Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 Następna > Ostatnia »
Po wyborach
AutorWiadomość
Kuru

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,066

angela napisał(a):
Niesamowite- i co z tego wielki odkrywco? Co niby zbiorowo coś fałszowały? a może jeszcze inne niemadre domysły masz w swej główce?

A co ? Ktoś z twojej rodziny był w tej komisji ? :lmao:

W komisjach - jak w wielu innych dziedzinach - każdy powinien każdego sprawdzać i nadzorować; czy więzy krwi temu sprzyjają ?

22.10.2007 19:29:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

angela przystopuj - pisz bez ironi i zlosci do innych Animatedwink zwlaszcza o kogos zdaniu bo zwarnujemy cosik

a ja sie spodziewalem z koleji ze wygra PO moze sie cos zmieni czas pokaze w kazdym badz razie jak oni beda zli to znwou wladza sie zmini nie ma sie czym martwic ^^

22.10.2007 19:42:32
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

angela ubierz sweterek rajtuzki i idz do piaskownicy. Kolege juz masz.
Jej konto już dawno powinno być zbanowane za dublowanie.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.10.2007 19:51:38
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
pezet

*

Portfel: 110

Polacy strzelili sobie samobója. jeśli zwycięska partia wygrywa z tak dużym wynikiem dysponujac tylko programem na NIE, nie przedstawiając tego co ma do zaoferowania to dzięki, ale to niezła szopka. ale cóż, polacy wracajcie zza granicy w Polsce druga będzie druga Irlandia. buahaha. zobaczcie to: http://podatki.onet.pl/1627875,1,0,wiadomosci.html nie minęła doba od zwyciestwa, a PO już chce dawać bogatym. kto na tym zyska? samotna matka, niepełnosprawni, wielodzietna rodzina? nie, zyskają na tym natomiast wszelkiej maści magnaci. ale to nie jest niespodzianka. PO zawsze opowiadało się po stronie biznesu i wiadomo było że bąda podejmować decyzje sprzyjające najbogatszym. być może w odległym czasie cała gospodarka na tym zyska, ale póki co dziura w budżecie z powodu likwidacji tych podatków wyniesie w Polsce ok. 1 mld zł). jak ją załatają? i z czego będą te "godne" pensje dla lekarzy (wielokrotnie powtarzane haslo w spotach), za co wybudują autostrady, stadiony i akweny wodne? tego pan Tusk już nie raczy wiedzieć. wstydzić się powinni ci ktorzy głosowali na PO. bo daliście się zrobić w ciula. nie pałam sympatią do Pis ale powiem że mają 100x konkretniejszy program i poglądy. PO nie ma tak naprawdę nic. cieszyć Polaków natomiast powinien kiepski wynik lewaków. ja spodziewałem sie ok 15%, widocznie wizerunek alkoholika nie przyniósł oczekiwanych rezultatów. teraz mozna się pokusić o zmianę konstytucji co w perspektywie wyborów prezydenckich w 2010 gdzie Tusk już dzis jest faworytem, moze PO przynieść rządzenie na wiele lat.
i tak od siebie powiem, że nie brałem udziału w wyborach. po pierwsze nie chciało mi się ruszyć tyłka do ambasady, hehe. po drugie wychodzę z założenia że skoro nie mieszkam w Polsce (już praktycznie na stałe) to nie ma sie co mieszać do wyborow.
oraz rada powyborcza od emigranta: spieprzajcie z Polski czym prędzej. hehe!

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
22.10.2007 19:58:04
Marek

*

Portfel: 49

Kuru napisał(a):
Najbardziej zabanwa i szokująca była sytuacja (którą przypomniał mi Bake), że w jednej podłańcuckiej wsi wielki plakat na dykcie jednego kandydata PiS, wisiał na słupie tuż koło koscioła - eh.. ale to kłuło w oczy... Brak wyczucia dobrego smaku, gdzie nie pasuje wieszać plakatów.

No cóż koło mojego kościoła wisiał taki jeden kandydat PiS-u na słupie chyba nawet na dykcie....... no cóż.....ale jeśli nawet ksiądz w kościele mówi (tydzień wcześniej) takie kazanie że trzeba głosować właśnie na takich co ochronią kościół (czy jakoś tak) to może to szlo akurat w parze, no i dodać do tego jeszcze wyniki w naszej miejscowości...

22.10.2007 20:04:47
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

pezet, z tego co czytam jesteś za PiS - spoko - wasz prezydent nasz premier Smile jak za komuny Smile Zobaczymy jak będzie za 4 lata - wtedy wystawimy im ocenę. Niech porządzą. Może nie będzie tak źle. W końcu dużo polaków im zaufało Smile

Co do komisji. Każdy inteligentny człowiek zrozumiał że chodziło mi o to, że w takiej komisji można zarobić troszkę - ok 130 zł - trudno się dostać bo dużo chętnych, a tu takie przekręty że cała rodzinka w komisji. Nie w porządku wobec osób które starały się o to stanowisko UCZCIWIE.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.10.2007 20:05:02
Mariusz Prawy

*

Portfel: 147

Kuru napisał(a):

Falkhor napisał(a):
Cytat:
Tomasz Kamiński - 15 200 głosów

No ciekawe... silna akcja plakatowa przyniosła NIEZŁE wyniki...

Najbardziej zabanwa i szokująca była sytuacja (którą przypomniał mi Bake), że w jednej podłańcuckiej wsi wielki plakat na dykcie jednego kandydata PiS, wisiał na słupie tuż koło koscioła - eh.. ale to kłuło w oczy... Brak wyczucia dobrego smaku, gdzie nie pasuje wieszać plakatów.

To był tylko plakat. Ja dwa tygodnie temu wychodząc z kościoła wpadłem (niemalże dosłownie) na gościa który rozdawał ulotki kandydata z PiS'u (może nie będę pisał którego).

Odnośnie podatków - możemy założyć nowy temat i spierać się w nim do woli. Moje krótkie zdanie - ściągnięcie biznesu ożywi i poprawi gospodarkę. Patrz Słowacja, gdzie podatek liniowy jest od lat. Efekt - większość większych inwestycji ulokowana została tam, a nie u nas.

pezet napisał(a):
wstydzić się powinni ci ktorzy głosowali na PO. bo daliście się zrobić w ciula

Głosowałem na PO. I nie będę się tego wstydził. A jeżeli nawet "dałem się zrobić w ciula" to przy następnych wyborach stracą mój głos i zniknął z partyjnej mapy. Ot co.

pezet napisał(a):
ale powiem że mają 100x konkretniejszy program i poglądy

Mają prosty program: "Jesteśmy chory na władzę. Zrobimy wszystko, żeby ją utrzymać. Panowie z abecadłem na plecach o 6 rano itp. itd. Ich program widać po rządach w Warszawie, i teraz po dwóch latach rządów w Polsce. Nie zrobili nic oprócz podziału ludzi. Zarówno w Polsce jak i na świecie. Ponad to opinia jaką ma teraz Polska w świecie jest wręcz kapitalna :| Tylko siąść i płakać. Zresztą i na ten temat można się spierać i spierać.

pezet napisał(a):
i tak od siebie powiem, że nie brałem udziału w wyborach. po pierwsze nie chciało mi się ruszyć tyłka do ambasady, hehe. po drugie wychodzę z założenia że skoro nie mieszkam w Polsce (już praktycznie na stałe) to nie ma sie co mieszać do wyborow.

Gratulacje. Na szczęście nie wszyscy tak myśleli i pokazali patriotycznego ducha, o czym świadczą kolejki pod ambasadami. Widać jednak Polakom na obczyźnie zależy na kraju, do którego miejmy nadzieję wrócą.

pezet napisał(a):
oraz rada powyborcza od emigranta: spieprzajcie z Polski czym prędzej. hehe!

Dobre rady podobno są zawsze w cenie, ale akurat tej nie przyjmę i za darmo. Należę do tych ludzi, którzy chcą zostać w kraju. Więc ja apeluję: zostańmy i zmieniajmy ten kraj na lepsze.

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
22.10.2007 20:12:52
pezet

*

Bake powiem że nie jestem jakimś fanatykiem Pis. nie pałam do nich wielka sympatią, ale ich program w porównaniu z PO jest bardziej konkretny. bo tak na dobrą sprawę PO nie ma programu. generalnie chodzi o to że na deklaracje widmo które przedstawiło PO (druga Irlandia, świetne zarabiajacy lekarze, nauczyciele, policjanci, super autostrady, akweny wodne i stadiony [spot przez który najbardziej pękam: http://youtube.com/watch?v=kf-Syd-M-WA ] ) trzeba miliardów. komu zabierze żeby przekazać je na realizacje tych programów. a może dodrukują? heh. już tak zupełnie na marginesie to ja nie wierze w żadne słowo polityka, w żaden spot. to bzdury wymyślone dla kampanii. można powiedziec że podobnie zrobił Pis z tymi 3 mln mieszkań, to samo zrobiło teraz PO z autostradami i powrotami. sami siebie przeszli komuszki z tymi swoma 100 konkretami.

Mariusz Prawy napisał(a):
Głosowałem na PO. I nie będę się tego wstydził. A jeżeli nawet "dałem się zrobić w ciula" to przy następnych wyborach stracą mój głos i zniknął z partyjnej mapy. Ot co.

to jest polityka i tu się często zmienia zdanie. chcesz szukać uczciwości w życiu politycznym ?? powodzenia. oto obietnice z których będziemy rozliczać rządy PO za jakis czas. DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PO:

Polska zasługuje na cud gospodarczy
1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.
Donald Tusk

Cytat:
Mają prosty program: "Jesteśmy chory na władzę. Zrobimy wszystko, żeby ją utrzymać. Panowie z abecadłem na plecach o 6 rano itp. itd. Ich program widać po rządach w Warszawie, i teraz po dwóch latach rządów w Polsce. Nie zrobili nic oprócz podziału ludzi. Zarówno w Polsce jak i na świecie. Ponad to opinia jaką ma teraz Polska w świecie jest wręcz kapitalna :| Tylko siąść i płakać. Zresztą i na ten temat można się spierać i spierać.

ja bym podkreślił że to dzięki Pisowi tacy ludzie jak Lepper, Filipek czy Wierzejski ponownie nie znaleźli się w sejmie. PO wygrało dzięki temu że w 2005 nie pozostawiło Pisowi innego wyboru jak wzięcie do rządu LPR czy SO. podobnie zrobiono w Austrii z partią bodajże Heidera. wiedzieli że przy ostrej ciągłej krytyce i bycia totalną opozycją Pis się wykrwawi do tego dochodzi propaganda demoliberalnych mediów. kto nie ma czasu w mediach ten nie ma szans. proste. PO ma teraz ułatwione zadanie bo Pis zrobiło porządek w wielu kwestiach, przynajmniej zaczęli.

Cytat:
Gratulacje. Na szczęście nie wszyscy tak myśleli i pokazali patriotycznego ducha, o czym świadczą kolejki pod ambasadami. Widać jednak Polakom na obczyźnie zależy na kraju, do którego miejmy nadzieję wrócą.

gratuluj sobie wyboru. proponuję żeby jeszcze obcokrajowcy zaczeli głosować w sprawach Polski i wtedy będzie całkiem spoko. nie chodzi tu gościu o jakiegoś tam patriotycznego ducha, bo co mogą wiedzieć ludzie których od lat nie ma w kraju?? gdyby tak cała emigracja zaczeła walic głosy na komuchów, też byś był zadowolony? już raz sLD było u władzy i wiesz jak sie to skonczyło.

Cytat:
Dobre rady podobno są zawsze w cenie, ale akurat tej nie przyjmę i za darmo. Należę do tych ludzi, którzy chcą zostać w kraju. Więc ja apeluję: zostańmy i zmieniajmy ten kraj na lepsze.

oczywiscie że sie da zmienić Polske, ale nie od razu. do tego potrzeba zmiany mentalności całego narodu, a nie tylko politykow.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
22.10.2007 20:17:27
chicago2016

*

Portfel: 112

Falkhor napisał(a):

Cytat:
Tomasz Kamiński - 15 200 głosów

No ciekawe... silna akcja plakatowa przyniosła NIEZŁE wyniki...

Ten plakat szachowy wygral na stronie internetowej.
Glosow bylo na niego 41.> Pomocnik Tusk

Ps.
Seryjny Pomocnik Blizniakow otrzymal dokladnie tyle co zapowiadalem ,czyli 32 punkty.

22.10.2007 20:27:05
Kuru

*

pezet napisał(a):
wstydzić się powinni ci ktorzy głosowali na PO. bo daliście się zrobić w ciula.

To zobaczymy dopiero za 2 lata. Po 2 latach PiS, śmiało mogę stwierdzić, ze twoje sformułowanie odnosi się do zwolenników PiS.

Pezet - takie pytanie: a ty spiep*yłeś do UK za rządów Kaczyńskich czy przed ?

Jak dla mnie emigranci nie powinni miec prawa głosu. Zwłaszcza tacy siedzący latami za granicą.

A teraz o podatkach:

Cytat:
Podatek progresywny - jest metodą obliczania wymiaru podatku, w myśl której wysokość należnego podatku rośnie szybciej niż proporcjonalnie w stosunku do wielkości podstawy opodatkowania

wikipedia napisał(a):
Podatek linowy.
Koncepcja podatku liniowego jest formułowana najczęściej w odniesieniu do podatku dochodowego od osób fizycznych lub podatku dochodowego od osób prawnych. W takim przypadku wymiar podatku liniowego jest obliczany w oparciu o jedną stawkę opodatkowania, co oznacza, że wszyscy podatnicy płacą taką samą część (np. 19%) swoich dochodów w formie podatku.

W węższym znaczeniu podatek liniowy to wyłącznie brak progresji podatkowej, a więc wzrostu stawki podatkowej wraz ze wzrostem podstawy opodatkowania. W takim sensie liniowa metoda obliczania wymiaru podatku może współistnieć w jednym systemie podatkowym obok kwoty wolnej od podatku oraz ulg podatkowych

Taaa... najlepiej to zabrać więcej bogatemu bo jest bogaty. Taki człowiek może wiedziec jak obracać pieniądzem, jak pomnażac fundusze, jak rozkręcać firmę, tworzyć nowe miejsca pracy... ale gdzie tam - przecież lepiej takiemu wiecej zabrać.

Pytanie: Po co bogaty ma łożyć na biednych ?
Każdy powienien płącic taką samą stawkę podatkową. Nawet pomijam tutaj kwestię "rozruchu" gospodarki - tutaj chodzi o sprawiedliwość.

22.10.2007 20:28:26
Marek

*

Portfel: 49

Kolejna faktów wyborczych z naszego regionu gazeta.pl Rzeszów

Cytat:
PiS miał bardzo dobre notowania w powiecie łańcuckim. Tam na kandydatów tej listy głosowało 56,58 proc. mieszkańców. W samej gminie Czarna, w której mieszka Kazimierz Gołojuch, numer 7 na liście i poseł poprzedniej kadencji, a wcześniej wójt tej gminy - na PiS głosowało ponad 68 proc.

pezet nie wiem ile osób z przekonania głosowało na PO, które według Ciebie nie ma programu, ale myślę że większość nie chciało po prostu PiS-u, a w naszym regionie wygrał PiS..... a może to dzięki takim osobom jak Kazimierz Gołojuch , czyli osoba która na pod łańcuckich wsiach jest dość rozpoznawalna...

22.10.2007 20:47:39
pezet

*

Kuru napisał(a):
To zobaczymy dopiero za 2 lata. Po 2 latach PiS, śmiało mogę stwierdzić, ze twoje sformułowanie odnosi się do zwolenników PiS.

może. ja nie jestem fanatykiem Pisu i nigdy raczej nim nie będę żeby temu zaprzeczać. a powiem, że w zeszłych wyborach głos oddałem. a było to PSL. jednak za jakiś czas będziemy rozliczac PO z ich obietnic. które podalem w poprzednim poscie.

Cytat:
Pezet - takie pytanie: a ty spiep*yłeś do UK za rządów Kaczyńskich czy przed ?

dokładnie to do USA, ale jesli chodzi o pytanie to dałem noge w styczniu 2006.

Cytat:
Jak dla mnie emigranci nie powinni miec prawa głosu. Zwłaszcza tacy siedzący latami za granicą.

ja poczułem moralny obowiązek tego, żeby nie iść do wyborów. co emigrantów siedzących latami za granicą to też wyraziłem zdanie wyzej: "co mogą wiedzieć ludzie których od lat nie ma w kraju??" najlepsze rozeznanie mają ludzie właśnie mieszkający w danym kraju a nie emigranci. i czemu emigrantom niegłosującym zarzucany jest brak patriotyzmu? a może to jest właśnie patriotyzm - nie wiem jak jest dokładnie, więc nie pójdę do wyborów zeby źle nie poczynić moim rodakom?

Marek napisał(a):
pezet nie wiem ile osób z przekonania głosowało na PO, które według Ciebie nie ma programu, ale myślę że większość nie chciało po prostu PiS-u, a w naszym regionie wygrał PiS

niestety w Polsce tak jest, że nie da się zrobić czystej kampanii wyborczej. wciąz musi być obrzucanie się błotem, szukanie wzajemnie na siebie haków itp. w tym roku hasło przewodnie partii było takie, że za wszelką cene wysadzą ze stołków Kaczyńskich. no i ludzie to kupili. mnie się marzy państwo w którym istotą będzie porozumienie ponad podziałami. ale czy tak się da? zwłaszcza w Polsce? w Polsce liczy się przede wszystkim dopchanie się do koryta. póki co to pozostaje wierzyć słowom Tuska który obiecał że nie wejdzie w koalicję z LiD. jeśli wejdzie, dupa zbita. może to podkrwawać pod powtórkę z sLD. oby nie.

22.10.2007 21:07:47
siss

*

Portfel: 791

Kuru napisał(a):
Każdy powienien płącic taką samą stawkę podatkową. Nawet pomijam tutaj kwestię "rozruchu" gospodarki - tutaj chodzi o sprawiedliwość.

Też mi się tak wydaje, choć tymi podatkowymi duperelami się wolę nie zajmować i nawet nie lubię o tym słuchać czy czytać. Nie jestem do końca przekonana co do podatku liniowego, ponieważ jednak jest w Polsce spora grupa społeczeństwa, która zarabia bardzo mało i moim zdaniem takich ludzi, którzy wychodzą z jakąś inicjatywą, powinno się z podatków zwalniać, przynajmniej na kilka lat. I fakt, że gościa zarabiającego 7 tyś. miesięcznie nie ubodzie tak ten 19 proc. podatek, jak dla drugiego, który haruje za tysiaka.
Ale mimo wszystko i póki co to wydaje mi się najlepszym wyjściem.

22.10.2007 21:12:56
Kuru

*

pezet napisał(a):
dokładnie to do USA, ale jesli chodzi o pytanie to dałem noge w styczniu 2006.

No to masz czyste sumienie, że nie głosowałeś na PiS a potem wyjechałeś.

pezet napisał(a):
i czemu emigrantom niegłosującym zarzucany jest brak patriotyzmu? a może to jest właśnie patriotyzm - nie wiem jak jest dokładnie, więc nie pójdę do wyborów zeby źle nie poczynić moim rodakom?

Też nie wiem czemu mówi się o braku patriotyzmu. Nazwałbym to uczciwością - będąc za granicą, nie chciałbym głosować, bo po co miałbym decydować o losach kraju w którym już nie mieszkam/nie przebywam.

22.10.2007 21:17:11
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Mając wykłady z ekonomistami, rozmawiając z różnymi ekonomistami, można śmiało powiedzieć, że 60% założeń, obietnic PO jest niewykonalnych Smile I to można powiedzieć z czystym , prawdziwym sumieniem. No cóż, ale skoro ludzie wybrali cud, to za dwa lata bedziemy mieć Irlandie. Powinniśmy się chyba cieszyć ? hmm Tylko ta obietnica ni jak ma sie do jakich kolwiek założeń ekonomicznych. Co do zniesienia podatku Belki to fak faktem pierwsza decyzja Po to dać jak najwięcej Bogatym , a średni i biedni do tego dopłaci...łatwo policzyć ekonomicznie. No tak ale cały czas mówiono że Po to partia ludzi bogatych no i heh widać że powiedzenia nie kłamią Smile wybór nastał, dwa lata do zrobienia i ruszenia czego kolwiek maja, niech działają... chodź i tak liberalne media zatuszują uchybienia... Już widzę artykuły w GW o sukcesach PO... szkoda że jak większość jest fikcja w tym "brukowcu"

Do dzieła Smile

Pozdrawiam Maciej
22.10.2007 23:05:18
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: