Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
PKS "Connex"
Autor Wiadomość
pablo

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 546
PKS "Connex"

Mam takie pytanie do władz miasta?

Czy prawda jest jakoby firma PKS "Connex" miała zlikwidować swój oddział w Łańcucie, biura przenieść do Mielca, a dworzec obok parku również miałby zostać zlikwidowany, lub zamieniany na parking, a autobusy miałyby korzystać z przystanku przy ulicy Cetnarskiego. Takie informacje przekazał mi były pracownik wspomnianej firmy, o których dowiedział się od pracowników.

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
12.03.2007 15:33:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Padlinka

*

Reputacja: 1
nfm: 1,415

pablo co prawda ja włądza nie jestem ale szcerze mowiac watpie zeby connex zlikwidowal swoj oddział , przeciez wystarczy sie przejsc w ciagu dnia kolo dworca i spojrzec ilu ludzi jezdzi pksami . poprostu bylo by to nieopłacalne

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
12.03.2007 15:45:52
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
nfm: 3,344

heh pablo powiem ci, że taka informacja wcale by mnie nie zdziwiła...
...bo jak się mogą tacy złodzieje w3mać dalej????!! :zdziw: sorki ja nikogo nie chce obrażać :zly2: ale niestety tak jest...takei ceny jak mają to szok!! :zdziw: dosłownie kosmos...

ja jakoś przez całe LO nie jeździłem PKSem bo wydawało mi się za drogie...
...przykładowo w pierwszej kl LO autobus do Łańcuta kosztował mnie 2 zł
...a teraz w trzeciej LO kosztuje już 2.70 zł

następny przykład:
mój brat dojeżdza do rzeszowa do sql i w tamtym roq płacił za miesięczny 80 zeta...
...a w tym roq płaci już 125 zeta :zdziw: i niech mi nikt nie mówi, że to tylko wina drogiego paliwa...bo zdrożało od tamtego roq może o 20-30 gr...albo i mniej!! :zly2:

i teraz patrzcie :okulary: jade rano do sql - mam do wyboru dwa autobusy:
7:25 PKS - 2.70 zł
7:20 MKS - 1 zł
i jak myślicie co wybiore?????????

więc proszę się nie dziwić, że PKS upada!! :029: :zdziw: :030:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
12.03.2007 15:48:24
grzenio

*

nfm: 1,363

levi napisał(a):
i niech mi nikt nie mówi, że to tylko wina drogiego paliwa...bo zdrożało od tamtego roq może o 20-30 gr...albo i mniej!! :zly2:

levi', nie obraź się ale tankowanie to chyba kojarzy ci się ze sklepem monopolowym. Autobusy napędzane są olejem napędowym którego cena w ostanim okresie wzrosła i to znacząco, prawie zrównując się z ceną benzyny.

A co do tematu to z tego co mi wiadomo to połączone zostaną PKS w Łańcucie, Mielcu i Sędziszowie w jedną firmę Veolia Transport Podkarpacie. Jako pierwszy zmienia nazwę łańcucki PKS. Niestety nie wiem gdzie będzie siedziba firmy.

12.03.2007 17:45:40
levi'
Moderator
*

nfm: 3,344

Cytat:
Autobusy napędzane są olejem napędowym którego cena w ostanim okresie wzrosła i to znacząco, prawie zrównując się z ceną benzyny.

grzenio ja to wiem Biggrin mi tego tłumaczyć nie musisz heh Tongue ja tak pobierzenie napisałem...
...no a teraz mi wytłumacz jakim cudem MKS jeździ tą samą trasę za 1 zł?? ciom (przypominam, że PKS 2.70 zł) :546:
i aqrat znam kierowcę MKS-u Sławka i mówi, że całkiem niezły zarobek jest Biggrin
nooo i MKS może a PKS nie...noooo sorrry!! :569:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
12.03.2007 19:28:45
michas
Moderator
*

nfm: 776

i do tego w pksie strasznie rozene tye cenniki maja w zaleznosci od poy chyba dnia,raz z rana zapłaciłerm doi rzeszowa 2 zł,gdzies raz wieczorkiem 2,70 zł,a raz z rzeszowa wracałem o 22.20 to zapłaciłem 3.70 strasznie te ceny rózne i dziwne i w porównaniu do mksów stosunkowo wysokie

12.03.2007 20:14:54
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 5
nfm: 2,841

Dziękujemy za pytanie, postaramy sie jak najszybciej dotrzeć do odpowiednich osób i przedstawić wspomniany problem Smile

Pozdrawiam Maciej
12.03.2007 20:20:29
Zuziaaa

*

nfm: 1,391

michas napisał(a):
i do tego w pksie strasznie rozene tye cenniki maja w zaleznosci od poy chyba dnia,raz z rana zapłaciłerm doi rzeszowa 2 zł,gdzies raz wieczorkiem 2,70 zł,a raz z rzeszowa wracałem o 22.20 to zapłaciłem 3.70 strasznie te ceny rózne i dziwne i w porównaniu do mksów stosunkowo wysokie

z czyms takim sie jeszcze nie spotkalam Smile
moze o 22.20 to byl pospiech z Warszawy - bo jezdzi taki - i dlatego tak drogo ? poza tym studencki do res to tylko 1,50 Biggrin

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
13.03.2007 09:07:51
Teddy_85

*

nfm: 272

Różne ceny? - Bardzo proste... Wystarczy spojrzeć jaki napis ma autobus "na boku". Czy jest to PKS z Leżajska, z Przemyśla, Zakopanego... itp.

Kiedyś miałem taką sytuację, że z biletem miesięcznym kupionym w Ł-cie nie mogłem jechać PKS-em z innego miasta (chyba z Leżajska - ale nie chcę posądzać - niepamiętając Animatedwink) do Rzeszowa. Zawiodłem się wtedy nie tylko ja, ale kilka osób przed i za mną... A najgorsze w tym wszystkim było to, że jechał łańcucki autobus, ale nie zatrzymał się na przystanku, bo miejsce zajmował ten, którym nie pojechałem...

15.03.2007 15:59:51
Falkhor
Administrator
*

nfm: 16,039

Teddy_85, Mnie to wkurza... że jak jest PKS, to nie mogę na jednym bilecie że tak powiem jechać tą samą trasą korzystając z tej samej linii, to znacyz z różnej 'lokacji' pochodzenia autobusu, ale tej samej firmy... W końcu to PKS... ale rózne 'wydziały', ech. i np. PKS łańcu kosztuje 3,70 chyba, a PKS Przeworsk, 3,80. Czy tylko mi się zdaje??

15.03.2007 16:58:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
okimaxim

*

Reputacja: 1
nfm: 2,325

Ja na szczęście nie mam takich problemów i każdy PKS do mnie kosztuje 1zł Biggrin ^^ bo strefa podmiejska Animatedwink no ale i tak jeżdże na miesięcznym ale już nie długo... Od kwietnia na rowerek i kondycje robie Biggrin ^^

15.03.2007 18:44:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, No to ja już się nie mogę kwietnia doczekać Biggrin Biggrin Biggrin =D

Z resztą odkąd mam rower, to strefa podmiejska mnie absolutnie nie obchodzi jak i ogólnie PKSy kursujące w granicach miasta a nawet w sferze podmiejskiej. Z Centrum do Krzemienicy jadę 10 minut Tongue PKS Tłucze sie tez w tych granicach a i le jeszcze płacić trzeba :eek:

15.03.2007 19:01:59
grzenio

*

nfm: 1,363

Falkhor napisał(a):
Z resztą odkąd mam rower, to strefa podmiejska mnie absolutnie nie obchodzi

Czyżby Falkhornnex :?:

15.03.2007 20:32:11
Falkhor
Administrator
*

grzenio, Coś w tym stylu. Ale jestem dośc niedochodowy, w porywach maksymalnie moge zabrac jeszcze jedną osobę. Poza tym moje standardy bezpiecznego podróżowania odbiegają od unijnych Tongue Tongue Tongue

15.03.2007 20:52:26
Teddy_85

*

nfm: 272

Falkhor napisał(a):
[ moje standardy bezpiecznego podróżowania odbiegają od unijnych Tongue Tongue Tongue

Proponuję zainstalować przyczepke, albo wózek boczny Tongue

15.03.2007 21:23:38
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *