Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PKS "Connex"
16.03.2007, 07:57:48

Teddy_85 napisał(a):Kiedyś miałem taką sytuację, że z biletem miesięcznym kupionym w Ł-cie nie mogłem jechać PKS-em z innego miasta (chyba z Leżajska - ale nie chcę posądzać - niepamiętając ) do Rzeszowa.

skad to sie bierze ? z umow jaki PKSy maja miedzy saoa podpisane :/ i moglo byc ze to Lezajsk nie chcial Cie zabrac, bo jakis czas temu - ponoc pomimo umowy z lancuckim PKSem - nie brali :/ skad wiem ? bo jezdza na trasie rzeszow lezajsk Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Falkhor napisał(a):np. PKS łańcu kosztuje 3,70 chyba, a PKS Przeworsk, 3,80.

dokad takie drogie bilety ? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
16.03.2007, 08:18:33

Zuziaaa, Na trasie Rzeszów Łańcut takie stawki są... Nie dziwię się, że prywatni przoźnicy wyskakują jak grzyby po deszczu, skoro u nich zniżkowy to 1,50zł a pełny 2zł lub 2,5 złotego... Zatem tak do końca nie wiem, czy ludziom będzie bardzo smutno, gdy zniknie Connex a dworzec może przejdzie w prywatne ręce a nie tej firmy V coś tam? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
16.03.2007, 08:26:16

Falkhor napisał(a):Na trasie Rzeszów Łańcut takie stawki są...

chyba sie nie zgodze - ale to zalezy czym jezdzisz - lancucki pks to maks. - przynajmniej obecnie 2,5 zl zwykly Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Falkhor napisał(a):Zatem tak do końca nie wiem, czy ludziom będzie bardzo smutno, gdy zniknie Connex a dworzec może przejdzie w prywatne ręce a nie tej firmy V coś tam?

hmmm nie wiem - ale pks byc musi, bo czyms przeciez trzeba sie poruszac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
mowie tu szczegolnie o miejscowosciach sporo oddalonych od Lancuta, dla ktorych pks to jedyny srodek transportu

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
17.03.2007, 14:25:08

Zuziaaa, Fakt, podałem cenę, która PAMIĘTAM ze względu na jej wysokośc. Dopiero neidawno PKS obnizył ceny do w bardziej rozsądnych.

Poza tym jeszcze, Zuziuuu, akurat dokałdnie PKSu być nie musi. Musi być przewoźnik Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Jaki będzie - taki będzie, byleby był i dobrze kursował za słuszne pieniądze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
17.03.2007, 14:45:35

Cóż - jeżeli zniknie PKS z Łańcuta, to wiele osób pomyśli, że są odcięte od świata. Otóż nieprawda. Jestem więcej niż pewny, że powstanie wiele firm, które wypełnią tą lukę. Nic w przyrodzie nie ginie - mawiał tak mój nauczyciel z fizyki - i chyba muszę mu przyznać rację.

Przewoźnicy nie śpią i już pewno są gotowi do poszerzenia swojej oferty. Oby tylko nie ucierpiał najważniejszy "element" - czyli klient Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
17.03.2007, 15:05:22

Teddy_85, Dla mnie to owy dworzec mógłby spokojnie przejśc w ręce Guliwera i Poli do spółki. Obie firmy, a zwłaszcza Guliwer pokazały, że ze słowem autobus nie trzeba od razu kojarzyc PeKaEs... Konkurencja robi swoje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
17.03.2007, 15:12:27

Falkhor napisał(a):Konkurencja robi swoje

"Co nas nie zabije, to nas wzmocni" - dostrzegam więcej "plusów" takiej sytuacji - a to naprawdę może nam pomóc Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
17.03.2007, 17:24:27

Cytat:Przewoźnicy nie śpią i już pewno są gotowi do poszerzenia swojej oferty. Oby tylko nie ucierpiał najważniejszy "element" - czyli klient Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
I bardzo się mylisz. Spróbuj dotrzeć na Kąty. Jakoś nikt nie kwapi się aby uruchomić tam jakąś linię po likwidacji kursujących kiedyś MKS-ów. A nie każdy jest młody żeby mogł sobie pozwolić na długie spacery, zwłaszcza w okresie zimowym.
18.03.2007, 00:09:05

grzenio napisał(a):I bardzo się mylisz. Spróbuj dotrzeć na Kąty. Jakoś nikt nie kwapi się aby uruchomić tam jakąś linię po likwidacji kursujących kiedyś MKS-ów. A nie każdy jest młody żeby mogł sobie pozwolić na długie spacery, zwłaszcza w okresie zimowym.

Masz rację ale trzeba wziąć pod uwagę że przewoźnik otwierajac linię bierze przede wszystkim pod uwagę jej opłacalność - i czy w przyszłości nie będzie do niej dokładał. Dlatego np linia do Rzeszowa jest tak bardzo oblegana bo jak sami widzicie jest dużo chętnych klientów, a także jest kilku przewoźników - Gulliwer, Pola, Transpool, poza tym jest też kilka firm kusrujących z innych miast np z Przemyśla którym opłaca sie wstąpić do miasta bo może jest jakiś chętny. A otwieranie linii nie rentownej to żaden interes - bo nie wiem czy wiecie - otwierajac taki interes trzeba z góry się opowiedzieć gdzie będzie się kursowało odkąd do kąd, jaka będzie cena biletu, czy można korzystać z przystanków już istniejących (przeważnie należą do miejscowych władz ale też do PKS). Tak więc nie jest to takie proste. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
18.03.2007, 09:18:39

grzenio, Z Kątami jest jedna denna sprawa. Dobrą linię utworzył tam Guliwer. Ale PKS z racji możliwości przez jakiś czas zbombardował dosłownie tamtą trasę, rzucając sporo kursów. Guliwer wiadomo, nie zaplanował takiej konkurencji - zwinął biznes. PKS miesiąc póxniej - TEŻ. Więc o czym tu mówić?? Gdy kursował Guliwer, PKS był po 1,50zł a Guliwer po 1,0zł. Guliwera brakło - przejazd PKSem kosztuje chyba 2zł.

Dlatego jako firma Connex nie ma dla mnie więszej wartości. Wogóle - taka linia jak Guliwer mogłaby zrobic prawdziwą komunikację miejską i podmiejską... Tak przynajmniej mi się wydaje.
19.03.2007, 23:20:40

jadąc do krakowa upatrzyłem sobie pewNY punkt ... co to ma wspólnego z tematem?

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

jak widać firma Connex nie gwarantuje nam pełni bezpieczeŃstwa,czy tez komfortu jazdy bowiem chyba nikt nie zaprzeczy że podróż w podobny sposób była komfortowa... i wcale nie pownnismy rozpaczać gdyby tej firmy w ŁCT nie było Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
20.03.2007, 10:15:51

Dubi, Heh, a nie wiesz, czy tam w srodku wogóle byli pasażerowie? Noooo bo mie to wygląda co najmniej na tyle, że jest on powaznie uszkodzony i sunie do jakiegoś punktu naprawy. Mimo to - dziwię się, boooo nawet jeśli pusty i uszkodzony, to wg mnie stwarza powazne zagrożenie dla innych userów dróg...??
20.03.2007, 21:00:44

jechałem za nim ponad godzine czasu,kilkakrotnie go mijając i jestem przekonany ze widziałem PEŁNY autobus pasażerów
20.03.2007, 21:57:46

Dubi, W mordę... pasowało tylko dac znac policji i patrzeć, jak robią na niego obławę :eek: A jeszcze jkaby się okazało, ze kierowca jedzie na dwóch gazach... echhhhh... :eek:
20.03.2007, 22:11:23

Uuu nieciekawie to wygląda. A ktoś kogoś zawiadomił wogóle o tym?

Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy