Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podkarpacie najbaaaardziej religiiiijne
18.05.2007, 11:15:48
Podkarpacie najbaaaardziej religiiiijne
nie moge powiedziec ze mie to bardzo zaskoczylo ze religijnosc u nas duza ale zeby najwieksza w kraju???

Cytat:Zdecydowanie mniej chętnie niż mieszkańcy centrum Polski godzimy się na pigułki antykoncepcyjne i seks przed ślubem.

Czy wiara zależy od miejsca, w którym mieszkamy? M.in. o tym mówią badania Instytutu Statystyki Kościoła Katolickiego w Warszawie. Przez kilka lat prowadził je ks. prof. Witold Zdaniewicz. Wybrał 12 polskich diecezji. Z płd.-wsch. Polski: tarnowską i sandomierską.
(......Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Nie tak dawno w kościołach na mszach liczone były "owieczki”. W Rzeszowie najlepiej wypadł Kościół oo. Bernardynów. Na niedzielne nabożeństwa przychodzi tu więcej wiernych, niż liczy parafia. Dużą frekwencję mieli też księża Saletyni - 72 proc. parafian. W większości wśród wiernych przeważały panie.
Artykul w nowinach zrodlo kliknij

jak wiadomo religijnosc to niekoniecznie od razu zgodnosc z kosciolem katolickim - bo byc religijnym to uczestnicyzc w zyciu swojej parafii czy tam innej jednostki jaka dysponuje dana religia - nawet sekta prawda Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji a czy my jestesmy religijni?????

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
18.05.2007, 12:27:22
Re: Podkarpacie najbaaaardziej religiiiijne
Demonesssa napisał(a):czy my jestesmy religijni?????
ja osobiście jestem religijny - chodze do kościoła, wierze w Boga...a co najważniejsze wcale się tego nie wstydze :!: wręcz przeciwnie - uważam, żę mam się czym chwalić Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
18.05.2007, 19:12:47

ja uważam, że jestem osobą religijną - często rozmyślam o Bogu, o sobie, ludziach, swiecie, modlę się... ale wizyty w kościele - tu jest gorzej. Nie wiem dlaczego - mniej mi trzeba tego budynku, a więcej jakichś słów - szczególnie pisanych. I ciszy, muzyki, itp. Tak jakoś lepiej to przeżywam.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
19.05.2007, 08:58:25

Też wolę pokontemplować Boga w ciszy, w bardziej pustym niż pełnym kościele, ale na msze chodzę, bo wtedy czuje się wspólnotę. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Lubię też rozmawiać z Bogiem. Jak mam chwilę czasu, jadę autobusem albo gdzieś idę, to lubię pomyśleć. Mam to do siebie, że umiem się nieźle odizolować od otoczenia i zamyślić, Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji potem trzeba mną potrząsnąć, bo nie słyszę co do mnie mówią. :hihi:
Mam dobry kontakt z Bogiem. I to mi daje siłę Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Liczenie wiernych uczestniczących we mszach - myślę, że nie jest tak bardzo ważna ilość, co jakość. ^_^

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
19.05.2007, 20:24:37

Gothka =) napisał(a):Też wolę pokontemplować Boga w ciszy, w bardziej pustym niż pełnym kościele
to tak jak ja...nie lubię jak jest ścisk i taka (sorki za słowo) 'szopka'...wtedy robi się raczej komercha a nie prawdziwa religia :wow:
staram się myśleć o Bogu i z nim rozmawiać...
...wierze, że mnie słucha i mi pomaga w różnych wybrach - poprostu CHCĘ w Niego wierzyć :!: wbrew czasom i temu, że teraz wiara poprostu nie jest trendy...

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
19.05.2007, 20:49:32

Ja też wierzę w Boga, chodzę do kościoła, ale z przymusu, nie zgadzam się czesto z kościołem i z duchownymi, którzy jak dla mnie czesto głoszą herezje. Więc pewnie religijna nie jestem. Albo jestem człowiekiem małej wiary.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
20.05.2007, 11:35:52

levi', napisał:
Cytat:...wierze, że mnie słucha i mi pomaga w różnych wybrach - poprostu CHCĘ w Niego wierzyć :!: wbrew czasom i temu, że teraz wiara poprostu nie jest trendy...
Może i nie jest trendy, ale ja się tym nie przejmuję. Wiary nie można nikomu zabronić. :]

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy