Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 Następna > Ostatnia »
PO contra PiS, PiS contra PO
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

minkin,

Cytat:
bo my zwykli obywatele jesteśmy im potrzebni tylko do jednego - żeby płacić podatki i siedzieć cicho.

marzenie każdego władcy Smile No, prawie każdego Animatedwink

Nie wiem, co by sie musiało stać, aby politycy popatrzyli troche dalej niż koniec ich własnego nosa...

Ahab,

Cytat:
Wybieram PO. Wolę mniejsze zło.

mam takie wrażenie, że od iluś już tam kadencji wybieramy ciągle meisjze zło... A może mi się zdaje?

22.03.2007 22:29:43
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 1,431

Falkhor prawda jest taka jaka władza by nie byla PO , PiS , Samoobrona i te de to zawsze bedzie budzic spekulacje . Przeciez nie ma partii ktora zadowolilaby nasze polskie realia . Z reszta z tego co wiem nasz naród to narzekajacy jest
jedym sie podoba i sa zadowoleni innym nie i takie kólko

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
22.03.2007 22:39:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Reputacja: 0
Portfel: 1,393

Padlinka napisał(a):
z tego co wiem nasz naród to narzekajacy jest

A czyż politycy nie dają nam do tego powodu? Co innego mówią, co innego myślą a jeszcze co innego robią. Będąc w opozycji krytykują rządzących, ale jak już dostaną władze w ręce robią to samo co poprzednicy. I niestety nie widać w tym zakresie różnicy pomiędzy prawicą, lewicą czy innymi -icami. Co zawsze po objęciu władzy jest najważniejsze? Zdobyć telewizję. Nie jest ważne jakie są szpitale, szkoły czy drogi - ważne jak to pokażą w telewizji.

22.03.2007 22:57:30
Falkhor
Administrator
*

grzenio,

Cytat:
A czyż politycy nie dają nam do tego powodu? Co innego mówią, co innego myślą a jeszcze co innego robią.

To już jest trochę na zasadzie samospełniającego się proroctwa. My narzekamy, oni kandydują. Oni zostaną wybrani, my i tak narzekamy. My narzekamy - to oni i tak robią swoje. Wszystko odbywa się jakby pro forma Smile

Cytat:
Będąc w opozycji krytykują rządzących, ale jak już dostaną władze w ręce robią to samo co poprzednicy.

Wg mie właśnie przez taki stan rzeczy widać, JAK to wszystko jest głęboko 'ustawione'...

Przykre jest to, ze nawet, gdy ktoś chce iść pod prąd - trafia na prąd bardzo silny... To wymaga dosłownie zmiany pokoleniowej... XP

23.03.2007 09:34:09
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Cerberion

*

Portfel: 378

PO moze miec zdecydowana przewage, ale ta partia nie ma pomyslu na marketing wyborczy. wszystko, co losem wpadnie jej w ręce - traci przez palce. PiS dorwal sie do wladzy, ale za szybko nahapał się tak ta wladza, ze nie moze tego przelknac. Stawiam jednak na PiS - moze Tusk (rany, znowu drob Tongue ) bedzie lepsza kaczka, niz te dwie blizniace...

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.04.2007 09:24:54
Falkhor
Administrator
*

Cerberion, też uważam, ze PO ciagle sie gubi... łapie wiele srok (kaczek? XP ) za ogon i nie może wyjść z dołka. Sondaże sa obiecujące, ale nie przekładają się chyba na realne wsparcie ze strony elektoratu... W sensie - jakby były wybory, to ludzi eznowu nie będą zdecydowani oddać głosu na... niezdecydowaną partię.

01.04.2007 21:26:10
Eisenhower

*

Portfel: 252

Wiekszosc chlopcow PO to byli czlonkowie KLD, UD, UW. Heh, i to uzywanie nazwy - Katooszolomy, a wydawalo mi sie, ze ludzie lewicy to tacy tolerancyjni, postepowi ludzie wyzbici wszelkich uprzedzen, a jednak - to wciaz te same umysly przezarte marksistowsko - leninowskimi bredniami, ktore wciaz musialy czuwac, bo wrog sie czai. 8-)

Czas przejrzec na oczy i zobaczyc, ze najwiekszym nieszczeciem Polski byl PRL-owski socjalizm i to co z niego wciaz zostalo.

PiS szedl do wyborow z programem, ze na pierwszym miejscu prowadzona bedzie polityka naprawy panstwa, zwalczanie korupcji, przeciecie powiazan polityczno-przestepczych, zwalaczania patologii ktore sa w tym kraju od kilkunastu lat. Co z tego, ze na brudne cialo nalozy sie mase masci, prefumow, skoro i tak bedzie ono wciaz brudne i w polaczeniu z tym jeszcze bardziej zacznie smierdziec.
PO tak krytykuje, ale jakby doszli do wladzy po PiS, dajmy na to w 2010, to beda mieli ten problem z glowy. Dla mnie moze byc tak, ze PiS zlikwiduje wszystkie patologie, oczysci kraj z aferzystow i zlodziei, potem moze przyjsc PO lub inna partia liberalna i moze zaczac naprawiac gospodarke. Jestem ZA.

Ale nie daj Boze, zeby do wladzy doszlo SLD. Ci sa tylko po to aby rzadzic, zero konkretow, istne status quo. W 2001 roku doszli do wladzy z czterdziesto procentowym poparciem, mimo ze nie obiecywali wielkich zmian. I co, zostawili jeszcze większy syf. SLD to najwieksze kanalie polskiej polityki. Wszystko czego dotkneli to zepsuli. Demokraci na zewnatrz, a w srodku wciaz te same zasady i przekonania.

20.04.2007 23:07:24
Falkhor
Administrator
*

Eisenhower,

Cytat:
PiS szedl do wyborow z programem, ze na pierwszym miejscu prowadzona bedzie polityka naprawy panstwa, zwalczanie korupcji, przeciecie powiazan polityczno-przestepczych, zwalaczania patologii ktore sa w tym kraju od kilkunastu lat. Co z tego, ze na brudne cialo nalozy sie mase masci, prefumow, skoro i tak bedzie ono wciaz brudne i w polaczeniu z tym jeszcze bardziej zacznie smierdziec.

Dokładnie Sad Pod tą całą tapetą dalej ta sama zgnilizna... Przydały się jakiś zastrzyk, operacja na otwartym sercu, nie wiem... elektrowstrząsy??

Cytat:
PO tak krytykuje, ale jakby doszli do wladzy po PiS, dajmy na to w 2010, to beda mieli ten problem z glowy. Dla mnie moze byc tak, ze PiS zlikwiduje wszystkie patologie, oczysci kraj z aferzystow i zlodziei, potem moze przyjsc PO lub inna partia liberalna i moze zaczac naprawiac gospodarke. Jestem ZA.

jesli by WSZYSTKICh wyczyszczono, to w kraju zostaliy wszyscy poza politykami Smile

20.04.2007 23:29:39
lukascompl

*

Portfel: 149

Padlinka napisał(a):
nasz naród to narzekajacy jest
jedym sie podoba i sa zadowoleni innym nie i takie kólko

Tak samo jak Francuzi i Anglicy, i wiele innych narodów- ale to nie wyjątkowa cecha- Polacy zawsze się kłócili a właściwie spierali o dobro wspólne, o kształt i politykę państwa, tak zawsze było i będzie. Narzekać jednak musimy na brak moralnosci, złe wykorzystanie szans które przed polskimi obywatelami stoąją, ale nie można tylko i wyłącznie narzekać- dziś frekwencja w wyborach francuskich wyniosła około 85 % !- a zapytajmy się ilu Polaków wybrało prezydentem Kaczyńskiego- a ilu teraz narzeka. Dlatego zawsze powtarzam- twój głos znaczy tak mało a jednocześnie tak wiele.

22.04.2007 22:13:06
Eisenhower

*

Portfel: 252

Nie narzekam. Moge powiedziec, ze jestem osoba popierajaca PiS. Nie czuje sie rowniez oszukany tym, ze stworzyli rzad z kryminalistami z SO i fanatykami z PiS. Na miejscu Kaczynskiego zrobilbym podobnie. Nie pozostalbym przy koncepcji rzadu mniejszosciowego nie majacego szans na zrealizowanie swoich postulatow. Mamy demokracje w ktorej polityka rzadzi sie swoimi prawami i trzeba gdzies szukac poparcia. PiS tak zrobil. Z PO byly rozmowy, ale nic z tego nie wyszlo. SLD od poczatku nie bylo brane pod uwagę (cale szczescie), jeszcze wieksza banda kryminalistów od SO. PSL to wielka historyczna pomylka po 89 roku. Wiec zostalo tylko LPR zblizone programowo. To, ze teraz traca poparcie i probuja je zyskac swoimi nieraz smiesznymi pomyslami mnie nie rusza. Wiem ze i tak ich pomysły nawet nie przejda przez pierwsze czytanie. I zostalo SO. Czulbym sie oszukany i narzekalbym, gdyby prowadzili rozmowy z SLD i przymykali oczy na ich wystepki z przeszlosci w zamian za poparcie. Jak nie PiS to ktora partia wedlug was przywroci praworzadnosc w tym kraju? PO ktore niedawno bronilo swojego posla przed odebraniem mu immunitetu i ktore niedawno bronilo poslanke SLD oskarzana o korupcje. Moze mesjasz polskiej polityki Kwasniewski ze swoja nowa partia. Nie wydaje mi sie skoro ulaskawil swojego partyjnego kolege Sobotke albo Petera Vogla. Kolo sie zamyka.

23.04.2007 01:05:53
Svirus

*

Portfel: 173

Po następnych wyborach to PO będzie "złe" a PiS dobry, bo przecież łatwiej jest być w opozycji i krytykować wszystko niż rządzić, wprowadzać reformy, często dość kontrowersyjne ale jednak niezbędne by coś zmienić a tym samym narażać sie na krytykę różnych lobby itp.

A jeśli chodzi o Kwaśniewskiego, to Józef Oleksy powiedział o nim wszystko... Smile Media i opinia publiczna już zapomniały o przekrętach z wykształceniem, dziwnych gestach naśladujących Jana Pawła II... można by tak wymieniać i wymieniać... teraz Kwaśniewski i jego parta czy tam to coś co zamierza stworzyć, wyrastają do rangi głównego moralizatora narodu... żenada.

Tak samo SLD; Kalisz, Olejniczak, Miller i spółka już zapomnieli co zrobili z krajem podczas ostatnich rządów Sojuszu Lewicy. Nawołują do "kultury polityczne" i do brania pod uwage interesów narodu... aż nóż w kieszeni się otwiera...

Oni wszyscy ode mnie dostają: Ban Biggrin za wyjątkiem PiS-u (okres ochronny) Biggrin

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
25.04.2007 09:16:47
lukascompl

*

56% forumowiczów jest za PO- jakaż niezwykła przewaga opinii.

30.06.2007 07:01:02
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

lukascompl,

Cytat:
56% forumowiczów jest za PO- jakaż niezwykła przewaga opinii.

no widzisz =D
ludzie lubią PO a PiS ma całkiem niezły program (najlepszy jak na te wszystkie)...
...i gdyby tak obie partie połączyły siły to mielibyśmy naprawdę świetną władzę w państwie :!:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
30.06.2007 17:53:23
lukascompl

*

Oj od rana juz wzrosło do 63%- zaskakująco wzrastające poparcie- im dłużej ten rząd
trwa- tym ma mniejsze poparcie społeczne- a dzisiejsza konwencja samorządowa była wprost żałosna- pełna pustych słów i kolejnych obietnic madrych nic nie robiacych.

30.06.2007 18:51:47
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Cytat:
Po raz pierwszy od stycznia PiS uzyskał przewagę nad Platformą - taki jest wynik sondażu "Gazety" z ostatniego weekendu. Partia Kaczyńskiego zyskała w ciągu tygodnia aż 8 pkt proc., a PO straciła 6 pkt. Od wyborów 2005 r. takiej rewolucji w naszych sondażach nie było

reaktywacja PiS :?:
ludzie dostrzegają zmiany i chęci :?:
to chwilowy wzrost, a może znowu PiS utrze nosa PO :?:

PS. chciałem zauważyć, że sondaż ten publikuje 'Gazeta Wyborcza', która do tej pory raczej niechętnie ukazywała PiS w pozytywnym świetle :!:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
04.09.2007 11:17:41
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: