Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Pobór 2007 - Do woja!
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 15,957
RE: Pobór 2007 - Do woja!

Czytałem sobie o tym w jednej z ostatnich Rzeczpospolitych. Wg mnie to też mądry krok, ale ze względu na 'śmierć' szarej strefy związanej z komisjami lekarskimi - przezić ile lekarze dostali w łapę za to, że orzekali niezdolnośc do służby?? Nie ma się co czarować, komisje też miały z tego bonusy.

Ponadto - oszczędzi się młodym stresu zwiazanego z komisją.

10.02.2008 21:04:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 5
nfm: 2,841

Falku, to że wojsko będzie zawodowe nie znaczy, że komisje lekarskie znikną. Tak jak teraz co roku młodzi ludzie będą nadal badani, tak jak dotychczas. Smile

Pozdrawiam Maciej
10.02.2008 21:07:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
darekielb
Fotoamator
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 278

Z tego co wiem to już kilka lat było mówione że to ostatni rocznik bo służba będzie zawodowa i co ?? i jakoś tych zawodowców nie widać i jak narazie biorą kogo popadnie. Znając życie jeszcze kilka lat tak będzie :animatedwink:
Ja już sie wojem nie przejmuje za bardzo, bo mnie mogą zabrać tylko na 3 miesiące Biggrin
Ewentualnie jak złoże podanie to na wakacjach mnie wezmą na 6 tygodni i po woju (ale z wakacji nie zrezygnuje Biggrin bynajmniej nie z najbliższych)

Moje fotki
11.02.2008 15:54:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
nfm: 3,344

darekielb napisał(a):
Z tego co wiem to już kilka lat było mówione że to ostatni rocznik bo służba będzie zawodowa i co ?? i jakoś tych zawodowców nie widać i jak narazie biorą kogo popadnie. Znając życie jeszcze kilka lat tak będzie :animatedwink:

z tego co wiem, to '89 jest ostatnim rocznikiem, który idzie do przymusowej rejestracji...
...Tusk i Klich zapowiedzieli, że od następnego roku będzie wojsko zawodowe - hmmm ale czy to nie za mało czasu na takie zmiany ?? hmmm aaa "jak spadać to z wysokiego konia" O_moj_boze

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
11.02.2008 16:28:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *