Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
PKO
Autor Wiadomość
Danka28

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 133
PKO

Chciałabym zadać pytanie dyrekcji Banku PKO BP w Łańcucie.
Jak wiadomo z usług bankomatu korzysta bardzo dużo osób. Do niedawna był tylko jeden bankomat, przy którym wiecznie były kolejki! Na szczęście ktoś wpadł na pomysł, aby uruchomić drugi! Ale na litość!!! Dlaczego parę metrów od poprzedniego???? Przecież z jego usług korzystają ludzie z różnych krańców miasta, a wszyscy wiedzą, że jest odwieczny problem z parkowaniem w centrum!
Dlaczego spiesząc się rano do pracy i potrzebując gotówki muszę objechać trzy razy cały rynek, albo gonić pieszo z wywieszonym językiem??? Nie dało się umieścić jakiegoś bankomatu w miejscu, w którym łatwo zaparkować?
Nie powinnam porównywać, ale ciśnie mi się na myśl prowincjonalne miasteczko- Przeworsk! Tam bankomaty są na dwóch przeciwległych końcach miasta, przy czym przy obydwu łatwo można zaparkować
A w Łańcucie?
Co o tym sądzicie?
Jak dla mnie, to kompletna paranoja........

02.03.2007 21:19:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 5
nfm: 2,841

W jak najszybszym czasie, postaramy się dotrzeć z tym pytaniem do odpowiedniej osoby. Następnie opublikujemy odpowiedz na łamach NFM.

Pozdrawiam Maciej
02.03.2007 21:32:16
Falkhor
Administrator
*

Reputacja: 4
nfm: 16,041

Póki co Dyrektora Banku ani sekretariatu na weekendzie nie ma Animatedwink i zastana obsługa telefoniczna nie potrafiła okreslić, dlaczego bankomat znajduje się tak blisko drugiego. Mnie to nie dziwi (weekend w końcu oraz fakt, że decyzja o nowym bankomacie zapada dośc wysoko), no ale jakieś przyczyny musiały być Smile

Dlatego też zapytałem drogą komunikacji internetowej mojej koleżanki, która spędziła trochę praktyk w bankach. Zapytałem, co decyduje o założeniu nowego bankomatu... Mówiła, że wie to i owo tylko ze słyszenia, ale może w pewnym sensie, do czasu reakcji kogoś z banku, odpowie to na Twoje pytanie, Danka28 Smile

- lokalizajcja i jej koszt (tutaj był minimalny, bo w ścianie... banku Tongue )
- oszczędność wykupu nowego miejsca pod bankomat (postawienie szafki jeszcze blizej centrum mogłoby być bardzo kosztowne...)
- dostępność - w tym miejscu przechodzi bardzo wiele osób i mimo wszystko jest to dośc blisko centrum
- ochrona i obsługa techniczna (wszystko nadal w jednym miejscu)
- bezpieczeństwo klientów (bardzo blisko jest komenda oraz samo miejsce jest dość jasne, przejrzyste).
- poprzedni bankomat w dniach wypłat był wręcz masakrycznie oblegany
- wielkość miasta Biggrin Biggrin Biggrin

Na razie tyle. Może na początku przyszłego tygodnia uda się coś wiecej uzyskać Smile

03.03.2007 10:26:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Danka28

*

Wielki dzięki z ruszenie tej sprawy-jesteście niesamowici!!Wiem, to wszystko wygląda logicznie, drugi bankomat jest potrzebny, owszem! Ale dlaczego w miejscu, w którym tak ciężko zaparkować! Przeworsk jest jeszcze mniejszy, a ta sprawa jest rozwiązana w dużo przyjaźniejszy sposób! Mogę sobie podjechać, wyskoczyć szybciutko, wybrać gotówkę i już! A tu- jeżdże w kółko, nie mogę znależć miejsca, śpieszę się, więc łamie przepisy i albo staje na przejściu, albo blokuje ulice! Wrrr...

03.03.2007 12:17:20
Falkhor
Administrator
*

Danka28, Hmmmmm... W Łańcucie chyba nie ma bankomatu, przy którym MOŻN wygodnie zaparkowac. Zatem jak poczekamy na owe 300 miejsc parkingowych, o których mówiłą włądza, to może coś się w tej sprawie zmieni. Ale poczekamy, zobaczymy - sam ciekaw jestem, co przemówiło za tym, ze drugi bankomat stanął tuż... koło pierwszego Smile najsilniejsz przemawiają do mnie oszczędności Biggrin Biggrin

03.03.2007 20:22:28
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Teddy_85

*

nfm: 272

Hmm... Wielkość miasta - Łańcut nie należy do dużych miast - przynajmniej powierzchniowo Tongue. Parkując samochód w jednym miejscu można "pozałatwiać" wiele spraw - stosunkowo niedużo podróżując.

Ze swojego doświadczenia wiem, że niewiele osób tak praktykuje. Jak ktoś musi np wybrać pieniądze z bankomatu przy 3 maja i wybiera się na zakupy do Biedronki - to oczywiście przeparkuje swoje auto. I nie ma się co dziwić, że trudno jest znaleźć miejsce do parkowania - skoro wszyscy migrują Tongue

Wracając do tematu - skoro narzekamy - to może "podrzucimy" jakieś pomysły bankowcom Smile

06.03.2007 20:57:39
Falkhor
Administrator
*

Teddy_85, Racja, mnie to strasznie dziwi, że ktoś woli przejechać kilka skrzyżowań, niż spokojnie na nózkach przejśc się 10 minut. A parkowanie i jazda zajmuje ponad 20...

Hmmmm... Nowe miejsce na bankomat? Hymmm... Na osiedlu maczka jest jakiś? Poza tym niedługo przyszłościowe może być umieszczenie bankomatu w okolicy nhali Sportowej przy Armii Krajowej...?

06.03.2007 21:58:39
Danka28

*

Animatedwink nie mówilibyście panowie, gdybyście przez te 10 minut spacerkiem pokonywali z małym dzieckiem 40 min, lub nieśli 15 kg czasem wrzeszczące cudo na dodatek na obcasach! Wierzcie mi, że tez byscie migrowali! Albo mieli 3 min na wyjazd do pracy.....
Maczka i hala to dobry pomysł. Myślałam jeszcze o o kolicy biblioteki, mdk u. Tam jest duzy parking!

07.03.2007 06:31:21
Cerberion

*

nfm: 377

nie wem co za sierota wymyslia jeden bankomat obok drugiego

jakby to byly drugie chiny i jakby jeden japoniec drugiemu wlazil na glowe i ryzem na oczy sypal to rozumiem ze musza byc tak blisko ale w lancucie? ktos tu cos namoczyl albo za bardzo chcial zaoszczedzic w koncu mozna to bylo dac na maczka albo kolo hali sportowej a nie tak jak w japonii czy tam w chinach

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
07.03.2007 09:46:01
Teddy_85

*

Danka28 napisał(a):
Animatedwink z małym dzieckiem (...) lub nieśli 15 kg czasem wrzeszczące cudo na dodatek na obcasach! (...) Albo mieli 3 min na wyjazd do pracy.....

OK - od każdej zasady są wyjątki, które tylko potwierdzają regułę Tongue. Miałem tutaj na myśli pozostałem 90% "przypadków", które z lenistwa podjeżdżają pod same drzwi i blokują miejsce tym, którzy naprawdę go potrzebują.

A co do miejsca na kolejny bankomat - może gdzieś w centrum - np koło budki z lodami włoskimi Tongue - heh - tak serio może gdzieś niedaleko płatnego parkingu - w końcu trzeba skądś wziąć fundusze żeby za niego zapłacić Smile

07.03.2007 10:50:46
pablo

*

nfm: 546

Falkhor napisał(a):
W Łańcucie chyba nie ma bankomatu, przy którym MOŻN wygodnie zaparkowac.

Bankomat PKO S.A. na Podzwierzyńcu Biggrin

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
08.03.2007 22:35:34
Falkhor
Administrator
*

pablo, No, a jesli chodzi o CENTRUM? Tongue Tongue Tongue A tak wogóle to przy czym jest ten bankomat na Podzwierzyńcu, bo nie mogę skojarzyć??

09.03.2007 07:08:39
Teddy_85

*

Falkhor napisał(a):
przy czym jest ten bankomat na Podzwierzyńcu, bo nie mogę skojarzyć??

Jakoś tak mi sie kojarzy chyba z Vipo...

09.03.2007 15:54:01
Falkhor
Administrator
*

Teddy_85, A nom, teraz już kojarzę. Tam w sumei też chyba ciężko zaparkowac, gdy VIPO ma swoje godziny pracy? Co innego, ze jest to miejsce całkiem bezpieczne CHYBA i jeszcze monitorowane. nie takei złe miejsce na bankomat, chociaż jak słucham to ludzie woleliby go miec zaraz przy podzwierzynieckiej ASI Smile

09.03.2007 23:09:34
Teddy_85

*

Falkhor napisał(a):
ludzie woleliby go miec zaraz przy podzwierzynieckiej ASI

A już najlepiej to żeby każdy miał bankomat w domu... Ehh.. Chociaż tak serio - to tam byłoby praktyczniej Tongue

11.03.2007 18:12:27
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *