Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Po ukończeniu ilu lat spożywanie alkoholu
14.09.2007, 17:20:15
Po ukończeniu ilu lat spożywanie alkoholu
Po ukończeniu ilu lat spożywanie alkoholu powinno być legalne ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
14.09.2007, 19:45:40

Jak dla mnie po 18 Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Czyli tak jak jest teraz, tylko, że mało osób wytrzymuje do tego czasu i już sięgają niektórzy w gimnazjum po tego typu używki.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
14.09.2007, 20:02:44

Alkohol to dar dla ludzi, ALE dla ludzi rozważnych i dojrzałych, dlatego też podtrzymuje zdanie Terelki - od osiemnastki, broń Boże nie wcześniej - bo młodzi mogliby się takim przywilejem zachłysnąć i nic dobregoz tego by nie wyszło.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
14.09.2007, 20:20:44

zgadzam się z przedmówczyniami - alkohol stanowczo po 18 i nigdy wcześniej (i kto to mówi =D )...gdyby ktoś chciał w tych czasach podnieść wiek, w którym można kupić alkohol, to z pewnością społeczeństwo (zwłaszcza to młode) uznałoby, że ma nierówno pod sufitem :hihi:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
15.09.2007, 10:37:02

mam takie samo zdanie jak Levi ( i kto to mowi :lmao: ) z czasem duzo rzeczy sie klaruje w naszym umysle

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
15.09.2007, 10:51:33

od 18 i juz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji zrobic os po pijaku odpowiada za swoje czyny jesli sie upije ktos za mlodu tez bedzie jmial przewalone i wszytsko jest cacy

15.09.2007, 11:48:43

ja też zagłosowałem na 18 lat według mnie to jest najlepszy wiek Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Moje fotki
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
15.09.2007, 12:26:37

W sumie też zagłosowałam od 18 lat, ale czasem wydaje mi się, że może jednak od 21 ?? Czasem zdarzy się 18-latek, który jest gorszy od gimnazjalisty. I tu nie ma zcaczenia czy to jest chłopak czy dziewczyna. Czasem to są ludzie, którzy nie wiedzą co do czego służy i co się z czym je :/ Aż mnie to czasem przeraża...ale może wiecej jest osób pełnoletnich, które wiedzą jak nalezy postepować...ale napewno to nie są wszytscy...

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
16.09.2007, 10:16:46

rudzia,
Cytat:W sumie też zagłosowałam od 18 lat, ale czasem wydaje mi się, że może jednak od 21 ??

Ja bym nie chciała czekać aż do 21 lat Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Musiałabym wtedy wodą oblewać mature i wszystkie inne egzaminy :lol-sweat:

Zresztą wyobrażacie sobie studentów bez alkoholu? (21 lat dopiero na drugim roku studiów się kończy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
)

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

16.09.2007, 14:01:47

Ludzie nie ma reguły. Czasami 18 latek potrafi wypic piwo i sie dobrze bawić KULTURALNIE, a czasami 40 latek uchla sie jak świnia i wariować

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
16.09.2007, 14:04:01

Oczywiście, nigdy nie ma reguły, a co więcej - do końca nie można określić kto, w jakim wieku i w jaki sposób się zachowa, po prostu są różni ludzie, są rózne osobowiści i nie możemy do końca wiedzieć, w jaki sposób zareaguje konkretna osoba na alkohol. Tak czy owak, im później człopwiek rozpocznie z alkoholem przygodę, tym lepiej dla niego. Prosta sprawa. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
16.09.2007, 18:41:57

18 lat dla ludzi, którzy umieją pić kulturalnie i 21 dla tych, którzy mogą się jeszcze nauczyć kulturalnego picia, a jak ktoś nie umie się napić to najlepiej żeby miał zakazane dożywotnio. 18 lat to jest ta dolna granica. A każdy ma swoją granicę i powinien wiedzieć kiedy przestać.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
23.09.2007, 09:34:07

Gothka =) napisał(a):A każdy ma swoją granicę i powinien wiedzieć kiedy przestać.

Z naciekiem na powinien. Nie każdy wie kiedy powinien przystopować. Najgorsze jest to, że nie wielu ludziom udaje się znaleźć złoty środek w tej dziedzinie :/

terelka napisał(a):Ja bym nie chciała czekać aż do 21 lat Musiałabym wtedy wodą oblewać mature i wszystkie inne egzaminy

Hehe ta prespektywa mnie przeraża Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji :hihi: :lol-sweat:

terelka napisał(a):Zresztą wyobrażacie sobie studentów bez alkoholu? (21 lat dopiero na drugim roku studiów się kończy )

Tak :lol-sweat: ja zamierzam sie uczyć a tylko od czasu do czasu studiowac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
:hihi:

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
25.09.2007, 13:31:20

18 nie ma sensu czekać dłużej. Gdy jest coś zabronione to ciągnie do tego bardziej.

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
25.09.2007, 19:06:20

18. To umowna granica dojrzałości praktykowana od bardzo dawna i w sumie dobrze - 21 lat to juz po rpostu za późno. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy