Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
PKS &quot;Connex&quot;
Autor Wiadomość
pablo

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 546

my tu gadu gadu a odpowiedzi na postawione pytanie wciąż nie ma

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
20.03.2007 21:51:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Prot

*

Reputacja: 1
nfm: 459

PKS na pewno nie zniknie z Łańcuta zbyt wiele wiosek mamy w okolicy i młodzieży dojeżdzającej do szkół. Jak już przejmie to jakaś większa firma ale o tym nic nie wiadomo... przynajmniej ja nic nie wiem Animatedwink
Autobus do Rzeszowa kosztuje 2 zł więc dużo taniej niż autem ale oczywiście to nie ta wygoda bo nie podjedzie sie wszedzie Sad

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
27.03.2007 23:07:20
mala.em

*

nfm: 306

Póki co zmieniła się nazwa firmy - na biletach drukują już nie PKS Connex Łańcut, a Veolia Transport Podkarpacie spółka z o.o.

A co do cen biletów, które podajecie, to widać, że chyba dawno nie jechaliście autobusem...
bilet z łańcuckiego dworca do Rzeszowa już od paru miesięcy kosztuje kosztuje 1,99 zł, zarówno autobusem leżajskim, jak i łańcuckim..
a miesięczny - 100 zł (z dworca) i 129 (Podzwierzyniec) i jeśli masz kartę elektroniczną to nie ma najmniejszego problemu z respektowaniem biletu miesięcznego przez PKS leżajski - jak dla mnie, osoby, która już nie studiuje i nie ma żadnych zniżek, to jest oferta najlepsza z możliwych...i zgodzę się w 100%, że to bardzo pozytywny efekt wymuszony przez konkurencję Smile

a jeśli chodzi o przykład prywatnego Guliwera czy Transpollu - to owszem, to jest alternatywa, ale chyba tylko dla studentów, którzy mają zniżki i osób mieszkających na os. gen. Maczka czy okolicy, bo jakoś nie wyobrażam sobie, że miałabym codziennie spacerować na tamten przystanek np. z Podzwierzyńca, zwłaszcza, że oszczędność to żadna, bo normalny bilet w Guliwerze kosztuje mnie 2,50...
a do tego ta komunikacja prywatna kończy kursowanie około godziny 20, a mi zdarza się siedzieć w pracy do nocy i gdyby nie PKS albo PKP to wracałabym chyba piechotą Biggrin
i już nie wspomnę o tym, że jazda z niektórymi kierowcami prywatnych busików to igranie ze śmiercią, bo nagminnie popisują się przekraczaniem prędkości i brawurą...

także, proszę, nie gloryfikujcie tak tych "prywaciarzy"...

29.03.2007 09:59:43
Zuziaaa

*

nfm: 1,391

chcac jeszcze dodac cos do cen biletow, to ponoc lancucki PKS ma najtansze bilety dla studentow do i z Warszawy Biggrin

mala.em napisał(a):
Póki co zmieniła się nazwa firmy - na biletach drukują już nie PKS Connex Łańcut, a Veolia Transport Podkarpacie spółka z o.o.

nawet nie zwrocilam na to uwagi na miesiecznym, aczkolwiek kolo okienka lezaly ulotki inforumjace o zmianie nazwy Smile

mala.em napisał(a):
a jeśli chodzi o przykład prywatnego Guliwera czy Transpollu - to owszem, to jest alternatywa, ale chyba tylko dla studentów, którzy mają zniżki i osób mieszkających na os. gen. Maczka czy okolicy, bo jakoś nie wyobrażam sobie, że miałabym codziennie spacerować na tamten przystanek np. z Podzwierzyńca

mysle, ze gdyby PKS zlikwidowano, to prywatne przejely by "jego trase" i nie byloby z tym problemow Smile ale poki co PKSu likwidowac chyba nie beda Smile
i dobrze Smile zastanawiam sie jak by wygladala w wypadku likwidacji PKSu sprawa przejazdow innych autobusow, szczegolnie pospiesznych z innych miast Smile

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
29.03.2007 10:43:38
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,044

Komunikacja z dworca PKS upaśc nie może Smile To żyła złota Smile Wystarczy poaptrzeć na tłumy wysiadających rano i tłumy wsiadających popołudniu. Lub to, co napisała mala.em - PÓŹNE kursy.

Zgadzam się co do 'nonszalancji' kierowćów busików - dodam nawet, że często zdarza mi sie jechac na szybie, a dokłądniej przez to, ze pakuje się tyle ludzi, ile może wsiąść na zasadzie upcha się, a nie tyle, ile jest BEZPIECNIE. W przypadku wypadku - masakra...

29.03.2007 19:37:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
mala.em

*

nfm: 306

Falkhor napisał(a):
często zdarza mi sie jechac na szybie, a dokłądniej przez to, ze pakuje się tyle ludzi, ile może wsiąść na zasadzie upcha się, a nie tyle, ile jest BEZPIECNIE.

to się nazywa komfort jazdy Biggrin niestety też znam go z autopsji Sad

29.03.2007 22:38:29
marshal

*

nfm: 127

mala.em napisał(a):
[quote="Falkhor"]
często zdarza mi sie jechac na szybie, a dokłądniej przez to, ze pakuje się tyle ludzi, ile może wsiąść na zasadzie upcha się, a nie tyle, ile jest BEZPIECNIE.

Dziwne ,że Panowie w zielonym tego nie widzą......przepisy łamane są nagminnie...Małe auta(busiki) jak nie posiadają specjalnych zamontowanych uchwytów nie powinny mieć miejsc stojących...Tu chodzi o bezpieczeńtwo...Każde auto ma określoną liczbę miejsc...Liczy się zysk,czy bezpieczeństwo pasażerów?...W PKS jest to bardziej przestrzegane.

29.03.2007 23:44:10
Falkhor
Administrator
*

mako80, Z tego co wiem Gulliver zaliczył kilka kontroli Krokodylków, ale w sumie i tak im się to skalkulowało - ilość 'dociśniętych' pasażerów to dociśnięty zysk, heh. najgorzej było, jak kiedys tam - kilka osób jechało w bagażniku (jeden z busów, teraz już chyba go nie ma?) miał bagażnik, wlazło tam ze 3 osoby... Często też niektórzy brali na kolana drugich noooo i tym cudem jechało znacznie - ZNACZNIE więcej osób... PKS Connex i wogóle PKSy rzadko są kiedykolwiek tak przepełnione, ponadto w wielkich autosanach i tak komfort jest większy i bezpieczeństwo również...

30.03.2007 06:13:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Cerberion

*

nfm: 377

no to ja cos sypne, bo mam troche zrodel - Firma Connex to teraz ta Veoila i dworca nie odpusci - za DUZE ZYSKI. jesli juz to beda podwykonawcy, w sensie umowa z innymi przewoznikami o swiadczenie uslug korzystajac z dworca.

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.04.2007 06:54:52
Falkhor
Administrator
*

Cerberion, Póki co - jak dzwoniłem, to pan dyrektor jest nieosiągalny... dlatego może na pcozątku weekendu coś postaram się wyciągnąc. A jak nie - napiszemy mejla Smile I tez się MOZE czegoś dowiemy Smile

01.04.2007 20:55:12
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *