Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Poezja śpiewana, muzyka refleksyjna, muzyka łagodna
AutorWiadomość
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 1
Portfel: 0

a ja jestem święcie przekonana że to jednak nie świeccy... ale coż - moge sie mylić Animatedwink pozwólcie mi trwać w błogiej nieświadomości Animatedwink Biggrin

28.12.2006 11:11:35
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Guest
Unregistered

Portfel:

heheh Smile mogę Was zapewnić, że żaden z członków SDM-u nie jest księdzem ani zakonnikiem. mało tego, co najmniej dwóch z nich ma żony!! Smile

15.02.2007 20:25:44
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

anooshka83, Ahahahah Biggrin Jednak. Google i znalezione foty dobrze mi podpowiadały Biggrin Że to jednak nie za bardoz księża są Biggrin Smile Z resztą... sama nazwa nawet Tongue Stare Dobre Małżeństwo - pewnie by się ich czepiano, że sobie jajca robią z tak powaznego sakramentu.

15.02.2007 20:49:28
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Guest
Unregistered

Portfel:

no na pewno by im się za tą 'profanację' oberwało Animatedwink

ale ja chyba wiem skąd ta pomyłka.
zespół często w swoich utworach śpiewa wiersze poetów, którzy w swojej twórczości odwołują się do Boga, natury itp. i rzeczywiście te piosenki mają charakter trochę 'franciszkański'. co może być mylące..
no ale nazwa mówi wszystko Smile Smile

15.02.2007 21:03:05
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

hmmm być moze pomyliło mi sie z innym zespołem... :/ a oprócz tego nie wiem czemu ale na tej okładce wyglądają jak księża Tongue

no cóż... ale jest jakiś zespółże wszyscy w nim są DUCHOWNYMI Tongue

15.02.2007 21:12:47
Bard

*

Reputacja: 0

Zgadzam się z Falkiem SDM niekoniecznie jest to smutna muzyka, tu na prawdę chodzi o coś więcej, marzenia, wiarę, Boga, trudne sytuacje w życiu, Przypadki a przy tym opowiadają o pięknych Bieszczadach przyrodzie i faktycznie może raczej nieświadomie ale zaczepiają o św Franciszka mi to akurat nie przeszkadza ponieważ bardzo go lubię, SDM - terz, kto był na ostatnim ognisku to mógł się przekonać...
PS, gra ktoś na gitarze? :lol-sweat:

[ Dodano: 2007-05-07, 19:24 ]
AAA szczególnie pozdrawiam okimaxi dzięki za ognicho, było na prawdę fajnie

"Czy gwiazdy świecą po to aby każdy mógł znaleźć swoją?..."
07.05.2007 19:20:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Hacker

*

A kto chce się przekonać na żywo jak wyglądają i jak brzmią gitary SDM-u zapraszam 28 maja do Zorzy w Rzeszowie na koncercik naprawdę warto przyjść i posłuchać (byłem na poprzednim koncercie i mogę zapewnić że nie będziecie żałować). Sala gwarantuje będzie pełna po brzegi i ta atmosfera gór aż czuć obecność bieszczackich aniołów.

07.05.2007 19:45:50
Padlinka

*

wiecie sama pdstawa SDMu daje mu taki poziom . jak dla mnie teksty Stachury to jedne z najlepszych poezji

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
07.05.2007 21:52:29
magdaaa

*

Nie wiem jak udało mi się przegapić ten temat, bo od pewnego czasu ( chyba od wakacji ) SDM jest moim ulubionym zespołem Smile . Przy ich muzyce można się całkowicie wyłączyć, jest dobra na chwilę zadumy, zamyślenia i oderwania sie od rzeczywistości. Jeśli chodzi o ten rodzaj muzyki to myślę, że najważniejsze są słowa a muzyka jest tylko dodatkiem wprawiającym w odpowiedni nastrój. Uważam również, że piosenki te potrafią wprawić w dobry nastrój przez to, że emanują nadzieją i wiarą w to, że życie jest piękne i że będzie lepiej, że istnieje prawdziwa miłość itd Smile. Dla mnie np. piosenka pt. Z nim będziesz szczęśliwsza jest pozytywna mimo, że dla większości może wydawać się smutna. Jest dowodem na to, że istnieje bezgraniczna miłość ujawniająca się w trosce o drugą osobę, mężczyzna chce zostawić kobietę bo twierdzi, że nie będzie z nim szczęśliwa, że będzie szczęśliwsza z innym. I właśnie w każdej piosence doszukuję się pozytywnych stron. Jeśli chodzi o Bieszczadzkie anioły to myślę, że jest ona wesoła i zabawna. Lubię też Zbieg okoliczności łagodzących Smile . Piękne teksty Smile

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
07.05.2007 22:36:48
Bard

*

Taaaaak SDM jest na prawdę ok, ale teksty bez melodii to jak żołnież bez karabinu, jak słońce bez nieba itp, itp, To musi razem wspułpracować, bo co z tego że takst ładny i słowa niczego sobie ale razem to do niczego, a SDM potrafi stwarzać odpowiednią atmosferę :]

"Czy gwiazdy świecą po to aby każdy mógł znaleźć swoją?..."
17.05.2007 15:58:25
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

polszczyzna mieszkania na sprzedaż tapety serwery cs darmowe filmy