Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
podsumowanie dotychczasowej pracy rzadu
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

grzenio, Nie tylko emeryci musza się bać zakusów rządzących. Już wspominałem na Forum wielokrotnie, że ogromnei boli brak konsekwencji. W Niemczech też były reformy, trwały wiele lat, ale tam idzie to od początku do końca. A u nas? Jakby mogli, to zmienialiby kierunki autostrad co 4 lata. Reforma służby zdrowia - co dwa lata. Szkolnictwa - co rok. Jak tu się nie pogubic a co ważniejsze - normalnie zyć? jeszcze żeby obywatele mogli równie podobnie zmieniac sobie podejście do płacenia podatków, o to wtedy byłoby sprawiedliwie Smile

18.03.2007 10:22:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 1,393

Falkhor napisał(a):
grzenio, Nie tylko emeryci musza się bać zakusów rządzących.

To był tylko przykład który akurat jest "na tapecie". A dotyczy to różnych spraw którymi zajmują się rządzący. To jest działanie na zasadzie "Pomysł dobry, ale nie jest nasz. To go do kosza". Mały problem jeśli nie zostało nic zrobione, gorzej jeśli już jakieś działania rozpoczęte i zmiana koncepcji powoduje dodatkowe koszty (nowe plany, odszkodowania itp.) Nie stać naszego państwa na takie fanaberie rządzących.

18.03.2007 12:20:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
pablo

*

Portfel: 546

grzenio napisał(a):
To był tylko przykład który akurat jest "na tapecie". A dotyczy to różnych spraw którymi zajmują się rządzący. To jest działanie na zasadzie "Pomysł dobry, ale nie jest nasz. To go do kosza". Mały problem jeśli nie zostało nic zrobione, gorzej jeśli już jakieś działania rozpoczęte i zmiana koncepcji powoduje dodatkowe koszty (nowe plany, odszkodowania itp.) Nie stać naszego państwa na takie fanaberie rządzących.

To wszystko to kwesia chyba jeszcze naszej dość młodej demokracji gdzie każdy chce się pokazać. Marzy mi sie gdy doczekamy takich czasów kiedy będą dwa obozy Lewica i Prawica, dla którech zasadnicze sprawy kraju będą ważniejsze niż własny partyjny interes. Teraz gdy mamy tak wiele partii jest to chyba niemożliwe. ^^"

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
18.03.2007 14:04:31
Falkhor
Administrator
*

grzenio,

Cytat:
To jest działanie na zasadzie "Pomysł dobry, ale nie jest nasz. To go do kosza".

Oj, jak mnie to wkurza... co ciekawe - to widac nawet na naszej łańcuckiej scenie politycznej :[

pablo,

Cytat:
Marzy mi sie gdy doczekamy takich czasów kiedy będą dwa obozy Lewica i Prawica, dla którech zasadnicze sprawy kraju będą ważniejsze niż własny partyjny interes. Teraz gdy mamy tak wiele partii jest to chyba niemożliwe.

Też mi się widzi coś takiego. Partii jest ZA DUŻO.

18.03.2007 21:12:28
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
pablo

*

Portfel: 546

Co do wcześniej wspomnianych 24 h sądow to dzisiaj w radiu słyszałem że w kraju mamy pierwszego recydywistę. Tydzień temu został zatrzymany i skazany za jazdę po pijanemu na rowerze oraz na 4 letni zakaz prowadzenia pojazdów. Wczoraj ów pan ponownie został zatrzymany za jazdę rowerem pod wpływem. Smile Więc pomału się to sprawdza.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
20.03.2007 23:35:47
Falkhor
Administrator
*

pablo, BUeheheheh Biggrin Nom, też o tym czytałem. Ciężko zapracował na swój 'sukces'...

A jak oceniacie obecne... rozgrywki polityczne? Rząd sie chyba przekręca sam w sobie Smile A to co sie jeszcze dzieje wogóle... te szopki, jesteście z nami czy przeciw nam to i tak jesteście z nami... i inne złote cytaty ostatnich dni. Hula hop normalnie Tongue

21.03.2007 07:09:08
grzenio

*

Jest kolejny sukces rządu - to nowy minister, a były szef kancelarii premiera, który będzie kontrolował przyśpieszenie pozostałych ministrów (cokolwiek to znaczy).

W ilości ministrów bez ministerstw chyba już przodujemy, przynajmniej w Europie.

21.03.2007 18:39:05
Falkhor
Administrator
*

grzenio,

Cytat:
W ilości ministrów bez ministerstw chyba już przodujemy, przynajmniej w Europie.

Hmmmm... ja tam się ciesze. Bo jakbyśmy tak przodowali w ilości ministerstw BEZ ministrów, to byłoby jeszcze gorzej pewnie Biggrin

A to z tym przespieszaniem to mnie zaintrygowało Biggrin

21.03.2007 18:53:58
grzenio

*

Falkhor napisał(a):
A to z tym przespieszaniem to mnie zaintrygowało Biggrin

Mnie też :nerd: :

Cytat:
Będzie rozliczał innych ministrów z przyspieszenia, które zapowiedział premier Kaczyński

21.03.2007 19:10:56
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: