Odpowiedz  Napisz temat 
Piła III
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 15,825
Piła III

Źródło - Doza Kultury O2
Autor - Dorota Smela

Cytat:
Tym razem jest jeszcze gorzej. Tak źle, że nawet pisanie o tym filmie może spowodować trwałe urazy mózgu. "Jedynka" była amatorskim horrorem opartym na chorym pomyśle, "dwójka" - dalszą eksploatacją tegoż pomysłu. "Trójka" głupotą scenariusza, kumulacją obrzydliwości i warsztatowym niedbalstwem bije na głowę pierwsze dwie.

Cytat:
Intryga Piły 3 została pomyślna jako zwieńczenie tryptyku i domknięcie wszystkich wątków z poprzednich filmów. Tytułowy maniak, który porywa ludzi, by następnie proponować im grę w rodzaju: włóż głowę do słoika z kwasem, a może uda ci się uniknąć łamania kołem, dogorywa na łożu śmierci z tętniakiem mózgu. Ostatnie godziny życia postanawia spędzić w najprzyjemniejszy dla siebie sposób - torturując kolejne ofiary.

Cytat:
Atrakcji dla wielbicieli gore będzie tu sporo. Obejrzą między innymi śmierć przez zamrożenie, faceta tonącego w szlamie ze zmielonych, gnijących świń oraz trepanację czaszki za pomocą wiertarki. Wszystko z najdrobniejszymi szczegółami.

Nie moge ukrywać, ze zgadzam się z autorką tej recenzji... Oglądałem co prawda tylko pierwszą i drugą 'Piłę', jednak... Z każdą cześcią (aż dwie Biggrin ) było troszkę gorzej. Pierwsza cześć nie mogę powiedzieć, aby pwoaliła mnie na kolana... druga miała kilka rzeczy, których brakowało mi w jedynce, jednak nie miała mnóstwa rzeczy, które jedynka MIAŁA.

Dlatego oglądanie po raz kolejny wymyślnego maltretowania 'nisko-budżetowych' aktorów Tongue nie wydaje mi sie pasjonującą rozrywką, jednak przywykły do tego, by ostatecznie ocenić obraz PO jego oglądnięciu, jednak przy takich już wstępnych reckach - ocena będzie surowa...

Pozdrawiam.

05.01.2007 07:56:00
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Reputacja: 0
nfm: 988

Film zapowiadał sie ciekawie miałem słabą kopie....jesli chodzi o fabułe to nic specjalnego. Nie polecam

05.01.2007 08:08:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,825

Nooo to pewnie przy słabej kopiii niewiele detali widziałes, no ale co do fabuły... to w żadnej części nie była czyms kosmicznym. Im bliżej końca, tym mniej chcesz wiedzieć... bo robi się 'płytko' po prostu, zamiast robić się co raz mroczniej...

05.01.2007 08:19:38
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *