Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PIWO
02.05.2007, 16:48:06

levi napisał(a):a ja wczoraj, z powodu braq funduszy XP szarpnołem się na piwo PERŁA =D heh 1.50 zł :O i nawet się wypić dało Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
No to zacznij już oszczędzać bo piwo ma zdrożeć :!:

Cytat:Za piwo już płacimy więcej, a będzie jeszcze droższe

W Polsce brakuje słodu i chmielu. Dlatego za kufel piwa już musimy zapłacić o kilka groszy więcej. [...] Dlaczego browary podnoszą ceny? Bo słód jest obecnie o 50 - 60 procent droższy niż przed rokiem. - Jego ceny poszły w górę, ponieważ ubiegłoroczne zbiory jęczmienia były bardzo słabe i producenci musieli importować surowiec [...] Dwukrotnie droższy niż przed rokiem jest także chmiel. Jego zbiory w Polsce były w 2006 roku niższe niż rok wcześniej, na świecie zmalały o około 15 procent. - Poza tym polski chmiel wykupywały niemieckie firmy, co przyczyniło się do jego wysokich cen.

Na dotychczasowych podwyżkach raczej się nie skończy. - Browary wprowadzają je stopniowo ze względu na naciski dużych sieci handlowych - mówi Andrzej Olkowski, dyrektor generalny Browaru Belgia. Jego zdaniem kolejnych ruchów cenowych można się spodziewać w połowie maja, zanim pełną parą ruszy sezon piwny w Polsce.
Rzeczpospolita.pl

Idą ciężkie czasy dla miłośników złocistego napoju.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
02.05.2007, 17:31:34

grzenio,
Cytat:No to zacznij już oszczędzać bo piwo ma zdrożeć
o fuc* coooo :?: :eek:
qrcze a czego nikt konsumentów o zdanie nie zapytał :?: :!: :eek:
hmmm oj świat się kończy :lmao:

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
02.05.2007, 19:49:35

No to niezle Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ciekawe ile teraz podskoczy piwo w pubach Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Czasami cena dochodzi do 6 zł, zobaczymy ile teraz będą sobie liczyc Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

02.05.2007, 19:53:52

terelka napisał(a):No to niezle Ciekawe ile teraz podskoczy piwo w pubach Czasami cena dochodzi do 6 zł, zobaczymy ile teraz będą sobie liczyc
strach pomyslec ile podskoczy taki zywiec w angli i irlnadi ^^

02.05.2007, 20:00:24

Qmar napisał(a):strach pomyslec ile podskoczy taki zywiec w angli i irlnadi ^^

To tam też można zakupić naszego polskiego żywca Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Swoich nie mają piw Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

02.05.2007, 21:15:14

Cytat:To tam też można zakupić naszego polskiego żywca Swoich nie mają piw
Mozna i to od 2 lat Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji wiesz jak duzo tam polakow sie zjechalo to sklepy wprowadzaja jak najwiecej polskich produktów w tym piwo wczesniej to tylko w litewskich bylo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

05.05.2007, 11:06:19

KARPACKIE i tylko Karpackie :letssin: :letssin: :letssin: To piwo ma w sobie czar, urok i ten gorzki posmak nadaje cudowny komponent :lol-sweat: Dodam jeszcze, że z tymże piwem łączą się górskie wspomnienia, jakże fantastyczne wspomnienia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
05.05.2007, 12:58:49

a do tego jest niesamowicie tanie :lmao:

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
05.05.2007, 13:42:34

Nigdy nie piłam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale jeżeli ziomalka poleca to musze spróbować Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

05.05.2007, 13:42:56

Yeahhh :letssin:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
05.05.2007, 14:40:03

terelka,
Cytat:Nigdy nie piłam
oj a naprawdę jest całkiem dobre xD i najważniejsze - TANIE :lmao:
Cytat:jeżeli ziomalka poleca to musze spróbować
ja również gorąco polecam :sweet:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
05.05.2007, 15:23:57

Karpackie - slyszalem ze syf ale nie naskakujcie na mnie powtarzam tylko to co slyszalem ^^

05.05.2007, 16:19:44

Qmar napisał(a):Karpackie - slyszalem ze syf ale nie naskakujcie na mnie powtarzam tylko to co slyszalem ^^

Wrrrr rozgniewałeś czarnego demona we mnie drzemiącego, strzeż się Qmar :letssin:

Ja chyba jednak pozostane wierna mojej Warce Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Amen =D

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
05.05.2007, 16:37:47

ziomalka napisał(a):Wrrrr rozgniewałeś czarnego demona we mnie drzemiącego, strzeż się Qmar
co tam chcesz czarna mambo ?
ziomalka napisał(a):Ja chyba jednak pozostane wierna mojej Warce Amen
Ja chyba nie zostane wierny zadnej marce jakos piwo mnie nie "bawi" ^^

05.05.2007, 22:16:27

Ziom warka to jest to Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

a do tego Dog mmm pyszne do ostatniej kropli

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy