Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podróże samolotem...
01.05.2007, 16:38:03

W tym roku czeka mnie 2 podroze samolotem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji 27 czerwca i 23 sierpnia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji bileciki juz zarezerwowane Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji mam nadzieje ze samolot doleci szczesliwie bo zawsze wsiadajac na poklad mam pewne obawy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://www.power.org.pl
Zapraszamy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
01.05.2007, 16:41:09

spoko ja tez bede musial 2 razy leciec Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i sie nei obawiam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ryanair'y spadaja tylko w poniedzialki ja lece i wracam w neidziele ^^

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
01.05.2007, 16:45:34

Qmar napisał(a):ryanair'y spadaja tylko w poniedzialki ja lece i wracam w neidziele ^^

E no to mnie tez ominie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji bo ja w czwartek lece jak dobrze pamietam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i tez ryanairem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji a wracam Skyeurope Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Zapraszamy
01.05.2007, 17:17:23

Wyniuchałem ten temat i mam pytanie.. jak przebiega cała odprawa na lotnisku ? Chodzi mi o odprawę bagażu etc ? Jak to jest na tych większych lotniskach ? (bo na małych to chyba ciut inaczej przebiega ?)

Liberate tute me ex inferis
01.05.2007, 17:33:10

W Krakowie z tego co pamietam to najpierw trzeba isc z numerkiem rezerwacji biletu, wydaja wtedy bilet i potwierdzaja odbior. Potem ustawiamy sie w kolejeczce do wazenia bagazu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji wtedy mam stresa bo zazwyczaj w walizce waga przekracza dozwolona Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji zalezy do milej pani lub pana czy zgodzi sie przepuscic walizke ciezsza o 2 kila Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji czy tez trzeba doplacic.
Walizki sobie jada, potem przechodzi przez bramke i wyjmuje wszytskie metalowe rzeczy z kieszeni itp, a bagaz podreczny najczesciej plecak przejezdza przez przeswietlacz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Potem to juz tylko oczekiwanie na samolot w poczekalni do ktorej jak sie wejdzie to juz sie nie wyjdzie. 2 lata temu weszlam i nie pozegnalam sie przez to z mama, bo mi nie pozwolili wyjsc :/

Zapraszamy
01.05.2007, 17:38:48

no w Karkowie ja mialem inaczej - bilet juz mailem wiec tak:
przychodze i patrze w ktorej bramce odprawa dla mnie - podchodze sobie i czekam
sprawdzaja bagaz z reguly nie mam nadwagi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale czasami puszczaja jak jest tam kilo czy 2 Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji pozniej jak juz odprawia bagaz glwony to z podrecznym idzie sie do przejscia na strefe bezcłową tam sprawdzaja kazdego metale itd bagaz podreczny przechodzis ie przez bramke i czeka na samolot ot co Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
01.05.2007, 19:15:29

mam pytanie w związku z temacikiem,leciał ktoś moze samolotem WIZZAR? na pokładzie jest coś podawane? lece z warszawy i mam nadzieję ze forma odprawy nie rózni sie od tej z BalicPrzepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
widze ze sporo osób miało juz ten "pierwszy raz " za sobą Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
... ja lece 12 czerwca i bileciku powrotnego nie kupiłme Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji hmm
01.05.2007, 19:28:34

Dubi napisał(a):ja lece 12 czerwca i bileciku powrotnego nie kupiłme Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji hmm

Przypomniało mi się jeszcze jedna sprawa... dotyczące biletu powrotnego...

Z tego co wiem pan "celnik" na lotnisku w USA może (bez podawania uzasadnienia swojej decyzji) cofnąć podróżnika i nie wpuścić na terytorium USA...
Jak wtedy wygląda sprawa powrotu ? Czy bilet powrotny jest (jak sugeruje logika) "ustawiony" na konkretną (ustaloną) datę? (konkretny lot) Czy taki osobnik musi wegetować na lotnisku (ewentualnie kupić nowy bilet) ?

01.05.2007, 20:56:25

Ahab, wybierasz się do USA?? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

czytałam, że zawracają rokrocznie mniej niż 1% z wszystkich wjeżdżających Polaków, więc naprawdę trzeba mieć pecha albo coś na sumieniu (typu nielegalnie przebywająca rodzinka, podrobione dokumenty czy ogólnie zatargi z prawem; musisz też przekonać urzędnika, że coś cię trzyma w swojej ojczyźnie i nie zapragniesz zostać w USA zbyt długo)..
a co do biletu - to chyba logiczne jest, że każdy kto wjeżdża do USA na wizie nieimigracyjnej (turystyczna, studencka czy pracownicza) musi mieć wykupiony bilet-tam-i-spowrotem (bilet taki jest niewiele droższy od tego one-way i zwykle można go bez problemów przebukować na wybraną datę) - w przeciwnym razie od razu jest podejrzany jako potencjalny emigrant...
01.05.2007, 21:02:29

mala.em napisał(a):Ahab, wybierasz się do USA?? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Aż tak zdesperowany to nie jestem... ale jeżeli na drugą kadencje zostanie wybrany obecny prezydent to nie wykluczam emigracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przynajmniej w kraju do którego wyjadę zwiekszy się iloraz inteligencji... ! xD (a i w Polsce się zwiększy... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
)

01.05.2007, 21:05:26

a co do tematu.. pierwszy lot przeżyłam w wieku bodajże 7 lat, była to radziecka maszyna, która mojego ojca mało o zawał nie przyprawiła, bo leciała tak, jakby zaraz miała spaść Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
mi się jednak spodobało na tyle, że wprost uwielbiam latać, patrzeć na świat z góry i niestraszne mi opowieści o katastrofach w przestworzach, aczkolwiek najbardziej lubię sam moment startu, odrywania się od ziemi..bo potem to już jest zwykle zimno i nudno (warto zabrać mp3 playera albo coś do czytania na lot dłuższy niż 2 godziny) i czasem jeszcze niewygodnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

[ Dodano: 2007-05-01, 21:35 ]
a jeszcze mi się coś przypomniało - katastrofy lotnicze są spektakularne i nagłaśniane w mediach, ale jakby się tak przyjrzeć wnikliwie to zwykle spadają jakieś stare, wyeksploatowane, czasem jeszcze poradzieckie maszyny w Afryce, Azji czy Ameryce Płd. - czołowym i renomowanym liniom mającym nowe samoloty wypadki zdarzają się baaaaardzo rzadko Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

ciekawa strona zawierająca m. in. spis linii lotniczych, które latają bezpiecznie (tj. takich, które od ponad 30 lat nie miały żadnych wypadków) jest
TUTAJ
02.05.2007, 22:23:25

Mi sie podoba start samolotu (super przyśpieszenie) i jak sie wzbija na wysokość lub jak skręca w powietrzu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji No i nie zapomniany widok oświetlonych aglomeracji... ehhh aa i jeszcze jak siękożysta z WC i spuszcza wode Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Na odprawie nie możesz mieć nic metalowego, nie ubierajcie pasków bo trzeba je ściągać no i lepiej nie mieć nic metalowego,ściągasz zegarek, drobniaki z kieszeni wywalasz (nawet gwozdzików w obcasach/przeważnie to występuje u kobiet) bo takie panie są zawracane z bramki, muszą ściągnąć obuwie i przejść boso... trochę to upokarzające... Opisałem tu lotnisko w Warszawie i Madrycie, w Rzeszowie/Jasionce aż tak strasznie nie sprawdzają. Jeśli chodzi o wagę bagażu to w Polsce jakoś bardziej tego przestrzegają ale nigdy nie miałem więcej niż 5 kg lecąc z Polski, a z Madrytu to możesz mieć duuużo więcej i nikt Ci nic nie powie bo to chyba norma u nich Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Po nadaniu bagażu i odprawie celnej jesteśmy w strefie bezcłowej gdzie znajduje sie dużo sklepów, można zaopatrzyć się w dużo tańsze perfumy,papierosy, alkohol itp.
[ Dodano: 2007-05-02, 22:42 ]
mala.em napisał(a):bo potem to już jest zwykle zimno
co Ty w luku bagażowym latałaś? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
zimno to jest ale na zewnątrz -50... na wysokości 10km...
mala.em napisał(a):albo coś do czytania na lot dłuższy niż 2 godziny)
gazety na stoliku przed wejściem do samolotu (gratis Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
) no i zawsze też coś jest przy fotelu jakiś katalog... przynajmniej w LOT tak jest. Jasionka- Warszawa: kawa/ herbata i batonik Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Warszawa-Madrid: chusteczki odświeżające do przemycia, póżniej soczek/wino/piwo/wódka do wyboru, ciepłe danie wraz z deserem, póżniej coś do picia kawa/herbata lub coś innego no i w mgnieniu oka jesteśmy na miejscu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
03.05.2007, 16:58:02

Prot napisał(a):Na odprawie nie możesz mieć nic metalowego, nie ubierajcie pasków bo trzeba je ściągać no i lepiej nie mieć nic metalowego,ściągasz zegarek, drobniaki z kieszeni wywalasz (nawet gwozdzików w obcasach/przeważnie to występuje u kobiet) bo takie panie są zawracane z bramki, muszą ściągnąć obuwie i przejść boso... trochę to upokarzające...
o tak, to szczera prawda i warto o tym pamiętać, bo po tych wszystkich alertach i zabezpieczeniach antyterrorystycznych bardzo tego przestrzegają - przeszłam raz odprawę w spadających spodniach i na bosaka (dosłownie, bo musiałam zdjąć sandały ubrane na bose stopy) i nikomu nie życzę Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Prot napisał(a):Jeśli chodzi o wagę bagażu to w Polsce jakoś bardziej tego przestrzegają ale nigdy nie miałem więcej niż 5 kg lecąc z Polski, a z Madrytu to możesz mieć duuużo więcej i nikt Ci nic nie powie bo to chyba norma u nich Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
to akurat zależy od konkretnej linii lotniczej i od długości trasy - warto sobie sprawdzić na stronie internetowej, jakie limity bagażu ma dana linia lotnicza żeby potem nie przepakowywać się na lotnisku albo nie dopłacać za nadbagaż Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Prot napisał(a):
mala.em napisał(a):bo potem to już jest zwykle zimno
co Ty w luku bagażowym latałaś? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
zimno to jest ale na zewnątrz -50... na wysokości 10km...
hehe, w luku bagażowym jeszcze nie podróżowałam - może to zimno to moje subiektywne odczucie, albo może zależy od rodzaju samolotu - w każdym razie na dłuższe loty zwykle dają kocyki, więc idzie wytrzymać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
04.05.2007, 16:28:57

Ja leciałam raptem 2 razy i pierwszy raz obyło się bez problemów, bo bagażu nie miałam, tylko podręczny w plecaku.
Drugi raz leciałam z Anglii, a to było w okresie, kiedy dopiero co wprowadzili obostrzenia dotyczące bagażu. Straszne to było. Rozbieranie butów, wywalanie wszystkiego: kosmetyki, spożywcze nie wchodziły w grę w podręcznym. Ludzie się pozbyli trochę rzeczy. Ja musiałam trochę ciuchów nawet wywalić, bo okazało się, że podręczny na wcisk mi w ten "miernik" wchodzi.

Dlatego lepiej sprawdzić wszytko na stronie internetowej. Ogólnie jest tak, że podręczny do 15 kg, ale wymiary też musi mieć swoje, to trzeba sprawdzić.
W sumie to jeszcze zależy gdzie się leci, albo skąd, jakimi liniami.

Ale mi osobiście nawet podoba się lot. Nie bałam się go, i tylko raz żołądek mi podszedł do gardła Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Zresztą samolot to najbezpieczniejszy transport ze wszystkich. No i nie trzeba się godzinami tłuc autokarem siedząc koło podpitego gościa, czy pierdzącej grubaski. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
04.05.2007, 19:11:28

echhh ja bym chciała lecieć kiedyś samolotem... takie moje małe marzenie.... :puppyeyes:

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy