Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
POEZJA amatorska :)
09.06.2006, 22:39:26
POEZJA amatorska :)
Witam. Może ktoś pisze wierszyki? Bardzo chętnie przeczytam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
sama moze tez coś umieszczę. Ale nie obiecuje
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
09.06.2006, 22:59:54

Czasem cos pisze jak mnie cos natchnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale nie za czesto. Umiesc jakis swoj to poczytamy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://www.power.org.pl
Zapraszamy
10.06.2006, 10:16:35

Coś mojego... moze zacheci innych do zamieszcznia swoich produkcji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Całe nasze życie to czekanie...
czekamy na dzwonek telefonu,
sms,
jakiś gest,
usmiech,
pierwszą miłość,
pocałunek,
czekamy na dotyk dłoni
czekamy... na cud
ktory odmienilby zycie
i sprawil ze czekanie byloby
nieskazitelna przyjemnoscia.

Naciskam podświetlone w mroku liczby
drżącymi od napięcia palcami
serce daje znak
rozum śpi...
wstrzymuje oddech, pełen nadzieji na szept
głośny stukot pulsującego tętna mąci mi w głowie
szum myśli niepozbieranych dyktuje pierwsze słowa
Czas ucieka...
czekam, wciąż czekam...
cierpliwość umiera.
radość umiera.
Nie odbierasz...

*** Wnioski z miłości ***
Kolejny dzień zamknęłam na zapisanej ołówkiem kartce...
Kolejne chwile skreśliłam moim czarnym długopisem...
Kolejne godziny, minuty,
włożyłam pod okładkę starej zakurzonej książki żeby...

nie snuć planów i marzeń kierowanych pod twoim adresem...
zeby...
Zapomnieć...
i odrodzić się na nowo
całkowicie uleczona z tej piekielnej miłości...

Jezeli komus bedzie chcialo sie czytac mozna skomentowac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Zapraszamy
27.07.2006, 14:51:34

ja od czasu do czasu staram sie pisać wiersze, ale jak narazie nikt oprócz mnie samej nie ma do nich wgladu a to dlatego, że jestem baaardzo krytyczna jesli chodzi o moją własna poezję ... nie podoba mi się ona ani troche

piszę, bo to w jakis sposób mnie relaxuje ... a kiedys może dam Wam specjalistom poczytac jakis mój bazgroł Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

pozdrawiam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
27.07.2006, 18:07:59

Ekhem...

(***)

Cytat:Przykryty obcą duszą
Zamknięty w cudzych oczach
Ze skrępowanym językiem
Chcę pobiec
By dobiec...

Do zielenią przetkanych alei
Na łąki pachnące
Nad wody rwące
...ale bajka...
Nie uśmiechaj się do mnie.
I tak już masz mnie.
A to niespodzianka...
Ta bajka?

Chcę pobiec
By dobiec...
Z nogami bezwładnymi
Rękami niemrawymi
Jak kaleka.
Z daleka...
Głos to już Twój?
A może mój...

Przykryta szalem ciemności
wychodzisz z rzeki podłości
na ląd zwany moim domem
usłany serc ludzkich złomem.
Pośród nich serce moje
Skute lodem
Cicho łka...
I prosi - Odejdź...

Oczy Twoje nieobecne
okrywają moją duszę
pośród chłodu.
To już tu?
W nowym domu?
... Uśmiechasz się.
Prosiłem Cię
Nie rób tego.
Dlatego...
Że.. już nie pamiętam.

Takie jest imię twe?
Nie kojarzę.
Miło mi poznac Cię.
Miło mi... ale może wiesz
jak ja mam na imię?
Ty masz śmierć.
Ja też chcę
jakieś mieć...

Muszę iść. Miło było...
Zobaczymy się jeszcze?
Wiesz...
Te smutne jesienne deszcze
w samotności dreszcze
ile jeszcze...
Dobrze. Zostanę tu...

Ty przyprowadź resztę...

(***)

Cytat:Samotnie
Ulotnie
Między drzewami
Postać wiotka
Lubieżna
Słodka
Zatapia się w grobach
Znanych-nieznanych ludzi
By ich obudzić...

Samotnie
Ulotnie
Między grobami
Postać wiotka
Ulotna
O twarzy dziewczęcej
Rumianej
Oddanej...
Prowdzi Armię Potępionych,
Snem utrudzonych
Ludzi Nieumarłych.

Samotnie
Ulotnie
Między domem
Twoim i moim
Szukają nowych żołnierzy.
Rekrutów bez wiary
Ludzi nie do pary

Którzy za życia wypili goryczy czarę
I innym nie dadzą miłosierdzia
Tylko wieczną karę...
Amen.

(***)

Cytat:NIE UFAJ. Tak, jak nie musi ufać pędząca kula. Spotka ją tylko to, w co została wystrzelona. Chybi, jeśli nia miala dojśc celu. Ty strzelasz - ale Pan Bóg kule nosi. A Pan Bóg się śmieje... Widząc nabytą głupotę tych, których stworzył na swoje podobieństwo.

Znajdź inne zwierzę, któro z takim uwielbieniem dąży do samozagłady. Zaskoczony? Jesteśmy w czołówce. I zarazem ostatni na finiszu...

Był las - nie było nas.
Nie będzie nas - będzie las.

Bez was.
Bez nas.

Dopiero wtedy będzie to piękny świat.
Dopiero wtedy poznasz znaczenie słowa wolność.
Dopiero wtedy... pokochasz.
Zrozumiesz...
Uwierzysz.
I zdasz sobie sprawę, że już Cię tu nie ma.

Witaj w Piekle - miejscu bez Boga.

Ekhem.
Na razie tyle Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Reszta tego co mam, chyba już by nie była poezją.
Pooooozdro Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
23.12.2006, 23:44:54

Chciałam troszke odswierzyc ten temat i przypomniec ze nadal istnieje.

Nowo przybyli userzy jezeli ktos z Was tworzy poezje zapraszamy do podzielenia sie z nami swoja tworczoscia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Zapraszamy
24.12.2006, 00:28:08

Kiedyś pisałam wiersze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji jak miałam jakieś 15 lat Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Mam je jeszcze, ale niestety zbyt amatorska ta poezja Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji wiec lepiej nie będę publikować na forum Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Moją muza był jeden chłopak za którym wtedy szalałam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
24.12.2006, 00:41:26

Terelka zachecam do umieszczenia i podzielenia sie nimi ze wszystkimi userami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji nie ma sie co wstydzic swojej tworczosci, im strasza tym ciekawsza Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Zapraszamy
24.12.2006, 00:43:36

iwcia napisał(a):Terelka zachecam do umieszczenia i podzielenia sie nimi ze wszystkimi userami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji nie ma sie co wstydzic swojej tworczosci, im strasza tym ciekawsza Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

hehehe oj iwka niewiesz co piszesz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Nie jestem zbyt twórczą osoba Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji wiec niech lepiej moje wierszyki pozostaną w pamiętniku Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

26.12.2006, 21:25:49

Mam przyjemnośc powiedziec, że jedne utworek wymieniony wyżej znalazł się na wieczorku poetyckim w Dubiecku Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Duma mię rozpeira Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

też wszystkich zachęcam... sam malutko pisze i dośc rzadko, ale jak zoabcze, ze inni piszą, to moze jeszcze coś powrzucam... No, smiało Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Tutaj za to nie biją Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
26.12.2006, 22:35:16

Falkhor napisał(a):Tutaj za to nie biją Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

chyba nigdzie za to nie bija Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

ja nigdy nie mialam ku temu ciagow :/ jestem chyba totalnie wyzuta z jakichkolwiek zdolnosci do poezji ;/ czasem nawet z zyczeniami mam problemy :/

Falkhor, niezle Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
26.12.2006, 23:03:30

Zuziaaa, Dziękuję za uznanie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Hmmmm... nie musisz pisać rymów... wystarczy zamknąć w słowa jakąś myśl, albo jak to się u mnie okreslało - strumień świadomości Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
myślę, zę to kwestia chęci i treningu. Spróbuj Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
26.12.2006, 23:07:30

sporbuje byc moze, ale dlugo zejdzie zanim ktokolwiek to przeczyta Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
ale jesli uznam ze warte jest to opublikowania, to napewno sie o tym dowiesz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
03.03.2007, 16:34:12

Falkhor, jesteś wielki!!! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
<W sensie umysłowym i ... rzeczywistym> Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
03.03.2007, 20:25:34

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Czasem cos błysnie, ale na szczęście po chwili gaśnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy