie martwi ciągle i co chwila wydzwania czy wszystko ok Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
także jest jak jest

13.01.2007, 21:08:00

Oki, jestem w stanie zrozumeić, że nawet w podstwówkach dzieicak musi mieć cały czas komórke przy sobie, bo ma bardzo opiekuńczych rodizców. Dlatego moze nie wyłączone, ale obowiąkzowo wyciszone.

ja wiem, że to skromny odsetek, ale dajmy na to - kogoś interesują zajęcia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A z drugiej strony - prowadzący bierze za to kase... to dlaczego ma nic nie robić? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji niech zaprowadza porządek na sali Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

SMSy same w sobie są nawet nawet ostroznym środkiem komunikacji. Ciche i skuteczne Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy