Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 Następna > Ostatnia »
Po wyborach
AutorWiadomość
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

pezet napisał(a):
i tak od siebie powiem, że nie brałem udziału w wyborach. po pierwsze nie chciało mi się ruszyć tyłka do ambasady, hehe. po drugie wychodzę z założenia że skoro nie mieszkam w Polsce (już praktycznie na stałe) to nie ma sie co mieszać do wyborow.
oraz rada powyborcza od emigranta: spieprzajcie z Polski czym prędzej. hehe!

pezet, zmien obywatelstwo dla mnie po wypowiedzi powyzej o glosowaniu juz dawno nie jestes polakiem wiec moze sie nie wypowiadaj o sytuacji w Polsce jak Cie to tak bardzo nie interesuje

maciej napisał(a):
Mając wykłady z ekonomistami, rozmawiając z różnymi ekonomistami, można śmiało powiedzieć, że 60% założeń, obietnic PO jest niewykonalnych I to można powiedzieć z czystym , prawdziwym sumieniem. No cóż, ale skoro ludzie wybrali cud, to za dwa lata bedziemy mieć Irlandie.

maciej z calym szacunkiem dla Twoich przekonań - a PiS ? naobiecywał i co ? jeszcze wiecej osob wyjechało.... jakby oni byli wporządku miałbym braci na miejscu ..... a sam bym nie musial jezdzic co jakis czas - cudu nikt nie zrobił wiec nie oczekuj ze ktos go zrobi Animatedwink

22.10.2007 23:49:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 2,337

ja sie nie interesuje polityką i jak by na mnie sie nie darli w domu pewnie bym na wybory nie poszła bo i wg mnie nie było na kogo głosować!
Nie wiem na kogo głosowałam, ja tylko wziełam karte i tak jak dziadzio pozwoliłam rodzicom zagłosować za mnie.
Nie znam sie na polityce i szczerze mówiąc nie interesuje mnie ona zupełnie, i tak nie będe miała wpływu na to co się będzie działo w rządzie, niech polityką zajmują sie Ci których to interesuje.
Nie lubie Tuska, Kaczyńskich mam dość, LiD to oszuści, a cała reszta kłamie. Sory ale nie ma na kogo głosować! :|

22.10.2007 23:59:23
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

ja w kwesti wyborów emigrantów jestem w 100% za pezetem
nierozumiem jak ludzie będący ileś tam lat za granicą decydują co sie dzieje w Polsce. paranoja

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
23.10.2007 08:04:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
angela

*

Reputacja: 0
Portfel: 78

Bake napisał(a):
angela ubierz sweterek rajtuzki i idz do piaskownicy. Kolege juz masz.
Jej konto już dawno powinno być zbanowane za dublowanie.

Ty też ubierz rajtuzki @i idż do piaskownicy pobawić się troszkę, a na pewno ci przejdzie takie chamskie zachowanie- a zbanować to ciebie powinno się- tylko za takie teksty!

23.10.2007 10:44:12
Mariusz Prawy

*

Portfel: 147

maciej napisał(a):
Mając wykłady z ekonomistami, rozmawiając z różnymi ekonomistami, można śmiało powiedzieć, że 60% założeń, obietnic PO jest niewykonalnych Smile I to można powiedzieć z czystym , prawdziwym sumieniem. No cóż, ale skoro ludzie wybrali cud, to za dwa lata bedziemy mieć Irlandie. Powinniśmy się chyba cieszyć ? hmm Tylko ta obietnica ni jak ma sie do jakich kolwiek założeń ekonomicznych.

Nie jestem ekonomistą, ale uważam, że część tych planów da się zrealizować. Tylko wyjaśnijcie mi dwie rzeczy. Dlaczego mówicie, że mają na to dwa lata skoro kadencja Sejmu trwa cztery? I dlaczego z uporem maniaka uważacie, że ten cud gospodarczy ma się zdarzyć tak szybko? W Wielkie Brytanii trwało to przeszło 10 lat (plus następne kilkanaście lat kontynuatorów polityki Margaret Thatcher). Brutalna prawda jest taka, że należy przestać mówić: "Wam się należy." Należy w końcu zacząć mówić: "Dajcie. Odbierzecie na -naście lat."

maciej napisał(a):
Do dzieła Smile

Pod tym się podpiszę obiema rękami. Dostali władzę, to teraz uformować stabilny, większościowy rząd i zacząć działać.

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
23.10.2007 10:58:25
angela

*

Portfel: 78

Tak najpierw rozliczą nieudaczników z PiS-u a następnie zacznął solidną pracę o lepszą polska rzeczywistosc- i nic im w tym nie przeszkodzi, i będą zapewne rządzić nie 4 lata lecz co najmniej 40!- a Tusk zostanie już zaniedługo prezydentem!

23.10.2007 11:04:51
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

okimaxim,

Cytat:
Nie wiem na kogo głosowałam, ja tylko wziełam karte i tak jak dziadzio pozwoliłam rodzicom zagłosować za mnie.
Nie znam sie na polityce i szczerze mówiąc nie interesuje mnie ona zupełnie, i tak nie będe miała wpływu na to co się będzie działo w rządzie, niech polityką zajmują sie Ci których to interesuje.

Bez względu na to, na kogo głosowałaś, postąpiłąś wg mnie bardzo nieodpowiedzilanie :/ Nie znasz się na polityce, nie interesuje Cię ona - chociaz jej podlegasz - no i mówisz, że nie masz na nią wpływu :O

Również podpisuję się pod tym, że kto by teraz u władzy nie był - fajnie, że mniej partii Animatedwink - to musi się wziąć do roboty. PO dostała duży gest od obywateli - ale bardzo szybko to poparcie może roztwonić.

Co do emigrantów - wg mnie mają prawo głosować, bo mają obywatelstwo. w kraju tez są ludzie, którzy na polityce się nei znają i im to lotto, a idą głosować, to cdalczego odbeirać prawo do głosu emigrantom? Założę się, że niektórzy z nich lepiej się orientują, co się w kraju dzieje, jak niektórzy TUTAJ przebywający...

[ Dodano: 2007-10-23, 11:56 ]
Ankieta forumowa wyraxnie określa skalę poparcia dla jednej z partii... Z resztą - w ogromnej cześci Internauci popierali tę partię.

23.10.2007 11:51:42
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 785

ja tam głosowałem na polska partie pracy,chociaz lewicowa ale jakies"mordy"inne,nie w kólko te same,ale nic partia sie nie dostala ale ja spełnilem swój obowiazek,a poza tym nie mialem na kogo głosowac po przed wyborami juz wiedziałem ze nie zagłosuje na po,pis,lid,samoobrone ani lpr,w gre jeszcze wchodziło psl ale pzrepadło,polacy zdecydowali ze bedzie rzadzic po,cóż trzeba sie teraz z tym pogodzic i nie ma co juz mówic o programach teraz trzeba czekac na konkretne działania,i dac jednak szanse nowemu rzadowi,moze akurat sie uda,i bedziemy miec swoja"irlandie",a tak wychodza z tematu czy tusk mówiac że bedzie tu druga irlandia mial na mysli tez że bedziemy do okola otoczeni morzem jak to jest w irlandi??

23.10.2007 16:12:24
Falkhor
Administrator
*

Cytat:
"Cudotwórca

Pierwszy tydzień rządów Donalda Tuska

Poniedziałek

Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. 3 miliony Polaków wraca do
kraju.

Wtorek

Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe.

Środa

Donald Tusk obniżył podatki --- od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą
1%, jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia --- pielęgniarka
zarabia średnio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele
zarabiają od środy 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice
Polski przekraczają tysiące lekarzy z Niemiec Francji i Irlandii by
podjąć pracę w polskich szpitalach.

Czwartek

W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie ---
UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy
zrezygnowały z Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie
transportowane mięso z Polski do Rosji.

Piątek

W piątek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i
320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz --- nowa minister infrastruktury -
przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin

Sobota

Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę. Ponadto
wprowadził poszóstne becikowe i ulgę na dziecko --- bez kozery - pińcet
tysięcy.

Niedziela

Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął.

PS
Wieczorem w niedzielę od niechcenia Donald Tusk zniósł przymrozki, by
jabłka już nigdy nie drożały."

Przyszło to do mie pocztą... Trochę humorystyczne Animatedwink

Nie wiem. Nie wiem, czy będzie cud. Ale fajnie w niego wierzyć Animatedwink

23.10.2007 16:47:42
Bake

*

Zauważyliście że ludzie z PiSu są strasznie zdenerwowani zaistniałą sytuacją polityczną?

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
23.10.2007 17:52:29
Falkhor
Administrator
*

Ty byś nie był zdenerwowany, jakbys nagle się obudził i stwierdził, że nie popiera Cię tyle ludzi, co dwa lata temu?

23.10.2007 18:01:42
Marek

*

Portfel: 49

a myślicie że oni (PiS) obudzili się tak nagle, że trwali w przekonaniu że właśnie oni wygrają te wybory? Ja na razie obserwuje jak łatwo politykowi zmienić się z obrońcy w atakującego...
Wczoraj widziałem Dudzińskiego, a dzisiaj Kuchcińskiego obaj w tym samym tonie... obaj w opozycji...

23.10.2007 18:35:40
Bake

*

Falkhor napisał(a):
Ty byś nie był zdenerwowany, jakbys nagle się obudził i stwierdził, że nie popiera Cię tyle ludzi, co dwa lata temu?

Podobnie jak z treścią mojego warna(już z edytowany) - mylisz się. PiS popiera ok 2 mln ludzi więcej niż 2 lata temu. Podobnie jak w przypadku warna proponuje do czytac o co chodzi przed wciśnięciem guzika "wyślij"

23.10.2007 18:47:36
Falkhor
Administrator
*

Hmmm... zatem chyba i tak mam rację - bo faktycznie, ilościowo PiSowi wzrosło poparcie, ale kolosalnie zwiększył się SPRZECIW. Więc wyszło na to, że w ostatecznym rachunku - PiS miał znacznie mniejsze poparcie, niż dwa lata temu... proste? ILOŚCIOWO poparcie dla PiS jest znacznie mniejsze z PULI osób głosujących, niż dwa lata temu.

23.10.2007 18:53:15
Bake

*

Falkhor napisał(a):

admin ma zawsze racje Animatedwink heheeh ale pisze inaczej Biggrin

Dajmy PO 2 lata - zobaczymy efekty. Nie ma co od poczatku na nich najeżdżać .... Niech się PoPiszą Biggrin

23.10.2007 18:57:33
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: